Το θεσμοθετημένο αγκυροβόλιο Ανατολικά του Μύτικα, άγνωστο σε πολλούς, που αποτυπώνεται σε όλους τους ναυτικούς χάρτες, αλλά και στους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.


Με χαρά διαπιστώνουμε διασχίζοντας σχεδόν κάθε μέρα το στενό μεταξύ Μύτικα Αιτ/νίας και Καλάμου Ιονίου Πελάγους, ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το θεσμοθετημένο αγκυροβόλιο στον Ανατολικό Όρμο του Μύτικα, το οποίο αποτυπώνεται σε όλους τους ναυτικούς χάρτες, αλλά και στους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, ότι γεμίζει από ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Πάρα πολλοί επισκέπτονται τον Μύτικα, κάνοντας μία στάση λίγων ημερών στο θεσμοθετημένο αγκυροβόλιο. Το βλέπουν στους χάρτες, αλλά και μιλώντας μεταξύ τους οι ιστιοπλόοι, και επιλέγουν τον Μύτικα. Έτσι γεμίζει με πάρα πολλά ιστιοπλοϊκά αγκυροβολημένα αρόδο.
Σήμερα μετρήσαμε 24 και είναι μέρες που ο αριθμός ξεπερνά τα 50 και αυτό συνεχίζεται με σχεδόν αμείωτο ρυθμό έως και τον Σεπτέμβριο, με κορύφωση τον Αύγουστο.
Όλα αυτά τα ιστιοπλοϊκά εξυπηρετούνται από τον Μύτικα, τόσο από τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ για προμήθειες, αλλά και από τα καταστήματα της εστίασης.
Το συγκεκριμένο αγκυροβόλιο έρχεται να καλύψει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο υπάρχον λιμάνι του Μύτικα, όπου δεν μπορεί να φιλοξενήσει στην λιμενολεκάνη του όπως είναι η κατάσταση σήμερα, όχι πάνω από 10 ιστιοπλοϊκά σκάφη.

* Το κείμενο δεν είναι προϊόν ΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.