Η «βόμβα» Παπαναστασίου για «σκάνδαλο» και οι όροι σύνδεσης της «Ένωσης Αγρινίου».


23 Ιουλίου 2024

Για σκάνδαλο μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Απόλλων» της κυβέρνησης αναφορικά με τις ενεργειακές κοινότητες των δήμων και των περιφερειών και το πώς αυτό εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί.
«Ο «Απόλλωνας» έχει ψωμί» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε πως υπάρχουν ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ηλεία πρόσφατα με εντολή του Υπουργείου δόθηκαν σε ενεργειακή κοινότητα ιδιωτών όροι σύνδεσης για net metering, «τη στιγμή που έλεγαν ότι σε εμάς, τους Δήμους, πλέον δεν το επιτρέπουν».
«Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο» είπε με έμφαση ο Γιώργος Παπαναστασίου και εξήγησε ότι έτσι αποδεικνύεται ότι «βάζουν μέσα ιδιώτες για να πουλήσουν ρεύμα σε εμάς τους Δήμους, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι ενεργειακές κοινότητες των δήμων και των περιφερειών έχουν προχωρήσει για να ικανοποιήσουν κοινωνικές ανάγκες». «Αυτό είναι σκάνδαλο» είπε εμφατικά ο Γιώργος Παπαναστασίου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να περιμένουμε εμείς δυόμισι χρόνια για να συνδεθούμε».
Αυτό που δεν ονομάτισε ο Δήμαρχος Αγρινίου, λέγοντας ότι μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, είναι ότι το έργο που πήρε όρους σύνδεσης για net – metering είναι αυτό της «Ένωσης Αγρινίου», η οποία λίγες ώρες αργότερα έσπευσε να ανακοινώσει πως το σχέδιό της έλαβε όρους σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ με τη μέθοδο του net metering.
Πάντως ο αρμόδιος Υπουργός Θ. Σκυλακάκης από την άνοιξη έλεγε ότι οι εφαρμογές αυτοπαραγωγής που δεν έχουν ακόμη «ενεργοποιηθεί», θα κάνουν «πρεμιέρα» αποκλειστικά με το μοντέλο net billing και όχι με το net metering. Με κάποιες εξαιρέσεις… βέβαια, όπως μαθαίνουμε τώρα, από την περίπτωση της «Ένωσης Αγρινίου».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.