Στο 5ο πρακτικό ο διαγωνισμός (οριστικός ανάδοχος) για το μεγάλο έργο: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 €. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου.


Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2023, πρόσκληση - γνωστοποίηση για την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 € (δείτε εδώ).
Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει και έχει τις απαραίτητες εκ του νόμου προϋποθέσεις, να συμμετέχει στον διαγωνισμό, δίνοντας την προσφορά του, χωρίς ο Δήμος Ξηρομέρου και κανένας να μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και χωρίς κανένας να μπορεί να παρέμβει και να γνωρίζει την έκπτωση που θα δοθεί.
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το 5ο πρακτικό του διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου.
Τα επόμενα βήματα είναι να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας (>500.000 €), να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και κατόπιν να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου και να εκκινήσει το έργο.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη τον Μάΐο του 2022, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου και κατατέθηκε η σχετική πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Ταμείο Ανάκαμψης, με συνολική χρηματοδότηση 2.000.000 € (δείτε εδώ).
  • Σήμερα επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, σας ενημερώνουμε ότι το πολύ σημαντικό αυτό έργο, είναι στο 5ο πρακτικό του διαγωνισμού. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου, από ιδρύσεως του το 2011.
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με το 5ο πρακτικό του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.