Το επίσημο έγγραφο της ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, για παρεμβάσεις στη πλατεία του Αστακού και στους παρακείμενους δρόμους, προϋπολογισμού 2.000.000 €. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου, από ιδρύσεως του το 2011.


Με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου στις 18 Μαΐου 2022, ενημερωθήκαμε για την υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την πράξη με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 € (δείτε εδώ) και στις 11 Αυγούστου 2022 ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξηρομέρου μας ενημέρωσε για την ένταξη του έργου (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι εντοπίσαμε στο site του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), το επίσημο έγγραφο της έγκρισης του αιτήματος του Δήμου Ξηρομέρου και την ένταξη του μεγάλου αυτού έργου προϋπολογισμού 2.000.000 €, το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου από ιδρύσεως του το 2011.
Σε όλα τα υπό εξέταση προτεινόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, υπήρξε έλεγχος και περικοπές στα προϋπολογισθέντα ποσά, ώστε να ικανοποιηθούν περισσότερες προτάσεις.
Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Να εγγραφεί το ποσό στον Προϋπολογισμό του Δήμου (ήδη έγινε με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), να ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης, να γίνει η δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος, ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, στους οποίους και ανήκει κάθε δημόσιο έργο, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.