Διαδρομή

Ως συντομότερη διαδρομή για να έρθετε Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας, επιλέξτε να κινηθείτε μέσω της Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών προς το Ρίο και στη συνέχεια μέσω της Ιόνιας Οδού προς κόμβο Κουβαρά. Αυτή πλέον είναι η συντομότερη διαδρομή, αλλά το κυριότερο η πιο άνετη (είσαι περισσότερη ώρα σε καλό δρόμο) για να έρθει κανείς Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας μέσω Ιόνιας Οδού.
Αντί να βγείτε στην έξοδο του Μεσολογγίου και να έχετε 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου να φτάσετε, συνεχίζετε μέσω της Ιόνιας για άλλα 15 λεπτά περίπου (πληρώνετε διόδια στο Αγγελόκαστρο) έως τον κόμβο Κουβαρά και βγαίνετε προς Αγρίνιο, όπου σε 300 μέτρα παίρνετε τον καινούργιο δρόμο και σε 7 λεπτά είστε Μπαμπίνη και από εκεί σε 30 λεπτά μέσω Αετού, Αρχοντοχωρίου και κάμπου Αλυζίας είστε στον Μύτικα. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έρχονται από Βόρεια μέσω της Ιόνιας Οδού και επιλέγουν έξοδο και αυτοί τον κόμβο Κουβαρά.
Ο χρόνος κόμβος Κουβαρά - Μύτικας είναι 40 με 45 λεπτά και στον χάρτη που επισυνάπτουμε παρακάτω, δεν έχει περαστεί ο καινούριος δρόμος Κουβαράς - Μπαμπίνη 9,2 χιλιομέτρων που πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία, γι αυτό και βγάζει ο πλοηγός χρόνο 1 ώρα και 2 λεπτά.
Στον χάρτη που επισυνάπτουμε παρακάτω έχουν προστεθεί οι δύο μικρές παρακάμψεις στην Μπαμπίνη και στον Αετό για να γλιτώσετε συνολικά περίπου 5 λεπτά.
Ο νέος δρόμος Κουβαράς - Μπαμπίνη.