Το βίντεο της παρουσίασης για τον Γεώργιο Νικολού Βαρνακιώτη από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων.


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αφιέρωμα.

Σας παραδίδουμε για παρακολούθηση, μελέτη και συλλογισμό, το βίντεο από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βάρνακα Ακαρνανίας, στις 16 Αυγούστου 2013 «Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης».
Ήταν μια εργασία μελέτη των σπουδαστών των εκπαιδευτηρίων πληροφορικής Βόνιτσας (διεθνής τίτλος MOSES EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS, πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας), με την υποστήριξη του συλλόγου ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και φίλων από τον Βάρνακα, την Κανδήλα και τον Μύτικα.



Η παρουσίαση αρχίζει με μια εισαγωγή των 2,5 λεπτών, στη οποία το μουσικό χαλί είναι ένα δημοτικό τραγούδι, από την συλλογή του 1962 του Θείου μου, Σπυρίδωνα Περιστέρη, «άρχων» ψάλτης της Μητροπόλεως Αθηνών.
Τα δικαιώματα αυτής της συλλογής, ανήκουν στην Ακαδημία Αθηνών, Ίδρυμα Λαογραφίας. Ακολουθούν οι οκτώ κατηγορίες που βαρύνουν τον στρατηγό Νικόλαο Νικολού Βαρνακιώτη. Σε κάθε κατηγορία, αναλύεται το κατηγορητήριο, παρουσιάζονται οι θέσεις των ιστορικών που υπερασπίζουν τον Βαρνακιώτη και τέλος παρατίθενται τα ιστορικά γεγονότα, ως παράμετροι της κάθε κατηγορίας. Χρόνος 48 λεπτά. Η μελέτη δεν καταλήγει σε συμπέρασμα, μόνο παραθέτει τα στοιχεία. Το συμπέρασμα το βγάζει ο κάθε ένας θεατής, με βάση όλα τα στοιχεία.
Επειδή στη παρουσίαση παρατίθενται στοιχεία για την αθέμιτη δράση του Μαυροκορδάτου, τις αταξίες του Γρίβα, την φυγή των Μπότσαρη-Τσόγκα κλπ από το πεδίο μάχης του Αετού, τον αλληλοσπαραγμό στο Ξηρόμερο, τον εμφύλιο στη Πελοπόννησο, κλπ, η παρουσίαση κλείνει με τα παρακάτω λόγια: «Πριν κλείσουμε την αποψινή παρουσίαση, πρέπει να τοποθετηθούμε σε όσα ακούστηκαν και μάλιστα σε ορισμένους όσα πρωτοακούστηκαν σε αυτό τον χώρο. Ήρωες του 1821 Από την ιστορία που μας έχουν διδάξει, έχει δημιουργηθεί στους περισσότερους από εσάς μια εικόνα για τους ήρωες του 1821. Ηρωικές μορφές. Από τα διάφορα σημεία της Ιστορίας παρουσιάστηκαν έγγραφα ή έργα Ελλήνων αγωνιστών του 1821, που μπορεί να σας αποκλίνουν από την εικόνα που μέχρι τώρα έχετε για τον καθένα αγωνιστή. Αθάνατο 1821 Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τους παράγοντες εκείνης της εποχής και κυρίως το αν οι ήρωες του 1821 ήταν Άγιοι, σήμερα δεν θα είχαμε την ελευθερία μας, αλλά ένα μεγαλύτερο αριθμό από μοναστήρια. Αυτή η ιδιομορφία τους, αυτό το απροσδόκητο στην συμπεριφορά τους, συντέλεσε στο να απελευθερωθεί η πατρίδα μας και εμείς σήμερα να ζούμε με δυνατότητα ελευθερίας. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 1821. Τιμή και δόξα σε κάθε άνθρωπο που θυσιάζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».
Η εκδήλωση στον Βάρνακα, στις 16/8/2013, είχε κλείσει με την απόδοση τιμής στην μνήμη ενός Αμφικτίονα, φίλου και συγγενή, που πριν 2 μέρες, στα Χανιά Κρήτης, τον συνοδεύσαμε στη τελευταία κατοικία του. Σημείωση: Θετικό θα είναι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του βίντεο, να έχετε ενεργοποιήσει τον ήχο. Όλα τα βίντεο μπορείτε να τα εντοπίσετε με την πληκτρολόγηση «MOSES EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS».

Με εκτίμηση
Ντίνος Στυλιανός
Αντιπρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.