Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας άλλοτε, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής.


Μια φωτογραφία γύρω στα 1960 σας παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία μας θυμίζει ότι ο Μύτικας ήταν το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Αναγνωρίζουμε τον Βασίλη Σιδερωμένο, ο οποίος κρατά τα γκέμια του αλόγου και μάλλον πρόκειται για την επιχείρηση «ΑΦΟΙ Α. ΖΑΜΠΕΛΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ, ΒΕΝΖΙΝΗ» που λειτουργούσε στο Μύτικα. Άνθηση του εμπορίου στον Μύτικα όχι τυχαία. Ο μοναδικός δρόμος επικοινωνίας και ανάπτυξης του εμπορίου η θάλασσα την εποχή εκείνη.
Τον δεύτερο από αριστερά δεν τον γνωρίζουμε. Ας βοηθήσουν κάποιοι παλαιότεροι να μας διαφωτίσουν.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

3 σχόλια:

  1. Κάθε Σαββατοκύριακο περιμένω να δω την φωτογραφία της εβδομάδας. Προτασή μου να γίνει μία κίνηση ώστε να υπάρξει ένα λεύκωμα παλαιών φωτογραφιών με θέμα την ζωή στο Μύτικα σε όλους τους τομείς. Ας αναλάβει την πρωτοβουλία το μπλοκ ή κάποιος σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.