Επί ποδός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε πλήρη εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα. Οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Επί ποδός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε πλήρη εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα. Οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διαρκή μάχη δίνει, από χθες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους από την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, συνδράμοντας με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ασφάλεια των πολιτών και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, σε συνεργασία πάντα με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.
Η Πολιτική Προστασία της ΠΔΕ θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Δεδομένου ότι το φαινόμενο σε τέτοια έκταση είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην Περιφέρειά μας και όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, καλό θα είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με όλες της τις δυνάμεις θα παραμείνει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

9 σχόλια:

  1. Ο χιονιάς τους έπιασε αδιαβαστους και απροετοιμαστους. Τρεις ώρες Πάτρα Αίγιο και τώρα μας γυρνανε πίσω προς Ρίο. Εκτιμώ ότι η ουρά είναι στο Αγρίνιο. Καθίστε να πιείτε τσιπουρα στο χωριό και αφήστε τα ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι' εδώ ξεπαγιάσαμε
      επι-κρατεί ακραίο-κρύο και παγωνιά.
      δεκάξι υπο το μηδέν , περίπου.

      Διαγραφή
  2. Είναι αυτονόητο καθήκον και ύψιστη αποστολή της δημοκρατικής μας πολιτείας !
    Να συνδράμει και να Βοηθά σε αντικειμενικές ακραίες συνθήκες και δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας μιάς οργανωμένης και πολιτισμένης κοινωνίας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια οργανωμένη κοινωνία. Δεν έχουμε καταλάβει που ζούμε? Και σαν κοινωνία και σαν Κράτος, έχουμε αποδομηθει. Εντελώς. Και προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη ! 11:36
      Αυτό που αποδομείται είναι οι λάθος αντιλήψεις και όχι το κράτος και η κοινωνία μας.
      καταρρέει δηλαδη ότι είναι λάθος χτισμένο.
      καλό βράδυ !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς βλέπω να εξακολουθούν να διαιωνίζονται αυτές οι λάθος αντιλήψεις. Στην Ελλάδα θα σωθούμε αν κάνουν επανάσταση οι γέροι (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Οι νέοι, κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και θυγατέρα (αν το γράφω σωστά το ρητό). Έχουν αντιληφθεί ότι αν δεν είσαι μαϊμουδιάρης δεν επιβιώνεις. Ακριβώς γιατί έτσι τούς τα έμαθαν οι παλαιοί. Και όπως βλέπουν, κάνουν. Εγώ δεν βλέπω να αποδομούνται οι λάθος αντιλήψεις. Που το βλέπετε εσείς αυτό κύριε Σπύρο? Έστω ένα παράδειγμα να υπήρχε θα το αναγνώριζα. Βλέπω ένα δυό ανθρώπους να αγωνίζονται, αλλά να μην τούς ακολουθεί κανένας. Ούτε ένας.

      Διαγραφή
    3. Φίλε συνδημότη ! 12:06
      Το κράτος είναι σωστά δομημένο με τους θεσμούς και τις δομές του.
      Κοινότητες-δήμοι-νομαρχίες-περιφέρειες κ.τ.λ.
      δέν είναι εκεί το πρόβλημα.
      Οσο για το θέμα της αποδόμησης αντιλήψεων που όλοι μας έχουμε λίγο ή πολύ λαθεμένες αντιλήψεις και για διάφορους υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους ,
      η δική μου γενική άποψη είναι ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα γύρω μας ,
      εάν μπορέσουμε να δούμε ο καθένας μας , οτι τις ίδιες στοιχειώδεις ανάγκες που έχει ο καθένας μας να σταθεί και να πορευθεί κάπως σωστά στη ζωή του , τις ίδιες ακριβώς ανάγκες έχουν και οι άνθρωποι γύρως μας.
      αυτό είναι κατά γνώμη μου το βασικό αξίωμα που θα πρέπει να έχουμε ως ισότιμα απλά μέλη της κοινωνίας μας.
      καλό μας μεσημέρι !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης




      Διαγραφή
  4. Εχτιζαν ΛΑΘΟΣ πολλες δεκαετιες....και τωρα που η καταρευση ειναι
    γεγονος τι κανουμε;
    Απο τη μια ειμαστε ετοιμοι να κανουμε πρωθυπουργο τον...ΚΥΡΙΑΚΟ
    και απ την αλλη Διαμαντοπουλου Βοριδης Ραγκουσης πω πω πω.....
    συν τα αλλα πολιτικα ψεματα.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ;Την ειδε κανεις;Για ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο 6.09.
    Οχι Βοριδης...ΦΛΩΡΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.