Τα Φώτα στον Μύτικα.


Βίντεο & φωτογραφία: Διονυσία Παπανικόλα.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στον Μύτικα. Γιορτάσαμε την βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Η ονομασία Θεοφάνια προέρχεται γιατί την ώρα που ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτιζε τον Χριστό, έχουμε φανέρωση ολοκλήρου της Αγίας Τριάδας ταυτόχρονα. Πατήρ Θεός, Υιός Χριστός και Άγιο Πνεύμα. Η φωνή του Πατήρ Θεού ακούγεται από τον ουρανό, βεβαιώνοντας ότι αυτός είναι ο Υιός του ο αγαπητός και το Πνεύμα το Άγιο «εν είδει περιστεράς» κατεβαίνει και ίπτανται επάνω από τον Ιησού που βαπτίζεται.
Ο καιρός άσχημος με συννεφιά, λίγο αέρα και αρκετό κρύο. Ο Μάκης Λιάγγος, ο Νίκος Καρδής και ο Παρασκευάς Παπανικόλας έτοιμοι να βουτήξουν στα κρύα νερά να πιάσουν τον σταυρό που θα ρίξει ο παπά Γιώργης. Το σταυρό έπιασε ο Νίκος Καρδής.
Πολύ ωραία η πρωτοβουλία να αναβιώσει το έθιμο με τις φούντες πορτοκάλια δεμένα με σκοινί. Οι φούντες πορτοκάλια μοιράστηκαν στους πιστούς, οι οποίοι τα βουτούσαν στην θάλασσα ταυτόχρονα με την κατάδυση του σταυρού στην θάλασσα. Μία εικόνα βγαλμένη από τα παλιά που συγκίνησε όλους εμάς που προλάβαμε να ζήσουμε το πολύ όμορφο αυτό έθιμο. Χρόνια Πολλά!!! Και του Χρόνου!!!

* Ευχαριστούμε την Διονυσία Παπανανικόλα για το βίντεο και την φωτογραφία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.