Καθορισμός δημοτικών τελών για το έτος 2019.


Με σχετικές δύο αποφάσεις - εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, καθορίζονται τα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2019 (πέρασαν από Δημοτικό Συμβούλιο), τόσο αυτό του φωτισμού και καθαριότητας (λογαριασμοί ΔΕΗ), όσο και το τέλος ύδρευσης.
Η χρέωση των δημοτικών τελών παραμένει η ίδια χωρίς αυξήσεις, με ίδιες χρεώσεις με το 2018 και το 2017, όπου εκεί είχαμε τις γενναίες αυξήσεις σε σχέση με το 2016, ώστε να μπορέσει να συναφθεί το μεγάλο δάνειο του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου για ισοσκέλιση των ανταποδοτικών.
Οι αυξήσεις που είχαμε το 2017 φαίνονται στους παρακάτω πίνακες:

Μεταβολή από το 2016 στο 2017. Οι χρεώσεις του 2017 ισχύουν και για το 2019.
Στο τέλος ύδρευσης είχαμε αυξήσεις και στο πάγιο τέλος, που ναι μεν παρέμεινε στα 15 €, αλλά πλέον το πληρώνουμε 3 φορές το χρόνο, μιας και οι χρεώσεις μεταβλήθηκαν από 6μηνο σε 4μηνο, αλλά είχαμε και μεγάλες αυξήσεις στην χρέωση ανά κυβικό νερού.

Μεταβολή από το 2016 στο 2017. Οι χρεώσεις του 2017 ισχύουν και για το 2019.
Τα νούμερα όλα των πινάκων προέρχονται από τα παρακάτω επίσημα έγγραφα των αποφάσεων του Δήμου Ξηρομέρου.

Τα δημοτικά τέλη Φωτισμού και Καθαριότητας και Ύδρευσης 2017, όπως είχαν αποφασιστεί στις 18 Νοεμβρίου 2016 (Παλιά).
Δείτε εδώ το τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας.
Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης.

Τα δημοτικά τέλη Φωτισμού και Καθαριότητας και Ύδρευσης 2017, όπως αποφασίστηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2017 (Νέα).
Δείτε εδώ το τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας.
Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης.

Τα δημοτικά τέλη Φωτισμού και Καθαριότητας και Ύδρευσης 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις - εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Δείτε εδώ το τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας.
Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης.

6 σχόλια:

  1. Παναγιώτης Τζαχρήστας11 Οκτωβρίου 2018 στις 12:59 μ.μ.

    Σε ότι αφορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τοποθέτησή μου ήταν η εξής. Πρώτη φορά και στη λήξη της δημοτικής περιόδου έρχεται στο Δ.Σ θέμα για την επιβολή τελών χωρίς στοιχεία, χωρίς την εισήγηση της υπηρεσίας, χωρίς διάθεση για συζήτηση, ως μια διαδικασία να τελειώνουμε άρον άρον. Αυτό μόνο ως παραδοχή της αποτυχίας στη διαχείριση των ανταποδοτικών υπηρεσιών μπορώ να το ερμηνεύσω. Το γεγονός όμως της απαξίωσης οποιασδήποτε άλλης γνώμης και η απροθυμία για ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά με προσβάλλει και γι αυτό θα απέχω απο την ψηφοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας φροντισουν πρωτα η Παναγουλα να εχει νερο γιατι οι μισοι εχουν και οι αλλοι μισοι δεν εχουν. Και την αυξηση των τελων θα την εισπραξουν με την ψηφο στις επομενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τράβα ν' αγοράσεις να πεις νερό
      και άσε τον λαικισμό ...

      Διαγραφή
  3. Εσυ που μιλας για λαικισμο που ξερεις εαν αγοραζω η οχι; Αλλα απο την στιγμη που πληρωνω τελη δικαιουμε να εχω και το νερακι του θεου γιατι εγω το πληρωνω ενω οι περισσοτεροι δεν εχουν πληρωσει ουτε ενα ευρω γιαυτο και δεν μιλαει και κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν είπα για σε εσένα τίποτα.
      εννοούσα τον λαικισμό που ανέφερε τηλεοπτικά σ' εκείνο , το κανάλι
      ο δήμαρχος

      Διαγραφή
    2. δέν είπα για εσένα τίποτα.
      εννοούσα τον λαικισμό που ανέφερε τηλεοπτικά σ' εκείνο το κανάλι
      ο δήμαρχος

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.