Δημιουργούνται 30 θεματικές διαδρομές πεζοπορίας στη Δυτική Ελλάδα.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το θέμα μας το έστειλε φίλος και τακτικός αναγνώστης του Blog. Εμείς αυτό που θα πούμε είναι ότι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την δράση για να αξιοποιήσουμε μία πολύ ωραία διαδρομή που έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εδώ στην Αλυζία. Μιλάμε για την διαδρομή προς τον παλιό Βάρνακα, για την οποία είχαμε κάνει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα το 2012 (δείτε εδώ) και από τότε μιλούσαμε για την αξιοποίηση της όπως και το αρίστης ποιότητας νερό, που δυστυχώς σήμερα πάει χαμένο τρέχοντας προς την θάλασσα.
Η συγκεκριμένη δράση είναι μία μοναδική ευκαιρία να έχουμε ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού και στην περιοχή μας, η οποία βρίθει από τέτοιες πανέμορφες διαδρομές, με την συγκεκριμένη διαδρομή προς το παλιό Βάρνακα ήδη να γνωρίζει επισκεψιμότητα από τους λίγους μυημένους.
Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και δράσεις που τρέχουν για υποβοήθηση της ανάπτυξης σε πολλά πεδία. Όλα αυτά όμως απαιτούν δημοτική αρχή οργανωμένη, που να τα ψάχνει και να ασχολείται, με όραμα και σχεδιασμό για το μέλλον, δημοτική αρχή με πραγματική ανιδιοτελή αγάπη και κάψα για τον τόπο.

Πηγή: http://m.thebest.gr/news/view/510825

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των μονοπατιών της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του πεζοπορικού τουρισμού, είναι το κεντρικό θέμα στην 1η Τεχνική Συνάντηση Εργασίας του ευρωπαϊκού έργου PATH (Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach), που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018 στο Μπάρι της Ιταλίας.
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 863.947,63 ευρώ, που υλοποιείται μέσω του Διακρατικoύ Προγράμματος INTERREG VA ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο έργο PATH συμμετέχουν επίσης η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υποδομών - Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Ιταλίας, το Περιφερειακό Πάρκο Ανατολικής Ακτής Τάραντα (Ιταλία) και το Εθνικό Πάρκο Alta Murgia (Ιταλία).
Η υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία 30 θεματικών διαδρομών πεζοπορίας στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και πέντε διαδρομών για άτομα με αναπηρία. Οι θεματικές διαδρομές (υδροβιότοποι, ορεινά μονοπάτια, ιστορικές διαδρομές), χρησιμοποιώντας σημάνσεις QR code, ανάπτυξη διαδραστικών χαρτών και εφαρμογές, επιτρέπουν στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε επιλεγμένα μέρη (self-guiding tourism), μειώνοντας την επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Η πρωτοτυπία του έργου έγκειται στην προσέγγισή του για τη βελτίωση της εξατομικευμένης εμπειρίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθούν νέα εργαλεία και μέσα που θα επιτρέπουν στους επισκέπτες, τους ντόπιους και τους χρήστες να καταγράφουν τις ιστορίες τους και τα ενδιαφέροντά τους, καθιστώντας την εμπειρία των θεματικών διαδρομών μοναδική.
Στην Τεχνική Συνάντηση Εργασίας στο Μπάρι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν τα στελέχη της ΠΔΕ Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας και Δημήτρης Καραγιάννης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.