Σχετικά με την φιλοξενία μεταναστών στον Μύτικα.


Ο Πρόεδρος του Μύτικα μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα εκ νέου με τον διαχειριστή του ξενοδοχείου Κάβο Μύτικας κ. Νότη Βασιλάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται στο ξενοδοχείο του να φιλοξενήσει μετανάστες, αλλά επισήμανε επί λέξη «ότι δεν ξέρει τι μπορεί να πράξει στο μέλλον» και μάλιστα ζήτησε αυτή του η θέση να λάβει δημοσιότητα.
Επίσης πιθανόν μεθαύριο θα υπάρξει έκτακτο τοπικό συμβούλιο της Τ.Κ. Μύτικα, σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθεί, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα από το τοπικό συμβούλιο για το θέμα. 
Όσον μας αφορά ποτέ δεν καθησυχάσαμε κανέναν, απλά ενημερώνουμε υπεύθυνα για ότι συμβαίνει, μετρώντας την κάθε μας κουβέντα και την κάθε μας λέξη, γράφοντας την περασμένη Πέμπτη ανάρτηση με τίτλο: «Ανυπόστατες φαίνεται να είναι οι φήμες περί φιλοξενίας μεταναστών στον Μύτικα», με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες που είχαμε εκείνη την ημέρα.
Όχι εφησυχασμό, αλλά το αντίθετο συνιστούσαμε σε όλες τις προφορικές μας συζητήσεις, ότι πρέπει να παρακολουθούμε το θέμα, αλλά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. 
Επίσης δημόσια διατυπώσαμε την δική μας γενικότερη θέση γι αυτό το θέμα (δείτε εδώ) και για το συγκεκριμένο που αφορά τον Μύτικα, προσωπική μας γνώμη είναι ότι οι θέσεις μας πρέπει να μην ταυτίζονται με ακρότητες ένθεν και εκείθεν, αλλά να κινούνται στη μέση με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, γιατί κάπου εκεί βρίσκεται και η σοβαρή και σωστή θέση για το θέμα, όπου έχουμε πολλά επιχειρήματα και γνώμη μας είναι ότι όσοι εκφράζουν ακραίες θέσεις ένθεν και εκείθεν, δυσκολεύουν την κατάσταση και δεν βοηθούν. Ο Μύτικας έχει φιλήσυχους κατοίκους, που ξέρουν να λύνουν τα θέματα τους δημοκρατικά και πολιτισμένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.