Ανεπίδεκτοι μαθήσεως.


Είναι πραγματικά λυπηρό δημοτικοί σύμβουλοι να επενδύουν στην παραπληροφόρηση στην ανευθυνότητα και στη μικροπολιτική, πάνω σε σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας.
Αφού κουράστηκαν να κυνηγάνε με τις φωτογραφικές μηχανές τους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας για μια σακούλα γεμάτη σκουπίδια ή ένα γεμάτο κάδο, έρχεται τώρα αξιαγάπητος και λαοφιλής κατά τα άλλα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για ανυπαρξία.
Τι πληροφορεί λοιπόν τους δημότες μας, χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να παρακολουθεί υπεύθυνα τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας.
«Εδώ και αρκετές ημέρες αρκετά φρεάτια έχουν βουλώσει στον Αστακό (την έδρα του Δήμου), με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν τα όμβρια ύδατα και να προκαλείται εστία μόλυνσης. Τα σημεία όπου βρίσκονται τα φρεάτια είναι σε πασιφανές σημεία, ένα εξ αυτών σε κεντρικότατο δρόμο που οδηγεί στην παραλία και που αν μη τι άλλο μόνο ντροπή και λύπη μπορούν να προκαλέσουν σε κατοίκους και επισκέπτες!»
Τι συμβαίνει πραγματικά;
Κατόπιν πρωτοβουλιών του Δημάρχου και με άριστη συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας, έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των φρεατίων του αποχετευτικού συστήματος προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
Στα πλαίσια του ελέγχου στεγανότητας, πρεσάρονται τα φρεάτια με αποτέλεσμα την υπερχείλιση τους, αλλά και να ανάδειξη όλων των κακοτεχνιών του έργου.
Ένα έργο που δεν λειτούργησε ποτέ και θεωρούνταν χαμένη υπόθεση εδώ και χρόνια, στοιχίζοντας εκατομμύρια ευρώ.
Είναι λοιπόν η 1η φάση των εργασιών της αποκατάστασης των προβλημάτων του αποχετευτικού δικτύου του Αστακού, με σκοπό την λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, μέσω πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στο προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθεί η 2η φάση των έργων της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης των αστοχιών του αποχετευτικού δικτύου, μέσω πιστώσεων του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Μας θυμίζετε έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο ύδρευσης, που υποστηρίζει ότι μας παρέδωσε τα αντλιοστάσια του Αστακού στην πένα. Ακόμα ψάχνω να βρω μια μελέτη συντήρησης ή έστω ένα αρχείο με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό.
Αντιλαμβάνομαι ότι το σοκ είναι μεγάλο, όχι μόνο από την ιστορική πολιτική ήττα, που έστειλε στην ιστορία αυτές τις συμπεριφορές και πολιτική κουλτούρα, αλλά και από την υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στη διοίκηση ενός κυριολεκτικά πανέμορφου τόπου, αλλά ρημαγμένου από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και τουλάχιστον κάνετε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση για το καλό του Δήμου και ενημερώστε ποιος παρέλαβε το βιολογικό καθαρισμό του Αστακού.

Με εκτίμηση

Φίλιππος Σαμαλέκος
Ναυπηγός Μηχ/γος Μηχανικός ΕΜΠ
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

1 σχόλιο:

  1. ΛΟΓΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ κ. ΛΑΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ !
    Η Κοτρότσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.