Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στον Αστακό. Η αντικοινωνική συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών από το αυτοκίνητο.


Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Facebook
της Προέδρου Κοινότητας Αστακού.

Με πρωτοβουλία και μέριμνα του δραστήριου Συλλόγου Χοβολιοτών Αστακού και της Κοινότητας Αστακού, έγινε χτες Κυριακή 7 Νοεμβρίου, καθαρισμός από σκουπίδια παράπλευρα του δρόμου εισόδου του Αστακού, ερχόμενοι από Μύτικα. Μία πολύ καλή πρωτοβουλία.
Θέλουμε σε αυτό το σημείο να αναδείξουμε πάλι, ότι δυστυχώς σε όλο το μήκος των δρόμων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, παρατηρείται αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, παράπλευρα στους δρόμους να υπάρχει ένα ατελείωτο σκουπιδαριό, κυρίως μπουκάλια μικρά εμφιαλωμένων νερών, πλαστικά δοχεία από καφέδες και σακούλες, που φυσικά βρίσκονται εκεί, γιατί κάποιοι τα πετάνε από τα αυτοκίνητα τους.
Πρόκειται για μία αντικοινωνική συμπεριφορά, που φανερώνει έλλειψη Παιδείας και την κουλτούρα του νεοέλληνα, που με το ένα χέρι οδηγεί και με το άλλο χέρι καπνίζει, πίνει καφέ, μιλάει - σερφάρει στο κινητό και πετά ωσάν χειροβομβίδες σκουπίδια από τα ανοικτά παράθυρα του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχει δρόμος του Ξηρομέρου, που παράπλευρα να μην υπάρχει αυτό το αποκρουστικό θέαμα.
Εμείς προτείνουμε και σε άλλους Συλλόγους και σε ενεργούς πολίτες, να δράσουν πάνω σε αυτό το θέμα, με ολιγομελής ομάδες δεξιά και αριστερά των δρόμων, να μαζέψουμε αυτό το ατελείωτο σκουπιδαριό που μας προσβάλλει και μας ντροπιάζει όλους μας. Είναι μία εικόνα πολύ άσχημη σε όλο το οδικό μας δίκτυο και ειδικά πλησιάζοντας τα χωριά μας.
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που κινούμαστε πολύ συχνά, Σκουρτού, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη, Αστακό, Αρχοντοχώρι, Ξηρά Παναγούλας, Μύτικα, Βάρνακα, Κανδήλα, βλέπουμε με τα μάτια μας πάρα πολλά σκουπίδια παραπλεύρως των δρόμων.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.