Καθαρή αρνητική θέση 14 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία, για την ΠΟΑΥ των 2.562,492 στρεμμάτων στην Βοιωτία.


Εντοπίσαμε στο site της Ελληνικής Βουλής, ερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία, στις 9 Μαρτίου 2023 (χθες), προς τους κ.κ. Υπουργούς: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά τη σχεδιαζόμενη οριοθέτηση «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών» (ΠΟΑΥ), συνολικής επιφάνειας 2.562,492 στρεμμάτων, στη θέση «Βουρλιά» Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Οι ερωτώντες βουλευτές τάσσονται σαφώς κατά της ίδρυσης της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, επικαλούμενοι του παρακάτω λόγους:
  • Αρνητική γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
  • Την περιβαλλοντική κατάσταση του Κορινθιακού κόλπου.
  • Απουσία των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις περιοχές Natura 2000.
  • Κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας.
  • Τη βεβαιότητα ότι η εν λόγω ΠΟΑΥ, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη εύθραυστο φυσικό περιβάλλον, μη λαμβάνοντας επαρκώς υπόψιν την «φέρουσα ικανότητα» του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και θα υπονομεύσει τις προοπτικές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
  • Αγνόηση της υπ’ αριθμ. 211/20217 γνωμοδότησης του ΣτΕ, όπου τονίζεται πως χρειάζεται να επανεξεταστούν οι επιπτώσεις του καθορισμού της ΠΟΑΥ σε περιοχές που υπάρχουν λιβάδια Ποσειδωνίας και εμπίπτουν στο δίκτυο NATURA 2000.
  • Η εγκεκριμένη εντός του 2023, ως φαίνεται, ΣΜΠΕ καταλήγει στα συμπεράσματά της σε ενέργειες που είχαν προταθεί το 2007.
Φυσικά τα ίδια ακριβώς και μάλιστα εις την ν-οστή, ισχύουν για την τεράστια ΠΟΑΥ των 22.765,35 στρεμμάτων των Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας και πολλά ακόμα περισσότερα λάθη, περισσότερες στρεβλώσεις, αβλεψίες και παραβάσεις.
Όμως στον πολύπαθο νομό Αιτ/νίας, φαίνεται ότι ισχύει κάτι ιδιαίτερο, κάτι που εμποδίζει και καταπλακώνει κάθε σκέψη αντίδρασης, γιατί ανάλογη παρέμβαση και καθαρή θέση δεν είδαμε ποτέ στην περίπτωση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που πρόσφατα πήρε Προεδρικό Διάταγμα και ο Δήμος Ξηρομέρου, φορείς και πολίτες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Έμεινε ζητούμενο μια καθαρή θέση, όπως η πολύ ορθή θέση των 14 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία  παραπάνω, στην περίπτωση της ΠΟΑΥ στη Βοιωτία.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της ερώτησης των 14 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία.

5 σχόλια:

  1. Για την ΠΟΑΥ, ΑΣΤΑΚΟΥ - ΜΥΤΙΚΑ - ΚΑΛΑΜΟΥ, που είναι οι βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ; της ΝΔ ; , του ΠΑΣΟΚ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΟΥΖΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ;;;; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Χολής11 Μαρτίου 2023 στις 8:35 μ.μ.

    Πρώτον: έχουμε εκλογές, άρα λίγο χάιδευμα στην κοινωνία δεν κοστίζει.
    Δεύτερον: Ερώτηση είναι, ρωτάνε δεν παίρνουν θέση.
    Τρίτον: δείχνει ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το θέμα των ΠΟΑΥ. Ακροβατεί ανάλογα την περίπτωση και ανάλογα την πίεση και το συμφέρον των βουλευτών.
    Τέταρτον: στη δική μας περίπτωση επικράτησε η θέση των προσωπικών συμφερόντων των δύο τοπικών βουλευτών που στηρίζουν τοπικούς ηγεμόνες του Νομού. Οι βουλευτές αυτοί, φανερά, δεν στηρίζουν τα αιτήματα του δήμου και των κατοίκων, να μη συμπεριληφθεί στην ΠΟΑΥ η παράκτια ζώνη. Μπροστά στο συμφέρον των βουλευτών το κόμμα, κεντρικά, υποκύπτει.
    Συμπέρασμα: για το συμφέρον των βουλευτών,που εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματιών, το κόμμα αγνοεί τα αιτήματα των πολιτών.
    Αλαλούμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μήνα Δεκέμβριο του 2020
      και για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας
      έγινε επερώτηση απο πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αρμόδια υπουργεία.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.