Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση νέων ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές Αστακού - Μύτικα (VIDEO - ΦΩΤΟ).



Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου-Καστού, κάτοικοι και φορείς του Μύτικα και του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, ενάντια στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκέμβρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα.
Αντιπροσωπεία της επιτροπής συναντήθηκε με τον Γραμματέα, τον Διευθυντή και την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης, οι οποίοι αφού ανέφεραν πως αποτελούν εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης και εφαρμόζουν τον νόμο, δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν για το ψήφισμα που κατατέθηκε, αλλά και να ελέγξουν την καταγγελία της επιτροπής ότι η εγκατάσταση γίνεται πάνω στην Ποσειδωνία, και δεν τηρεί ούτε την ελάχιστη απόσταση που ορίζει ο Νόμος.
Η αντιπροσωπεία δήλωσε πως δεν θα κάνει πίσω, ότι ο λαός της περιοχής είναι αποφασισμένος να καταργήσει στην πράξη το ΠΔ, που εγκληματεί σε βάρος του λαού της περιοχής, των ψαράδων, αλλά και του περιβάλλοντος.


Στην κινητοποίηση βρέθηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο οποίος πήρε το λόγο και δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής αναφέροντας τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις ΠΟΑΥ και την πολιτική που εφαρμόζουν εις βάρος του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος, και ο Σωτήρης Παρίσης, νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο αγώνας των κατοίκων για την άμεση ακύρωση της "Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών" στις Εχινάδες Νήσους και τον νομό, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της και η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένας αγώνας δίκαιος αφού η εφαρμογή του ΠΔ θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών, αποτελώντας άλλο ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτος αποκλεισμός της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.