Ο Δήμος Ξηρομέρου προασπίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δημοτικών εκτάσεων του επίσημα από 21 Μαρτίου 2023. Το επίσημο έγγραφο ορισμού Δικηγόρου.


Δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο της σχετικής απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε την 12η Φεβρουαρίου, που αφορά το σημαντικότατο θέμα της προάσπισης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Δήμου Ξηρομέρου, επί των δημοτικών εκτάσεων του, για την οποία απόφαση  σας ενημερώσαμε με πρόσφατο σχετικό μας δημοσίευμα (δείτε εδώ).
Το θέμα πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ με τις ψήφους Συμπολίτευσης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το θέμα θα έρθει για ψήφιση και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε αυτό γίνει.
Αυτή η πολλή σοβαρή υπόθεση, εκκίνησε ΕΠΙΣΗΜΑ πριν από 11 μήνες και όχι τώρα και συγκεκριμένα το 2023, όταν με εισήγηση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και της παράταξης του, το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, αποφάσισε την προάσπιση της δεδομένης κυριότητας των δημοτικών εκτάσεων και όρισε και συμπατριώτες μας νομικούς για να πράξουν ότι απαιτείται (δείτε εδώ).
Πρόκειται για μία κίνηση, με την οποία η παρούσα δημοτική αρχή έκανε την διαφορά σε σχέση με την χαρακτηριστική αδράνεια που έδειξαν προηγούμενες δημοτικές αρχές στο συγκεκριμένο θέμα.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου 21 Μαρτίου 2023. Η απόφαση προάσπισης των δημοτικών εκτάσεων, με εισήγηση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και της παράταξης του.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ η υπόθεση αυτή ξεκίνησε για τον Δήμο Ξηρομέρου από το 2020, παράλληλα με το θέμα της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας και έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις γι αυτήν την υπόθεση μεταξύ ανθρώπων που έχουν βαθιά γνώση των πτυχών του θέματος, μιας και σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912, "για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων", ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ιδιοκτήτης σχεδόν όλων των εκτάσεων της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας.
Η ιδιοκτησία αυτή θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ που έχει κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου με την Επιτροπή Αγώνα, οι 255 κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, οι φορείς και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας και οι κάτοικοι του Καλάμου.
Ήρθε η ώρα λοιπόν με αυτή την δημοτική αρχή, να μπει τάξη και σε αυτό το θέμα για πρώτη φορά.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.