Σε δημόσια διαβούλευση έχει βγει στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ), η μεγάλη και σημαντικότατη τουριστική επένδυση του 5άστερου Ξενοδοχείου δυναμικότητας 155 κλινών, στη θέση «Αγ. Σοφία» Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Ν. Αιτωλ/νίας, της ΑΙΘΩΝ Α.Ε.


Σε δημόσια διαβούλευση έχει βγει στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), η μεγάλη και σημαντικότατη τουριστική επένδυση του 5άστερου Ξενοδοχείου δυναμικότητας 155 κλινών, σε συνολική έκταση 29.627,22 τ.μ., στη θέση «Αγ. Σοφία» Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Ν. Αιτωλ/νίας, της ΑΙΘΩΝ Α.Ε.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη μεγάλη επένδυση και την επιτυχή υλοποίηση της, την σημαντικότερη εξέλιξη, την σπίθα που χρειάζεται για να βγει η πολύ προνομιούχα περιοχή μας από την αφάνεια και να πάρει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς ο δρόμος αυτός είναι, δηλαδή πρώτα οι ιδιώτες να κάνουν κινήσεις, να επενδύσουν, να ρισκάρουν και μετά ίσως ''ξυπνήσουν'' οι τοπικοί μας άρχοντες και πράξουν το καθήκον τους, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η τοπική διοίκηση έχοντας όραμα για τον τόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι ιδιώτες να έρχονται κατόπιν να επενδύουν.
Φυσικά όταν μιλάμε για δημιουργία προϋποθέσεων, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν είχαν προχωρήσει.
Ομολογούμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019, η διοίκηση του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, βαδίζει σε άλλα μονοπάτια και δρομολογεί και πράττει πράγματα, που έπρεπε να είχαν γίνει πριν πάρα πολλά χρόνια και ήδη κάποιες βασικές υποδομές να τις είχαμε ήδη.
Σιγά - σιγά φαίνεται κάτι να αλλάζει και έχουμε καταγεγραμμένα πολλά θετικά βήματα και αποτελέσματα, με χαρακτηριστικότερο πρόσφατο παράδειγμα το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα, που αυτή η διοίκηση από τα αζήτητα που βρήκε το θέμα, έφτασε σήμερα να ξεκινά η υλοποίηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, ενός έργου πνοής και άκρως απαραίτητου, που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος καταλαβαίνει την αναγκαιότητα του.
Εξυπακούεται ότι ο Δήμος θα πρέπει να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την μεγάλη αυτή επένδυση και κάθε επένδυση που γίνεται στον τουριστικό τομέα στη περιοχή μας, η οποία τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έξαρση σε έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα και παραθεριστική κατοικία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΤΕΕ Αιτ/νίας.
Δείτε εδώ την σχετική συνοδευτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) 235 σελίδων.

4 σχόλια:

  1. Εάν γίνουν τα επόμενα 2-3 χρόνια, ακόμα καμια 10αριά νέες τουριστικές μονάδες
    η παραλιακή μας περιοχή θα αποκτήσει την επιταχυνόμενη και ασυγκράτητη δυναμική τουριστικής ανάπτυξης και φυσιογνωμίας που της αρμόζει ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάσου Φίλε να γίνει και ο υπο σχεδίαση απο τον δήμο μας
    παραλιακός ποδηλατόδρομος Αλυζίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων.
    Θα είναι το ιδεώδες του ιδεώδους για την Αλυζία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που αναφέρεις μαζί με τον βιολογικό που ξεκινάει και την σύνδεση με την Ιόνια είναι κατά την άποψή μου τα πιο σημαντικά έργα που πρέπει να ξεκινήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται.Όλα αυτά δυστυχώς θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οταν γινουν το τουριστικό προϊόν που θα προσφέρει ο δημος θα αποκτήσει γερά θεμέλια για να αναπτυχθεί.

      Διαγραφή
    2. Ολα τα έργα είναι απαραιτητα να γίνουν
      και σημασία για τον κόσμο του δήμου εχει το παρόν καιτο μέλλον.
      το δε παρελθόν είναι παρελθόν κα αξία έχει να αναπτυχθεί η περιοχή μας.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.