Παρέμβαση AKARPORT A.E και της MEGA YAGHT MARINA AND RESORT NAUTILUS INVESTMENTS LIMITED, για την επένδυση αιολικού σταθμού (3 ανεμογεννήτριες) στο ΒΑΛΤΙ Α2 πλησίον του λιμένα Πλατυγιαλίου.


Πρόσφατα, στις 6 Μαρτίου 2024, σας ενημερώσαμε για την έγκριση από την Αποκεντρωμένη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 12,6 MW με τα συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης, στη θέση «Βαλτί Α2» της Δ.Ε. Αστακού». Το σχετικό έγγραφο ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε (δείτε εδώ).
Η έγκριση ήρθε παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ) και παρά  την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Ξηρομέρου που προηγήθηκε της Περιφέρειας.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη πολύ σοβαρό στοιχείο, που θα καθορίσει την εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης των 3 ανεμογεννητριών ισχύος 4,2 MW η κάθε μία.
Εντοπίσαμε στη δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), για το οποίο ως ενεργοί πολίτες έχουμε φτιάξει προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, όπως δικαιούται και κάθε πολίτης, σημαντική παρέμβαση 2 εταιρειών, σφόδρα εναντίον του συγκεκριμένου Αιολικού Σταθμού στη θέση ΒΑΛΤΙ Α2, της εταιρείας που δηλώνει έδρα την Πάτρα: ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Α.Ε. & ΣΙΑ ΕΕ με δ.τ. SA ENERGY.
Πρόκειται για τις εταιρίες AKARPORT A.E (διαχειρίστρια του λιμένα Πλατυγιαλίου) καθώς και της εταιρείας MEGA YAGHT MARINA AND RESORT NAUTILUS INVESTMENTS LIMITED.
Ουσιαστικά μιλάμε για την σχεδιαζόμενη μεγάλη επένδυση των 500 εκ. ευρώ, που βγήκε τον Φεβρουάριο του 2023 σε δημόσια διαβούλευση για ένταξη στις Στρατηγικές Επενδύσεις του Enterprise Greece (δείτε εδώ) και σύντομα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες που διακινούνται από τον οικονομικό τύπο των Αθηνών.
Δείτε ΕΔΩ την ηχηρή παρέμβαση της AKARPORT Α.Ε και ΕΔΩ και ΕΔΩ τι απάντησε η επενδύτρια εταιρία των 3 ανεμογεννητριών στο ΒΑΛΤΙ Α2, στις παρεμβάσεις της AKARPORT A.E και της MEGA YAGHT MARINA AND RESORT NAUTILUS INVESTMENTS LIMITED. (Έγγραφα μέσα από τη δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο).
Δικό μας επιμύθιο για όλα τα ανωτέρω είναι, ότι στην Αποκεντρωμένη κατά ένα περίεργο τρόπο, εκτός ότι δεν λαμβάνουν υπ' όψη και αγνοούν προκλητικά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου, αγνοούν επίσης ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τρέχει μία υπόθεση, πιθανής τεράστιας επένδυσης στον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα στο MEGA YAGHTING.
Για να δούμε τι θα πει και το Υπουργείο, για όλα αυτά τα ευτράπελα με τον ηπιέστερο χαρακτηρισμό, όπου η αριστερά του κεντρικού κράτους, δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά του.

2 σχόλια:

  1. Στο Ελλαντα αγαπητέ, όποιος προλάβει. Δις με ΦΕΚ η περιοχή της Αλυζιας έχει χαρακτηριστεί τουριστική περιοχή, ήρθαν οι ιχθυοκαλλιεργειες τελικά. Natura για όλους, εκτός από τους ιχθυοκαλλιεργητες τελικά. Τώρα το τι θα γίνει με τις ανεμογεννητριες, επιτρέψτε μου να προβλέψω ότι το πιο πιθανό είναι να εγκατασταθουν. Και τέλος πάντων η MEGA YAGHT πολύ το βράζει και θα καεί και θα χυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ιχθυοκαλλιέργειες και ανεμογεννήτριες έχουν βαλθεί να διώξουν όλους τους άλλους αντί να μαζευτούν σε ένα ενιαίο χώρο και εκεί που πρέπει και δύναται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.