Στην Ισλανδία, η Κυβέρνηση υπό το βάρος των επιστημονικών στοιχείων και των αδιάψευστων και σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εξετάζει το θέμα της βιωσιμότητας της ιχθυοκαλλιέργειας του σολομού. Δείτε το αποκαλυπτικό και σοκαριστικό ντοκιμαντέρ (μεταγλωττισμένο video).


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ήδη στην Ισλανδία, η Κυβέρνηση υπό το βάρος των επιστημονικών στοιχείων και των αδιάψευστων και σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εξετάζει το θέμα της βιωσιμότητας της ιχθυοκαλλιέργειας του σολομού και αναμένονται οι νέες αποφάσεις μέσα στο 2024 και το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι αυτό που πρέπει, με αυστηρότατους περιβαλλοντικούς περιορισμούς για την εκτροφή των σολομών σε μικρότερες ποσότητες, στην ανοικτή θάλασσα μακριά από τις ακτές και τις εκβολές των ποταμών ή στην στεριά.

------------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook ''Katheti''.

*English follows*
Ο αγώνας του Πόρου κατά των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ "A Salmon Nation" παρουσιάζει μια παρόμοια περίπτωση στην Ισλανδία.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας χώρας που ενώνεται από τα εδάφη και τα νερά της, καθώς επίσης και τη δύναμη μιας κοινότητας που προστατεύει τους άγριους τόπους και τα ζώα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ταυτότητάς της.
Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους στο κανάλι της Καθετής στο YouTube μέσα από τον σύνδεσμο στα σχόλια.
___________

Poros's fight against industrial fish farms has allies around the world.
“A Salmon Nation” presents a similar case in Iceland.
This documentary tells the story of a country united by its lands and waters, and the power of a community to protect the wild places and animals that helped forge its identity.
You can watch the documentary with Greek subtitles on Katheti's YouTube channel via the link in the comments.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.