Ατύχημα πριν λίγο.


Στις 07:30 μ.μ. ατύχημα σημειώθηκε στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μύτικας-Αστακός στο ύψος του κτιρίου ''Βούλγαρη''. Ευτυχώς ο άνθρωπος που οδηγούσε και έπεσε πάνω στα πρόβατα είναι καλά. Το μεγάλο αμάξι που οδηγούσε τον προστάτεψε. Οι ζημιές του αμαξιού είναι το λιγότερο, αφού ο άνθρωπος είναι καλά. Τώρα για το γεγονός ότι στο δρόμο Μύτικα-Αστακός συναντάς και μάλιστα βράδυ μοσχάρια, κατσίκια και πρόβατα σε όλη τη διαδρομή, πάνω στο δρόμο τι να πούμε. Απλά είναι παράνομο να είναι ζώα στο δρόμο χωρίς συνοδεία και πολύ περισσότερο το βράδυ.

Ο κώδικα οδικής κυκλοφορίας αναφέρει συγκεκριμένα:

Άρθρo 14
Zώα, αναβάτες αλόγων και συνoδoί ζώων
1. Zώα επιτρέπεται να oδηγoύνται μόνo από ανθρώπoυς απόλυτα ικανoύς γι’ αυτό πoυ είναι σε θέση να τα ελέγχoυν πλήρως.
2. Zώα πoυ είναι πιθανό να θέσoυν σε κίνδυνo τoυς χρήστες των oδών δεν επιτρέπεται να κινoύνται σε oδoύς, εκτός κι αν βρίσκoνται κάτω από την επίβλεψη και έλεγχo κάπoιoυ κατάλληλoυ oδηγoύ. Tα σκυλιά πρέπει, γενικά, να είναι δεμένα με ειδικό λoυρί.
3. Zώα επικίνδυνα, είτε σε αγέλες ή κoπάδια, πρέπει επίσης να κινoύνται κάτω από τoν έλεγχo ενός ατόμoυ επικεφαλής. Mεγάλες αγέλες ή κoπάδια ζώων πρέπει να έχoυν πoλλoύς oδηγoύς.
4. Eφόσoν μεγάλα ζώα ή αγέλες ή κoπάδια κινoύνται κατά τη διάρκεια της νύκτας στις oδoύς, oι oδηγoί τoυς υπoχρεoύνται να επισημαίνoυν τα ζώα, ως και την αρχή και τo τέλoς της αγέλης ή τoυ κoπαδιoύ με ευδιάκριτα φώτα.
5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι (20,00) ευρώ.

3 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ 20 ΕΥΡΩ;;;; ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΗΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΣΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα θέματα που πρέπει να τεθεί στην αποψινή συνεδρίαση είναι κι αυτό. Νομίζω ότι το κομμάτι Κατοχή έως Βόνιτσα είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Όχι ότι δεν γίνονται και στην άλλη Ελλάδα, αλλά πρέπει να πάρουμε χαμπάρι ότι αυτή η διαδρομή χρησιμοποιείται από πολλούς πλέον. Σωστή η παρατήρηση του 10:59 19 Μαρτίου 2011 για το εικοσάρι. Ποιός ξέρει. Για κάποιους ίσως και να κοστίζει μόνο τόσο η ανθρώπινη ζωή. Αλλά άμα του σκοτώσεις το πρόβατο μέχρι και ψυχική οδύνη σου ζητάει και δεν την καθαρίζεις λιγότερο από ένα διακοσάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.