Τα προβλήματα του Δήμου είναι μεγάλα και απαιτείται συνεργασία.


Μια αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη λάβαμε από αναγνώστη μας και την αναρτούμε.

Βλέποντας την ανάρτηση για την αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και διαβάζοντας και τα πρακτικά της συζήτησης του προϋπολογισμού, μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις, που θα ήθελα να εκφράσω μέσα από το ελεύθερο βήμα αυτού του Blog, ελπίζοντας βέβαια να αναρτηθεί. Ότι γράψω σίγουρα θα είναι σε κόσμιο επίπεδο, οπότε δεν νομίζω ο διαχειριστής του Blog, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα να ανεβάσει το πόνημα αυτό.
Θα απευθυνθώ στον επικεφαλής της πλειοψηφίας καταρχήν, τον κ. Πυθαγόρα Σαμαρά τον οποίο και εγώ ψήφισα στις τελευταίες εκλογές και παρότι αρκετά νεότερος θα του πω τα εξής: Οι εκλογές αγαπητέ Δήμαρχε τελείωσαν και η προεκλογική περίοδος μαζί, πλέον είσαι Δήμαρχος και μάλιστα ενός Δήμου με μύρια προβλήματα. Δεν είναι σωστό από το ξεκίνημα σου ακόμα, μένοντας στο κλίμα το προεκλογικό να βάζεις απέναντι σου την Αντιπολίτευση με μία συμπεριφορά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία δεν ήταν αυτή που πρέπει και το ξέρεις ότι ήταν λάθος σου αυτό. Δεν μπορεί σε μία από τις σημαντικότερες συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή του προϋπολογισμού να λες στην Αντιπολίτευση πείτε εσείς τι έχετε να πείτε, εμείς δεν θα πούμε απολύτως τίποτα, παρά μόνο θα ψηφίσουμε. Είναι λάθος το οποίο κατάλαβες αμέσως. Άλλωστε διαβάζοντας κανείς τα επίσημα πρακτικά, όπου ουσιαστικά ανακάλεσες το καταλαβαίνει πολύ εύκολα. Χρειάζεσαι την Αντιπολίτευση, χρειάζεσαι την βοήθεια του Γιάννη του Λύτρα, οφείλεις για το καλό του Δήμου να προσπαθήσεις να τον προσεγγίσεις να τον πείσεις να είναι δίπλα σου και να σε βοηθήσει να τρέξουν κάποια θέματα του Δήμου, να εκμεταλλευτείς τις προσβάσεις του στη κυβέρνηση για να λυθούν θέματα του Δήμου μας. Έτσι πρέπει να λειτουργήσεις αγαπητέ Δήμαρχε, ξέρω ο προεκλογικός αγώνας ήταν σκληρός, ειπώθηκαν σκληρά πράγματα και υπήρχαν και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αυτά όμως πέρασαν, εκεί ήσασταν δύο σκληροί αντίπαλοι, τώρα όμως είστε δύο συνεταίροι, με εσένα να κατέχεις μεγαλύτερο ποσοστό, που πρέπει να προσπαθήσουν αυτό το οποίο διοικούν να πάει μπροστά να προοδεύσει. 
Αγαπητέ Γιάννη Λύτρα δεν σε ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά στη αποχώρηση σου από το Δημοτικό Συμβούλιο είχες απόλυτο δίκιο. Θα πω και σε εσένα το ίδιο. Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμα σε έφερε στην Αντιπολίτευση. Όμως και από αυτή τη θέση μπορείς και πρέπει να τείνεις χείρα βοηθείας στο Δήμαρχο, ξέχνα τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στην σκληρή πράγματι προεκλογική περίοδο που είχατε μεταξύ σας. Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την Πλειοψηφία, το γνωρίζω και δεν σου ζητάω να μη κάνεις το θεσμικό αυτό χρέος σου, αλλά πρέπει και εσύ να φύγεις από τη σκληρή γραμμή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι σε όλα, δεν μπορεί να μην υπάρχουν θέματα και προβλήματα του Δήμου που να υπάρχει ταύτιση απόψεων. Βάλε πλάτη εκεί που συμφωνείς και βοήθα, δεν είναι κακό ούτε θα σε ψέξει κανείς για αυτό, το αντίθετο. Αν μπορούσατε να δείτε βίντεο από Δημοτικό Συμβούλιο π.χ. ενός Δήμου της Σουηδίας πραγματικά θα σας ήταν δύσκολο να αναγνωρίσετε ποιοι είναι της Πλειοψηφίας και ποιοι της Αντιπολίτευσης. Βλέπεις ανθρώπους να διαλέγονται και να συμφωνούν και να παίρνουν αποφάσεις. Γιατί εδώ στη χώρα μας, που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να μη μπορεί να γίνει αυτό; 
Αυτά τα λίγα ήθελα να πω και ευχαριστώ το Blog για τη δυνατότητα που μου δίνει να τα μοιραστώ μαζί σας. 

Ειρηνοποιός

7 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητε Ειρηνοποιε..........
    Η "πολιτική" ειναι λεξη ελληνική...όπως άλλωστε και η λέξη "Δημοκρατία" και θα επρεπε να γνωριζεις(το πιστευω )οτι στην αρχαια Αθηναικη δημοκρατια και συγκεκριμενα στην εκκλησια του Δημου μια αλλη ελληνικη λεξη "δια-λογος" κυριαρχουσε ....και μαλιστα διαλογος πολλες φορες εντονος , αφου πολιτες και αρχοντες αντι-παραθετονταν για το καλο της "Πολις".Αλλα σε καμια περιπτωση αγαπητε φίλε καννενας πολιτης δεν "παρατουσε" τον αγωνα , και δεν τρεπονταν σε φυγη.Αυτο ηταν μεγαλη "υβρις" προς την Εκκλησια του Δημου...Στην περιπτωση μας τωρα οσο δικιο και να ειχε ο κυριος Λυτρας(εν προκειμενω ειχε) ΔΕΝ επρεπε ΠΟΤΕ μα ποτε να αποχωρησει.Μπορουσε να καταγγειλει την συμπεριφορα του κυριου Σαμαρα , να βγει μπροστα και ν'αποδειξει το δικιο του.Προτιμησε ομως τον εντυπωσιασμο, τα δελτια τυπου ,και τις συνεντευξεις στα καναλια...Λάθος αγαπητέ Γιάννη..Οσο για τον κύριο Σαμαρά ας του εξηγήσει κάποιος οτι το Δημοτικό συμβούλιο δεν είναι το Διοικητικο συμβουλιο της εταιριας του..
    Τωρα ως προς το αλλο αγαπητέ φίλε καλύτερα να μην γινουμε ποτε Σουηδία γιατι προβλέπω οι αυτοκτονίες να ανεβούν κατακόρυφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ σεβαστείτε τη σημείωση παρακάτω για να δημοσιεύσουμε το σχόλιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοι προσυπογραφω και εγω τα σχολια σας.Να προσθεσω ομως κατι,στη συζητηση η αντιπολιτευση και ο Λυτρας προσωπικα ελεγαν στο Σαμαρα ετσι οπως εχεις το τεχνικο προγραμμα και να το ψηφιζαμε δεν προκειται να εγκριθει απο την περιφερεια,ο Σαμαρας τους απαντουσε εχω πλειοψηφια και θα περασει.Σας πληροφορω οτι το τεχνικο προγραμμα απερρηφθει απο τη περιφερεια διοτη δεν ηταν σωστο και ειναι υποχρεωμενος ο Σαμαρας να το ξαναφερει στο Δημοτικο Συμβουλιο μεχρι τοτε ο Δημος δεν εχει τεχνικο προγραμμα.Τα συμπερασματα δικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 5:58 ξεχνάς κάτι σε όσα είπες. Την εξορία και την αποπομπή άνομων ανδρών στην αρχαία Αθήνα και σε όλες τις αρχαίες Ελληνικές πόλεις. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα έγραψες από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάποιοι όμως πλήρωναν το τίμημα των πράξεων και επιλογών τους τότε. Την επόμενη τετραετία αν είναι υποψήφιοι οι ίδιοι, πάλι τους ίδιους θα τρέξουμε να ψηφίσουμε. Δυστυχώς η σύγχρονη εκκλησία του Δήμου (δηλαδή τα Δημοτικά συμβούλια) λίγους απασχολεί. Αντιθέτως στις εκλογές όλοι τρέχουν να προλάβουν και να παραταξιοποιηθούν. Να 'ναι άραγε αυτό Δημοκρατία? Αναρωτιέμαι και απάντηση δεν μπορώ να βρώ. Κάπως αλλιώς έχω την εντύπωση ότι λειτουργούσε η Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε ειρηνοποιε. Αρχη βασικη της δημοκρατιας ειναι η πλειοψηφια κυβερνα και η μειοψηφια ελεγχει.Δεν δραπετευεις απο κατι που δε σου αρεσει.
    Δεν συμφωνω με τη τοποθετηση σου οτι και οι δυο εχουν καπου δικιο και οι δυο καπου φταινε.
    Πολιτικη με σουπα γινεται ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν το να συμφωνούμε στα αυτονόητα είναι σούπα και να καυγαδίζουμε σαν μικρά παιδιά που τους πήραν τη σοκολάτα είναι πολιτική από αυτή τη ''πολιτική'' συγνώμη δεν θα πάρω. Την βλέπω τόσα χρόνια μέσα στη Βουλή για αυτό φτάσαμε εδώ αγαπητέ 9:19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.