Τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα στο Ιόνιο από μαφιόζους.


Μία ανάρτηση μας ήρθε από αναγνώστη μας, για ένα θέμα που αφορά το Ιόνιο. Το αναρτάμε όπως μας το έστειλε.

Απλά διαβάστε την επιστολή, που μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη από  τους φορείς τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ιταλία. Η επιστολή είναι της  οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» από την πολύπαθη Ζαχάρω Ηλείας με το οποίο  ζητούνται εξηγήσεις και λύσεις για την ύπαρξη ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων στις Ελληνικές ακτές!!!
Τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν διασπείρει στις θάλασσες Ιταλοί μαφιόζοι, που αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά «αναλάμβαναν» να τα εξαφανίσουν ναυλώνοντας σαπιοκάραβα που υπερφόρτωναν και στη συνέχεια βύθιζαν στη θάλασσα. Το θέμα που αναδείχτηκε και απασχολεί τη κοινή γνώμη στη γειτονική Ιταλία  αποκαλύφθηκε από μετανοημένους μαφιόζους που για να πετύχουν μείωση των  ποινών τους έδωσαν ακριβή στοιχεία και συντεταγμένες όπου βρίσκονται τα  επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον ραδιενεργά απόβλητα.
Στην Ελλάδα χάρις την έγκαιρη αντίδραση της οικολογικής κίνησης «Ο  Λαπίθας» έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής  αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση καθώς αυτή η τόσο σοβαρή αποκάλυψη παραμένει άγνωστη και ανεπίλυτη. Σας παρουσιάζουμε σήμερα την επιστολή με παραλήπτη την Ιταλική πρεσβεία  και ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2009.

Προς
την Πρεσβεία της
Ιταλικής Δημοκρατίας

Υπόψη:
α) Ευρωπαϊκή Ένωση Επίτροπο περιβάλλοντος κο. Σταύρο Δήμα.
β) Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη.
γ) Νομαρχία Ηλείας κο. Χαρ. Καφύρα.
δ) Δημαρχία Ζαχάρως κο. Π. Χρονόπουλο.
ε) ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ (ιταλικά και ελληνικά) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009  στην Τυρρηνική Θάλασσα εντοπίστηκε το 110 μέτρων κουφάρι του ''Cunsky", το οποίο βυθίστηκε από τους μαφιόζους το 1992. Το ''Cunsky" μετέφερε τουλάχιστον 120 βαρέλια με τοξικά απόβλητα, βάρους  περίπου 20 τόνων, στο τελευταίο του ταξίδι, τα οποία πλέον βρίσκονται σε  βάθος 500 μέτρων στο βυθό της Τυρρηνικής, 20 μίλια μακριά από την πόλη  Τσέτραρο.
Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα ''Lega Ambiente" υποστηρίζει πως 40 με 100  πλοία που μετέφεραν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα, έχουν εξαφανιστεί στην  Μεσόγειο Θάλασσα από τη δεκαετία του 1980 και μετά. Ανάμεσα στα  εξαφανισμένα πλοία βρίσκονται και πλοία με ελληνικά ονόματα όπως το ''Νίκος 1" και το ''Βόρειες Σποράδες''. Οι τοπικές εφημερίδες έχουν γράψει πως στο Ιόνιο Πέλαγος, από τους Παξούς  μέχρι και τις ακτές της Μεσσηνίας υπάρχουν τουλάχιστον εφτά ναυάγια πλοίων  με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα. Όπως μάλιστα λέει ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος. Αθανάσιος Γεράνιος, «το ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα είναι βέβαιο». Η «διαχείριση» των πυρηνικών αποβλήτων αποτελεί  άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία. Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι η  νόμιμη διαχείριση ενός κιλού αποβλήτων κοστίζει όσο και η αγορά ενός κιλού  ουρανίου για τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα. Το πρώην στέλεχος της Μαφίας της Καλαβρίας-της γνωστής Ντρανγκέντα-ο  Φραντζέσκο Φόντι είπε στην κατάθεσή του πως το μεγαλύτερο «πάρε-δώσε»  γινόταν με τις φαρμακευτικές εταιρίες κυρίως του Βορρά. Οι εταιρίες  πλήρωναν τη Μαφία 1,5 έως και 15 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο για να το βυθίσει  εσκεμμένα.
Εάν αναλογιστεί κανείς πως μόνο στο ''Cunsky'' βρέθηκαν 20 τόνοι με τοξικά απόβλητα, μπορεί εύκολα να φανταστεί πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις  για την υγεία των κατοίκων, της Ελλάδας και της Ιταλίας που βρέχονται από  αυτές τις θάλασσες.
Η Οικολογική Κίνηση «Ο Λαπίθας» από την ημέρα της ίδρυσής του τόνισε πως  η «επιχειρηματική δραστηριότητα» του κεφαλαίου και η ύπαρξη ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι δύο ασυμβίβαστα πράγματα. Οι «κύριοι» αυτοί είναι αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτε-ούτε  φυσικά την υγεία μας-προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Έτσι βρίσκουν πάντα κάποιους που κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά-με το αζημίωτο βέβαια-για λογαριασμό τους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητούμε να μάθουμε:
α) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Ιταλική Κυβέρνηση για να σταματήσει την «δραστηριότητα» των μαφιόζων στις θάλασσές μας και
β) Πότε θα αρχίσει η ανέλκυση των τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων;

Με οικολογικούς χαιρετισμούς
Οικολογική Κίνηση «Ο Λαπίθας»
Ο πρόεδρος                                                                                         H Γ. Γραμματέας

Πάνος Κανακάρης                                                                               Ειρήνη Τσεκούρα

Πηγή: http://www.newstoday.gr/article/39758/radienerga-apovleta-sto-ionio

10 σχόλια:

  1. Λετε να εχουμε μια Φουκουσιμα στη γειτονια μας?
    Εγω δεν το αποκλειω για τον απλο λογο οτι λιγο απο δω λιγο απο κει χανεται το πραγμα και στο τελος κανενας δεν λεει ξεκαθαρα τι γινονται και που αποθηκευονται τα τοξικα και ραδιενεργα καταλοιπα της μεταβιομηχανικης εποχης μας.Αναμενω νεωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελεις κι'αλλη Φουκουσιμα βρε φιλε απ'αυτη που μας εριξε ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και την ΕΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6:02 μπερδεύεις ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Η πορεία για να πέσουμε στο ΔΝΤ είναι μακρά και ξεκινάει από τις πρώτες κυβερνήσεις τις μεταπολίτευσης. Διορισμοί στο κράτος με ρουσφέτια, κομπίνες, επιδοτήσεις, δεν παράγουμε τίποτα, Ολυμπιακοί αγώνες, μίζες, φοροδιαφυγή, διαφθορά και πάει λέγοντας. Το άρθρο μιλά για άλλο πράγμα. Για την υγεία μας, γιατί αν δεν έχεις την υγεία σου και να θες να μπεις στο ΔΝΤ ακόμα δεν μπορείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστα !!! γιατι η mafia του ΔΝΤ και της ΕΕ θελει γερους σκλαβους να δουλευουν μεχρι να τους πιουν και την τελευταια ρανιδα του αιματος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:04 το θέμα είναι λίγο παλιό. Έχω διαβάσει δημοσίευση στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ πέρυσι ή πρόπερσι και ίσως να ήταν δημοσιευμένος και ο ίδιος χάρτης. Απάντηση δεν έχει δοθεί από κανέναν και ούτε και καμιά ενέργεια έχει γίνει από την πλευρά του Ελληνικού κράτους. Μάλιστα ΤΟ ΒΗΜΑ είχε εντοπίσει θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας ως ύποπτη για την ύπαρξη τέτοιου ναυαγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 0602 και φιλε 0716. Αυτο ειναι αποτελεσμα του "Τσοβολα δωστα ολα" και δεν μας φτενε ολο οι αλοι και εμεις ειμαστε αμεμπτοι και καλοι. Τωρα για τα ραδιοενεργα μηπως θα ηταν σωστο να καλεσει ο Περιφεριαρχης [αν ασχολειται με κατι η μαδαει τη μαργαριτα] η ο ΔΗΜΟΣ καποια υπηρεσια να μετρησει τη ραδιενεργια η οτι αλο σχετικο μετριεται στη θαλασσια περιοχη μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι 1026. Για φαντασου να υπαρχει διαροη .Με τοσα κλουβια εδω γυρω και τονους ψαρια σε αυτα.
    Γρηγορα να γινουν μετρησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν μπάνιο σε πισίνες και τρώνε ψάρια από ποτάμια και γι' αυτό έχει κολλήσει η βελόνα τους στις ιχθυοκαλλιέργειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 129μμ. Καποιο συμφερον εχεις και θιχτηκες με τα κλουβια.
    Ποτε πρωτοεκανες μπανιο στη θαλασσα για να μπορεις να συγκρινεις?
    Το σχολιο μπηκε με την εννοια, οχι οτι τα κλουβια ρυπαινουν , αλλα το αντιθετο ,οτι τα ψαρια τους μολυνονται απο τα φουνταρισμενα αποβλητα . Βιαστικες και φανερωθηκες.Δεν αναφερωμαστε στο τι πρεπει να γινει με τα ιχθυοτροφεια, τι αναπτυξη θελουμε κ.ο.κ. το οποιο ειναι ενα θεμα που οι διαχειριστες μπορουν να το φερουν προς συζητηση, ακομη και ψηφοφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το μόνο συμφέρον που έχω αγαπητέ συμπατριώτη είναι ότι κάθε καλοκαίρι παίρνω τα παιδιά μου και τα πάω για μπάνιο όσο πιο μακρυά μπορώ. και εγώ πρωτοέκανα μπάνιο στο Μύτικα το 1965. απλά όταν γράφουμε τα σχόλιά μας καλό θα ήταν να γράφουμε μια δυό λέξεις παραπάνω για την αποφυγή παρεξηγήσεων. (Ως προς το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, φαντάζομαι ότι κατάλαβες ποιά είναι η θέση μου). Και μιας και το θέτεις κατ' αυτόν τον τρόπο, καλό είναι να γίνει καμιά μέτρηση και στα όσα φυτεύονται καθότι είναι γνωστό ότι κάτω από το χωριό υπάρχει παντού θαλασσινό νερό. Και μην ξεχνάμε και τα ψάρια "ελευθέρας βοσκής" που καταναλώνουμε. Γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι ψαρεύουν ανοιχτά στο Μεγανήσι. Που και από τη σκαλωσιά να ψαρεύουν το ίδιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.