Όλο το βίντεο από τη παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΛΥΖΙΑ''.


Για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη παρουσίαση του βιβλίου, κάνουμε ανάρτηση ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κύριο Σπύρο Μπαράκο για την ευγενική παραχώρηση του βίντεο και της φωτογραφίας και να σας συστήσουμε το site http://www.akarnania.net/, το οποίο διαχειρίζεται ο ίδιος, για να ενημερώνεστε σε θέματα όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ακολουθεί το βίντεο.

18 σχόλια:

  1. Η Δημοτική αρχή του Δήμου μας έλαμψε δια της απουσίας της. Κρίμα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ.ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ" ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΣΠΕΥΔΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ(ΡΟΥΣΦΕΤΙ)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ "ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόσμο είχε πάρα πολύ. Η αίθουσα γέμισε. απλά όπως λέει και ο 1:07 η Δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση, οι Αντιδήμαρχοι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τάκης Τριποτσέρης και ο Παναγιώτης Στάικος ήταν και μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ένας από αυτούς που παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου για την αρχαία Αλυζια και αισθάνθηκα περήφανος που η τύχη μου , με επέλεξε να γεννηθώ σ’αυτό τον τόπο. Δεν εξεπλάγην για την απουσία του Δημάρχου ,και της Αντιδημαρχου.Αυτοι ασχολούνται με τον Αστακό και τους ανεμόμυλους. Η έκπληξη μου και η οργή μου αν μου επιτρέπετε να πω ήταν η απουσία των 6 από τους 8 Δημοτικούς συμβούλους της ενότητας Αλυζίας. Παρόντες ήταν οι κύριοι Παπαναστάσης και Μουρκούσης, καθώς και από τους προέδρους των 5 τοπικών κοινοτήτων ήταν η κυρία Καραπιπέρη και ο κύριος Πολύζος.Ο πνευματικός κόσμος ,οι φοιτητές, και οι εκπαιδευτικοί του δήμου μας έλαμψαν δια της απουσίας τους. Φαίνεται ότι ήταν πιο ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μπαρτσελόνα-Ρεαλ γι’αυτους. Άξιοι συγχαρητηρίων ήταν οι 3 τέως Δήμαρχοι Τριποτσέρης-Δημήτρης,Στάικος-Παναγιώτης,Τζαχρήστας –Παναγιώτης, ο αντιδήμαρχος Ξηρομερου Γαζέτας-Παναγιωτης,οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου Κατσαρή –Κωνσταντίνα,Λαδάς-Θεόδωρος. Κατά τ’αλλα πουλάμε κουλτούρα και προοδευτισμό στα καφενεία και στις ταβέρνες των χωριών μας γιατί θέλουμε να μετράμε τον ίσκιο μας όταν δύει ο ήλιος και έχουμε την αίσθηση ότι η σκιά μας μοιάζει με γίγαντα. Για όλα πάντα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δίνετε τέτοια έμφαση για τους παρευρισκόμενους!Σεμνά και ταπεινά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ κι όσοι Κανδηλιώτες παρεβρέθηκαν εκεί,ακούγοντας τόσους επιστήμονες να εκθειάζουν τον τόπο μας,νιώσαμε πόλύ περήφανοι στο άκουσμα της φράσης ότι η Αλυζία είναι <> σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιλογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κο Αθανάσιο Παλιούρα.
    Ωστόσο,ένιωσα μεγάλη πικρία κι οργή που ενώ η Ένωση Αλυζίων έβαλε λεωφορείο για δωρεάν μεταφορά στο Αγρίνιο,η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική.Ηχηρή βέβαια και η απουσία σημαντικών δημοτικών παραγόντων και ανθρώπων πνευματικών από τον δήμο Αλυζίας.Δεν ξέρω αν οφείλεται στην αδιαφορία,στην άγνοια για τις ρίζες μας,εντούτοις σε αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας,έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί!
    Μολαταύτα,δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τους δύο συγγραφείς,τον Κο Μόσχο και τον Κο Πορτελάνο,που μετά από μακροχρόνιες έρευνες κι ανασκαφές εκπόνησαν αυτό το εξαιρετικό έργο!Επίσης,τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ένωση Αλυζίων και κυρίως στον Κο Βασίλη Μουρκούση για την άψογη οργάνωση της βραδιάς αυτής!
    Δήμητρα Καραπιπέρη
    πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κανδήλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι κοινο γνωστό, ότι εδω και 40 χρονια χαθηκαν τοσα χρηματα απο τα ΕΣΠΑ και τα διαφορα πακετα στηριξης και γυρισαν χρηματα πισω στη καταραμενη Ε.Ε, απο την ανοργανωσια των ωχαδερφισμό την ασχετοσυνη, τη γραφειοκρατια την ανικανοτητα αρχοντων τοπικων και εθνικών. παρευρισκονται επισημοι να κανουν τι;Ουτε μελετες, ουτε μελλοντικη πολιτική,τιποτα. Δις Ευρω γυρισαν πισω και πηγαν σε βαλτικες χωρες επειδη εδω καποιοι ηταν ανικανοι να διαχειριστούν τα κοινα.
    Ενεργειες θελουμε και εργα. Μηδεν παιρνουμε για τη διαφυλαξη του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας.Μεσα στα τοσα άλα μηδενικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σε όλους όσους πήγατε και ντροπή σε όσους μπορούσαν και δεν πήγαν. Αυτούς που θα ήθελαν να πάνε αλλά δεν μπόρεσαν για διαφόρους λόγους, τους σκεφτήκατε όλοι εσείς που αλληλοεβλογείτε τα γένια σας με κάτι τέτοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλέ /η του 2.00 έχεις απόλυτο δικιο.Τι χρειάζονται τα ονόματα ? δεν τους ξέρουμε τόσα χρόνια τους πολιτικούς μας, βουλευτες,Δημαρχους,Κοινοταρχες? Ο εαυτούλης τους και η κονόμα τους μια ζωή τους απασχόλησε. Αλήθεια αυτοί οι ταγοί του πνευματικού κέντρου τι θεωρούν πολιτιστικό προϊόν? Οι εκπαιδευτικοί , οι φοιτητές, οι συγγράφεις του Δήμου δεν τους αφορούσε αυτό που έγινε? Η είχαν υψηλοτερα ιδανικά να υπηρετήσουν? Και αλήθεια τι είναι αυτό που καθορίζει τον πνευματικό άνθρωπο? Το δήθεν? Το κόρδωμα? η ο σνομπισμός? Γιατί από τέτοιους είναι γεμάτο το παζαρι.Μηπως μπορούν να μας πουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τα τελευταία πενήντα χρονια,μιλησαν ποτέ στους μαθητές τους, Δημοτικα,Γυμνασια,Λυκεια.Εβαλαν καμιά εργασία γύρω απ’αυτά ,τους πήγαν καμιά εκπαιδευτική εκδρομη?Γιατι απ’ότι γνωρίζω έχουμε αρκετούς καθηγητές και φοιτητές των αρχαιολογικών και ιστορικών τμημάτων από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, και δεν τους απαλλάσσει να κρύβονται από αυτά που έγραψε ο συγχωρεμένος ο Μοσολας, ο Λιαγκος, το πρόγραμμα που έκανε ο Γκαμπρελας στο Μυτικα η κάποια εκδρομή που είχε πάει τους μαθητές Δημοτικού της Κανδήλας ,όταν ήταν διευθυντής ο Νίκος ο Τσουνης.και όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Βαγγελης ο Γιαννόπουλος γεμίσαμε παρακεντέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9:58 προσυπογράφω αυτό που λες για όσους ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους. Σημειώνω το εξής: Όσες φορές έχουν γίνει στο Μύτικα ή στην Κανδήλα παρουσιάσεις βιβλίων και ημερίδες για την Αλυζία (και για άλλα θέματα βεβαίως), νομίζω πως η παρουσία όλων μας ήταν σχεδόν μαζική. Τώρα πως θα πάει ο άλλος στο Αγρίνιο. Είμαστε σοβαροί? Δεν μιλάω για τα πολιτικά και δημοτικά πρόσωπα. Δεν με απασχολούν και δεν με ενδιαφέρουν. Την επόμενη φορά ας το κάνουν στο Καρπενήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 9:58....στο Αγρίνιο έγινε η παρουσίαση , δεν έγινε στην Νέα Υόρκη η την Μοσχα και δεν μπορούσες να πας, άλλωστε αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο ο Σύλλογος είχε βάλει λεωφορείο απ'οτι ξέρω, οπότε το επιχείρημα σου δεν στέκει..Αλλα ας πούμε μια φορά την αλήθεια..δεν πήγαμε γιατί δεν μας άρεσε οχι το περιεχόμενο αλλά αυτοί που δημιούργησαν τις βάσεις γιάυτο το περιεχόμενο..και εξηγούμε...δεν μας αρέσει ο Μουρκουσης , ο Λιοτσος, ο Παλιουρας,ο ταδε...αντίθετα αν το παρουσίαζαν ο μουτσουνας ο βατας, ο ματας, ο ..κλπ θα πηγαίναμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μικροτητες για να εχουμε να λεμε.αλλα ειναι τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ 8:54 είμαι ο 11:07. Πρώτον οφείλω να ομολογήσω ότι σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με αυτό που λές (περί μουτσούνα κλπ κλπ). Δεύτερον περί Μουρκούση, Λιότσου, Παλιούρα κλπ δεν έχω ιδέα τι εννοείς. Γιατί αν κάποιοι δεν τους "πάνε" κάποιοι άλλοι τους ψήφισαν και εξελέγησαν και με πολύ καλά αποτελέσματα εκλογικά (Μουρκούση και Λιότσο) και ο Παλιούρας έχει μια διαδρομή την οποία φαντάζομαι ότι δεν μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει. Εννοώ δηλαδή ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τους "πάνε". Τρίτον, από εσένα μαθαίνω ότι υπήρχε λεωφορείο. Ίσως να είχε γραφεί και στο μπλογκ και να είχαν βγεί ανακοινώσεις, αλλά δεν το πήρα χαμπάρι. Κρίμα. Τέταρτον, όταν μίλησα για Καρπενήσι ήθελα να πω ότι το Αγρίνιο δεν είναι ούτε δίπλα, αλλά ούτε και εύκολο να πάει κάποιος νύχτα, αλλά ούτε και ανέξοδο. Αν μιλήσουμε μια διαφορετική αλήθεια, μπορώ να δεχθώ το ότι η εκδήλωση έγινε στο Αγρίνιο για να δοθεί μια μεγαλύτερη αίγλη σε ένα τόσο σημαντικό έργο (το έχω διαβάσει ήδη) και σε μια αίθουσα και σε ένα χώρο (εννοώ το Αγρίνιο γενικότερα, σαν πόλη) με πολύ καλύτερες υποδομές και εννοείται ότι το επικροτώ και σαν σκέψη και σαν διοργάνωση. Απλά δεν μου αρέσει το σε ένα τσουβάλι άπαντες, επειδή δεν ήρθαμε στην παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ...ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ... ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ, ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ , ΣΤΟ ΦΘΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ... ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ...ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..." ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ!!!" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "H υπερβολικη κουλτουρα μαρανε την καλλιεργεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παραβρέθηκα στη παρουσίαση του βιβλίου και ούτε κουλτούρα ούτε ψευτοκουλτούρα είχαμε. Αντίθετα παρουσιάστηκε ένα άκρως επιστημονικό βιβλίο σε μία σεμνή και λιτή παρουσίαση όπου ακούστηκαν πράγματα ενδιαφέροντα και χειροπιαστά. Άλλωστε και το ίδιο το βιβλίο αν κάποιος το πάρει θα δει ότι είναι ένα πραγματικά επιστημονικό καθαρά βιβλίο. Μάλλον φίλε μου 8:53 αγνοείς το βιβλίο και απλά είπες και εσύ κάτι απλά για να το πεις. δεν είναι καθόλου έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.