«Χρυσάφι» κόστισαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών.


Εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η κατασκευή διαδικτυακών πυλών δημόσιου τομέα, τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς, συντάξεις και περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική πολιτική.
Τα νούμερα που συνοδεύουν διάφορες ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών, υπουργείων και δήμων ανακηρύσσουν χρυσούς τους ιστότοπους και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αναφέρεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», αποτελεί ο ιστότοπος του ΕΣΠΑ, ο οποίος κόστισε 929.152,77 ευρώ. Ακριβότερα φαίνεται ότι «στοίχισε» στο κράτος η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με κόστος 1.679.600 ευρώ, αυτή της Πυροσβεστικής με 1.352.792 ευρώ και αυτή της Βουλής με το δαπανημένο ποσό να ανέρχεται στα 1.011.318 ευρώ.
Η λίστα συμπεριλαμβάνει και ιστοσελίδες δήμων το κόστος των οποίων κάθε άλλο παρά λογικό είναι. Ο λόγος για τους δήμους Αθηναίων, Περιστερίου και Νέας Σμύρνης των οποίων οι διαδικτυακοί τόποι στοίχισαν 942.105 ευρώ, 501.800 ευρώ και 479.750 ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με το περιοδικό. Μικρότεροι δήμοι φαίνεται να έχουν ακολουθήσει παρόμοιες πρακτικές, αφού ο δήμος Κεφαλλονιάς δαπάνησε 405.709 ευρώ για την ηλεκτρονική του σελίδα, ενώ ο δήμος Δράμας αρκέστηκε στη σπατάλη 379.700 ευρώ. Σε παρόμοιο κλίμα ήταν και η είδηση του περασμένου καλοκαιριού που αποκάλυπτε τη δαπάνη 22.000.000 ευρώ για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων μετά από συμφωνία της Εταιρίας Κοινωνίας της Πληροφορίας με εταιρία αγνώστων στοιχείων, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρεται με λεπτομέρεια στο πραγματικό κόστος μιας ηλεκτρονικής σελίδας που είναι μακράν πιο σύνθετη από τις αντίστοιχες υπουργείων και των οργανισμών: «Ενδεικτικά, η ολοκληρωτική κατασκευή ενός μεγάλου (για τα ελληνικά δεδομένα) site γνωριμιών με πολλαπλές λειτουργίες μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50.000 €». Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν απόδειξη της κοινής λογικής που αποκτά όποιος διαβάζει τα παραπάνω νούμερα: μεγάλο μέρος από αυτά τα ποσά που δαπανήθηκαν, καταχράστηκαν από τους εκάστοτε «αρμοδίους», εταιρείες και όσους ενεπλάκησαν στην κατανομή των κονδυλίων που αφορούσαν την κατασκευή ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών.

Πηγή: www.tvxs.gr

10 σχόλια:

  1. Είπατε τίποτα; Στο μεταξύ οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι της πλάκας. Ανημέρωτες χάσκουν μέσα στον παγκόσμιο ιστό. Το Blog σας παιδιά πόσο είπατε στοιχίζει; Μόνο 0 ευρώ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ GOOGLE ''ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ. Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΛΕΕΙ ΤΕΡΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Singular Logic. ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΑΛΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai toy dimoy astakou me to idio format apo tin idia etairia exei ftiaxtei. toylaxiston ayti enimeronete kapos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 907 Τα στοιχεια υπαρχουν ας τα δημοσιοποιησει ο Δημος.Θα ειναι καλο για ολους. Να το ζητησουν οι απελθοντες Δημοτικοι αρχοντες για να μην υπαρχουν σκιες και οι παροντες μην ανφερθουν σε κουκουλομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναγνώστες πείτε αυτό που θέλετε χωρίς βρισιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το νόημα συμφωνούμε και εμείς με αυτά που λες, ρίχτα πάλι λοιπόν γιατί καμία φορά όταν τα λέμε βάζοντας και μπιπ χάνουμε το δίκιο μας. Σε περιμένουμε να στείλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θυμάμαι τι έγραψα φίλε διαχειριστή. τα μπιπ θυμάμαι κι εγώ και το νόημα αλλά που να ξαναπίνω τώρα μπύρες για να τα θυμηθώ. Στείλτο μου πίσω αν μπορείς και θα το ξαναγράψω αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδα την ιστοσελίδα του πρώην Δήμου Αλυζίας. Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο στοίχισε. Υπάρχουν αυτά τα στοιχεία; Πάντως σαν σχετικός με το θέμα αν μου ζητούσαν λεφτά για αυτή τη σελίδα θα τους έκανα αγωγή για δυσφήμιση. Μια σελίδα με κακό design, μη λειτουργική, πρόχειρη, φτιαγμένη μόνο για να φτιαχτεί και να πούμε ορίστε έχουμε ιστοσελίδα, αλλά το κυριότερο ανημέρωτη. Κάποιος να μας πει πόσο στοίχισε υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω με τον 0103μμ . Επιτελους οι λαλιστατοι στα καφενεια παρατρεχαμενοι Δημαρχαιων και καθε λογης αρμοδιοι και μη με τα κινητα στη κλοτσεπη που για ολα ειχαν και εχουν γνωμη, δεν μας λενε κατι για την ιστοσελιδα ?Εξαφανηστηκαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.