Στα σκαριά πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα για δημιουργία ομάδας εθελοντισμού.


Σε προφορική συζήτηση που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Περιφέρειας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου κ. Σπύρο Λύτρα, μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του να δημιουργήσει ομάδα εθελοντικής εργασίας στον πρώην Δήμο Αλυζίας.
Αναλύοντας μας αυτή τη σκέψη του, μας εξήγησε τι ακριβώς θα είναι αυτό και μας παρουσίασε και μερικά παραδείγματα για να γίνει και κατανοητό από τους συμπολίτες μας τι είναι αυτό που πρόκειται να υπάρξει. Θα δημιουργηθεί μία ομάδα εθελοντών, όπου ο καθένας από αυτούς ανάλογα με το αντικείμενο του θα προσφέρει μία μικρή εθελοντική εργασία αν μπορεί όταν του ζητηθεί.
Παράδειγμα, ο γράφων, το αντικείμενο μου είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αν ένας υπολογιστής (αυτός που είναι μέσα τα αρχεία του Δημοτολογίου για πιο συγκεκριμένα) στο πρώην Δημαρχείο παρουσιάσει πρόβλημα, αντί να καλέσουν τεχνικό, όπου και θα αργήσει, αλλά και που θα πληρωθεί και μάλιστα αδρά, μπορεί αν έχω ευκαιρία και είμαι εδώ να πάω να προσπαθήσω να λύσω το πρόβλημα. Άλλο παράδειγμα, πρόκειται να τοποθετηθούν φανοί ασφαλείας, χωρίς καλώδιο ρεύματος αλλά με ηλιακό συλλέκτη έτσι ώστε να μην χαλάνε συνέχεια πάνω στο βουλιαγμένο λιμάνι. Αυτοί οι φανοί πρέπει να πακτωθούνε, χρειάζεται λοιπόν ένας άνθρωπος με γνώσεις δύτη. Αντί λοιπόν ο Δήμος να φέρει δύτη για αυτή τη δουλειά, μπορεί κάποιος που θα ανήκει στην εθελοντική ομάδα και είναι δύτης να βοηθήσει. Άλλο παράδειγμα, ένας καθαρισμός σε ένα σημείο, εκεί όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συμμετέχουν, ήδη μία τέτοια πρωτοβουλία ήταν ο καθαρισμός της κεντρικής πλατείας. Η ομάδα αυτή λοιπόν θα δημιουργηθεί επίσημα με λίστα ονομάτων και το έργο της θα προβάλλετε και από το Δήμο για ηθική ανταμοιβή.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιδέα και εμείς σαν Blog δηλώνουμε ότι τη βρίσκουμε εξαιρετική και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή πρόταση! Πέρα από τη συμβολή στην εκτέλεση εργασιών που το οικονομικό τους κόστος τις καθυστερεί ή στη χειρότερη περίπτωση τις ακυρώνει, ο εθελοντισμός θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντίληψης ότι κάθε τι που αφορά τον τόπο μας και βοηθά στην ανάπτυξη του, είναι υπόθεση όλων μας. Μακάρι να υπάρξει ανταπόκριση. Θα ακολουθήσω και εγώ το παράδειγμα του διαχειριστή του mytikaspress και θα παρωτρύνω να κάνουν το ίδιο όλοι οι φίλοι μου. Ελπίζω ο κ. Αντιδήμαρχος να μη μείνει μόνο στις προθέσεις και να προχωρήσει στην υλοποίηση της σκέψης του, έστω και αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως γραφικός από μερικούς δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή πρόταση και επιτέλους ας δείξουμε ότι αγαπάμε το τόπο μας έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια στα καφενεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.