Βαριές οι κατηγορίες για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου από τον Εισαγγελέα.


Την παραπομπή σε δίκη για βαρύτατες πράξεις 15 προσώπων που είχαν εμπλακεί στο λεγόμενο "σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου" ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας. Με την πρότασή του που αριθμεί 250 σελίδες, ο Εισαγγελέας, που είχε διενεργήσει το 2007 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας "Ακρόπολις", οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Απασχόλησης και άλλοι.
Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση καταλογίζει ο κ. Λιόγας για την υπόθεση της ζημιογόνας αγοραπωλησίας του δομημένου ομολόγου, αφορούν τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης συνέργειας σε απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία στην απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση που βαρύνει τους 11 από τους 15 κατηγορούμενους, υπόθαλψη εγκληματία που έχει καταχραστεί το Δημόσιο, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, Γεώργιος Παπαμαρκάκης, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτα Καραδήμα, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεράσιμος Κονιδάρης, Κωνσταντίνος Χρηστίδης, Χαράλαμπος Αδαμόπουλος, Αβραάμ Σαββίδης, Νίκος Μπούγας, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης και Άγγελος Λιάτης.

3 σχόλια:

  1. Πράσινοι, μπλε και χαμαιλέοντες να καθίσουν όλοι στο σκαμνί. Όλοι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι όλων αυτών;;;; Α ξέχασα. Αυτοί ανήκουν σε άλλη κατηγορία Ελλήνων. Κάνουμε ότι θέλουμε και ασυλία έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.