Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξηρομέρου Κωνσταντίνα Σαμαρά.


Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας με θέμα την ευρύ ενημέρωση σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός, συνοδευμένος από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, το γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεώργιο Κολέτσο, Αντιπερειφεριάρχες καθώς και Δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των Δημοτικών αρχών της Δυτικής Ελλάδας. Ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος Αναστάσιος.


Το Δήμο Ξηρομέρου εκπροσώπησε η Αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Σαμαρά Κωνσταντίνα. 
Πρώτος πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος, αφού έκανε λόγο για τον κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει το υπουργείο Πολιτισμού στη χώρα μας και την ανάγκη υλοποίησης των 12 προγραμμάτων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και τα οποία αγγίζουν συνολικά το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, χαιρέτισε τον Υπουργό και τον κάλεσε στο βήμα. 


Ο κ. Γερουλάνος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη και απηύθυνε ότι αυτή την περίοδο υλοποιούνται 13 έργα στη Δυτική Ελλάδα, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων να «δουλέψουμε μαζί» τονίζοντας την σημαντική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κάθε περιφέρειας. 
Κατόπιν το λόγο πήρε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Σαμαρά Κωνσταντίνα, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα ενδιαφέροντος του υπουργείου πολιτισμού, τονίζοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη σημασία δημιουργίας μαρίνας στο λιμάνι του Αστακού, την αξιοποίηση των κάστρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο σύνολο του Δήμου Ξηρομέρου, την ανάγκη επιδότησης για δημιουργία λαογραφικού μουσείου μιας και ο δήμος διαθέτει πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, καθώς και την ταυτόχρονη ανάδειξη του βελανιδοδάσους Σκουρτούς-Παλαιομάνινας, μοναδικού φυσικού κάλλους. 


Η κ. Σαμαρά προσέφερε στον Υπουργό 2 βιβλία προκειμένου να γνωρίσει ο κ. Γερουλάνος καλύτερα την ιστορία του τόπου και του απηύθυνε κάλεσμα για την περιήγηση και ξενάγηση του στο Δήμο Ξηρομέρου. 
Ο κύριος Υπουργός αφού ευχαρίστησε για την ευγενική αυτή χειρονομία την κ. Αντιδήμαρχο, απάντησε θετικά στην πρόσκλησή της για μια μελλοντική επίσκεψή του στο Δήμο Ξηρομέρου. 

Γραφείο τύπου Δήμου Ξηρομέρου

8 σχόλια:

  1. Συγνώμη Αντιδήμαρχος Αστακού η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου είναι η κυρία????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στείλτε τα σχόλια σας με ευπρέπεια και θα αναρτηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχερος ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θετικά βλέπω μόνο. Υπουργός πολιτισμού από τη περιοχή μας δεν έχει περάσει ούτε για δείγμα που λέμε. Θα πεις και;;; Άμα περάσει τι έγινε;;; Τουλάχιστον άμα περάσει έχουμε και μία ελπίδα κάτι να γίνει. Για μένα όπου έχει παρουσία ο Δήμος το βλέπω θετικό και δεν μιζεριάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρει κανείς ποιά βιβλία προσέφερε στο κύριο Γερουλάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτα θα βλέπει η Μελίνα απο τους ουρανούς τον Γερουλανο υπουργό ....και θα την πιάνει ένα παράπονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί ν΄αξιολογήσουμε θετικά την παρουσία της δημοτικής αρχής,στην επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού στην περιφέρεια, αρχίσαμε την αρετή των Ελλήνων το μιζέριασμα και την φαγούρα, τι βιβλία έδωσε?, αν είναι αντιδήμαρχος Αστακου?κλπ.Αγαπητοί φίλοι και φίλες πολύ καλά έκανε η κυρία Αντιδήμαρχος και όχι μόνο παρέστει, πηρέ το λόγο, προσκάλεσε τον υπουργό στο Ξηρόμερο, και του ζήτησε να συμβάλει μέσω των αρμοδιοτήτων του σε λύσεις μερικών από τα προβλήματα που έχει ο Δήμος.Απο πληροφορίες που έχω τα βιβλία που έδωσε δώρο στον υπουργό για να γνωρίσει την ιστορία του τόπου μας(κάτι που έκανε μόνο αυτή από όλους τους παρευρισκόμενους)ήταν το βιβλίο «Αλυζία» του Ι.Μόσχου και Α.Πορτελάνου της Ένωσης Αλυζίων και η «Ιστορία του Δραγαμέστου/Αστακού και της περιοχής του στα Νεότερα Χρόνια» του Ι.Χ.Δημητρούκα.Αυτά προς ενημέρωση σας.Αν έχετε να προτείνετε κάτι πιο δημιουργικό η κυρία Αντιδήμαρχος είναι ανοιχτή σε γόνιμες προτασεις,για την παραπέρα ανάδειξη και αξιοποίηση του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.