Τι λέει η ΔΕΗ για τη γραμμή R-22 Ακτίου.


Οι αγρότες υποτίθεται ότι κατά προτεραιότητα θα έμπαιναν στα φωτοβολταϊκά. Έγγραφο της ΔΕΗ όμως που σήμερα αποκαλύπτει η «Σ» καταγράφει την αλήθεια: Οι αγρότες είναι τέταρτοι στη λίστα των προτεραιοτήτων.
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε είναι η απάντηση της ΔΕΗ στην περιοχή Άρτας προς τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο, ο οποίος και έγκαιρα έχει αναδείξει το μείζον πρόβλημα που υπάρχει με τις αντοχές του δικτύου της ΔΕΗ (γραμμή R-22) και την αδυναμία απορρόφησης της ισχύος που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα που οι αγρότες της εκεί περιοχής θέλουν να εγκαταστήσουν. Το έγγραφο είναι άκρως αποκαλυπτικό, όχι μόνο γιατί αποτελεί ομολογία αδυναμίας της ΔΕΗ, αλλά διότι καταγράφει την πραγματική σειρά προτεραιότητας «σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ», σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ενυπόγραφα τονίζει ο διευθυντής της ΔΕΗ Περιοχής Άρτας.
Με βάση το έγγραφο λοιπόν, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή ο διευθυντής της ΔΕΗ λέει ψέματα ή ψέματα έλεγαν όλοι εκείνοι στην κυβέρνηση που με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους μεγαλοπρεπώς τόνισαν ότι «κατά προτεραιότητα» θα εξεταστούν τα αιτήματα των αγροτών. Τέταρτοι είναι στη λίστα οι αγρότες! Όσο για τις αιτήσεις τους, η ΔΕΗ ομολογεί σήμερα ότι οι δυνατότητες της γραμμής R-22 είναι μόλις για 4MW, όταν μόνο οι τρεις πρώτες κατηγορίες αιτούνται 14,37 MW. Κατά συνέπεια οι αγρότες μένουν εκτός! Άλλωστε σε προτεραιότητα είναι οι ιδιώτες επενδυτές των «ειδικών καταλόγων»!!!
Οι αγρότες στην περιοχή έχουν από καιρό υποψιαστεί τι συμβαίνει. Τώρα, με την επίσημη επιβεβαίωση απ’ τη ΔΕΗ, είναι σαφές ότι θα αντιδράσουν. Και θα ‘χουν απόλυτο δίκαιο.
Να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα υπήρχε και με τη γραμμή R-21 του Καστρακίου, όπου επίσης, σύμφωνα με την ιεράρχηση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΔΕΗ – ΥΠΕΚΑ, οι αγρότες έμεναν εκτός. Γι’ αυτή τη γραμμή όμως η ΕΑΣ Αγρινίου μπήκε μπροστά και ανέλαβε να κάνει με δικά της έξοδα τη μελέτη αναβάθμισης του δικτύου της ΔΕΗ, αφαιρώντας της κάθε επιχείρημα. Η γραμμή του Ακτίου είναι ξεχωριστή όμως και εκεί εμπλέκεται η ΔΕΗ Άρτας, το δε έργο αναβάθμισης του δικτύου θεωρείται ασύμφορο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.