Παρουσίαση βιβλίου «Αλυζία» από την Ένωση Αλυζιών Αιτ/νίας στην Αθήνα.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στις 19:30, στη στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης) Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου των Ιωάννη Μόσχου και Αναστασίου Πορτελάνου, με τίτλο: «Αλυζία». Η περιοχή της Κανδήλας από την προϊστορία έως το τέλος των αρχαίων χρόνων. Τα τεχνικά και οχυρωματικά έργα.



Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Προέδρος της Ένωσης Αλυζιών Θεόδωρος Φ. Λιότσος.
Το βιβλίο παρουσίασαν: ο Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η Παπουτσάκη-Σερμπέτη Ελευθερία, καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τους συγγραφείς μίλησε η Μόνικα Διαμαντή, υποψήφια Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.



Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Ιωάννη Μόσχο και αμέσως μετά αντιφώνησε ο Μουρκούσης Βασίλης, υπεύθυνος τύπος και εκδόσεων της Ένωσης Αλυζιών και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Π. Ι. Κοντός Καθηγητής και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας.



Πηγή: ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

11 σχόλια:

  1. Η αρχές του Δήμου Ξηρομέρου και ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας με την αρμόδια για τον πολιτισμό Αντιδήμαρχο έλαμψαν πάλι δια της απουσίας τους! Ευτυχώς που τους διέσωσε με την παρουσία του ο κ. Μουρκούσης που είναι μέσα σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και η νεολαια ελαμψε δια της απουσιας της... αν εξαιρεσουμε τον καραπανο μιχαλη και λιβιτσανη νικη που ειναι μελη του συλλογου ... μονο ο κωστας ο" ΦΑΣΑΡΙΑΣ" Ο ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΣΚΑ ΑΝΔΡΕΑ τιμησαν απο το ΜΥΤΙΚΑ την εκδηλωση...μπραβο τους!!!! και μιλαω για το μυτικα και την νεολαια του και τα αλλα χωρια αντιστοιχη εικονα!!! ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΓΟΝΕΙΣ? ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4:01 μάλλον δεν παρατήρησες καλά. Ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Σπύρος Λύτρας ήταν παρών 2η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει δίκιο ο 2:24 μ.μ.
    Ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας ήταν παρών και μάλιστα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αγνοήθηκε παντελώς από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ενώ προσφωνήθηκε και η κουτσή Μαρία (άνθρωποι άγνωστοι σε εμάς τους Αλύζιους από όλη την Αιτωλ/νία) δεν αναφέρθηκε κανείς σε αυτόν, που σεμνά και χωρίς έπαρση κάθησε στη 2η σειρά, αφήνοντας την πρώτη σε άλλους που δεν εκπροσωπούσαν απολύτως τίποτα. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Λιότσος και ο κ. Μουρκούσης οφείλουν μια εξήγηση στον κόσμο και ένα συγνώμη, γιατί η παράλειψή τους προσβάλει όλους τους Αλύζιους και όχι τον κ. Αντιδήμαρχο σε προσωπικό επίπεδο αλλά σε θεσμικό. Πολλοί από εμας περίμεναν να του δοθεί και το μικρόφωνο, να ακούσουμε κάτι και να τον γνωρίσουμε και εμείς που δεν έχουμε την ευκαιρία βρισκόμαστε συχνά στην Αλυζία. Ελπίζω να μην έγινε σκόπιμα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν δίκιο κάποιοι που λένε ότι μερικοί αισθάνονται και συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες της Ένωσης Αλυζίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ άγνωστε κριτή. Έχεις δίκιο ότι δεν προσφωνήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κύριος Λύτρας Σπύρος, που ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου για την αρχαία Αλυζια. Επειδή ήσασταν παρών γνωρίζετε ότι τις προσφωνήσεις τις έκανε ο συντονιστής της εκδήλωσης καθηγητής κύριος Παναγιώτης Κοντός. Οπωσδήποτε ήταν σοβαρή παράλειψη η μη αναφορά του.Το πρόγραμμα της πρόσκλησης που είχατε δεν περιλάμβανε χαιρετισμούς πολιτικών προσώπων. Αυτοί που ήταν στην πρώτη σειρά όπως λέτε ,που δεν αντιπροσώπευαν τίποτα κατά τα γραφόμενα σας ,ενδεικτικά σας αναφέρω ηταν:Ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών κ.Παναγιωτης Σομπολος, ο μεγάλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Παπάζογλου, ο μέγας ποινικολόγος των Αθηνών δικηγόρος Βύρων Βλαχος,ο βουλευτής κ.Ανδρεας Μακρυπιδης,ο καθηγητής πανεπιστημίου κ.Σερμπετης, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής κ.Αριστοτελης Μιμής ,ο πρώην υφυπουργός κ.Παναγιωτης Δελημητσος κλπ. για να μην σας κουράζω άλλο με την παράθεση ονομάτων. Όσο αναφορά το θέμα «ιδιοκτησιακής συμπεριφοράς» ορισμένων στην ένωση Αλυζιων έχω να σας πω τούτο. Φαίνετε ότι σας ενοχλεί ,η επιτυχή προσπάθεια που γίνετε από μια ομάδα συμπολιτών μας που έχει μάθει να εργάζεται να παράγει έργο και αυτό αναγνωρίζετε από τους ειδικούς ,αλλά και από την κοινωνία ,και δεν έχουν μάθει να κάθονται και να κάνουν κριτική και μόνο κριτική. Σας περιμένουμε το φθινόπωρο που θα γίνουν εκλογές στην ένωση Αλυζιων να έρθετε να καταθέσετε τις προτάσεις σας και να είστε υποψήφιος προκειμένου να εκλεγείτε ,να πάρετε μέρος και σεις από αυτή την ιδιοκτησία και να ανεβάσετε πιο ψηλά τον πήχη του πολιτιστικού κινήματος.
    Με την προϋπόθεση ότι θα βγάλετε την κουκούλα του άγνωστου ,και θα βγείτε σαν έντιμος πολίτης που είστε ενώπιος ενωπίου. Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς

    Μουρκούσης Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στείλτε με ευπρέπεια τα σχόλια σας και θα αναρτηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκδηλώσεις αυτές που γίνονται στην Αθήνα γίνονται όχι για να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας οι φορείς της Αλυζίας σαν ένα κλειστό club, αλλά για να γνωστοποιήσουμε τη πολιτιστική μας κληρονομιά και σε άλλους ξένους, γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους, έτσι ώστε αυτοί να λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί ο μεγάλος πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας. Το να τα λέμε μεταξύ μας δεν ωφελεί τίποτα. Άρα συμφωνώ με τη τακτική να καλούνται άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη περιοχή, αλλά που έχουν βήμα και μπορούν να διαδώσουν αυτά που θα δουν και θα ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 9;08 δε διαφωνώ με όσα λες. Εσύ όμως συμφωνείς με το ότι αγνοήθηκε ο εκπρόσωπος του Δήμου και με το ότι γι΄αυτό ευθύνεται ο παρουσιαστής κ. Κοντός και όχι οι υπεύθυνοι διοργανωτές της εκδήλωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη ημίν! Δεν πιστεύω ότι έχει σημασία εάν κάποιος επίσημος παραβρέθηκε ή όχι και εάν κάποιος επίσημος προσφωνήθηκε στην εκδήλωση ή όχι. Εκτός και εάν κάποιος εξ ημών πιστεύει ότι ο αυτοσκοπός της παρουσίας ενός εκάστου ήταν η προβολή του στην εκδήλωση, ως αντιμίσθιο της παρουσίας του εκεί. Θεωρώ ότι όσοι παραβρέθηκαν διέθεσαν το χρόνο τους για να ενημερωθούν οι ίδιοι και εν συνεχεία να ενημερώσουν και άλλους. Ας σταθούμε στην ουσία του θέματος, ας μην ψάχνουμε συνομωσίες και να μην αναζητούμε τις σκιές των ανθρώπων που φωτίζονται, πιστεύοντας ότι αυτές είναι η προσωπικότητά τους και ότι αυτές ενεργούν στο παρασκήνιο. Στο Νεκυομαντείο του Αχέρωντα είδαμε στο βάθος τον τοίχο, είδαμε το αδιέξοδο, είδαμε ότι τις σκιές τις κατασκευάζουν οι άνθρωποι. Ας είμαστε απλοί και ουσιαστικοί. Διαδώστε το βιβλίο, δανείστε το να το διαβάσουν όλοι, αυτή είναι η πραγματική ουσία τέτοιων εκδηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΤΟΝ 829 ΒΑΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ.
    Φιλε Βασιλη ακομα δεν καταλαβες στη εποχη του ιντερνετ, facebook ...πως διακινηται η πληροφορια και ο διαλογος και οι αποψεις των , των πολιτων. Εδω μεσω των μεσων εκαναν επαναστασεις στη Τυνησια, ΑΙΓΥΠΤΟ,Συρια και αλλου και συ δεν δεχεσαι ουτε κριτηκη ?
    Και μας μιλας για κουκουλες ?
    Οσοι τραφηκαν στα κομματικα παρασκηνια τοσα χρονια δυσκολα αλλαζουν, ενοω απο ολες τις παραταξεις, γιατι θελουν την αυθεντια κτημα τους.
    Τα πραγματα αλλαζουν και θα τους παρουν ολους σβαρνα.
    Το blog του Μυτικα ειναι μια ανεξαρτητη φωνη που δινει φωνη στους Μυτικιωτες για γονιμο διαλογο και καλα θα κανεις και συ και οι αλλοι πολιτευτες του Δημου να το παρακολουθητε και να αφουγραζεσθε τις αποψεις και αγωνιες του κοσμου.
    Αυτο μπορει να σας γλυτωσει απο πολλα λαθη και αβλεψιες.
    Η κουκουλα εγινε μοδα και ολοι τη πιπιλανε.
    Ειδες τι γινεται στο μπλογκ για το λιμανι και τι αρχισε για τον Αστακο.
    Με την ευκαιρια και εσυ υπογραψες για τη παραχωρηση προβλητας σε ανυπαρκτο Ομιλο. Εχεις
    τις ευθυνες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι εγω θα συμφωνησω οτι πραγματικα θα χαρουμε πολυ στις επομενες εκλογες του συλλογου να ερθετε ολοι και να ανανεωθει ο συλλογος με νεες υποψηφιοτητες... ειναι ευκολο απ εξω να κρινεις και να κατακρινεις...Λαθη γινονται και θα συνεχισουν να γινονται... πραγματικα τιμησε την εκδηλωσε ο κος Λυτρας και ειναι προς τιμην του ιδιου και τον ανθρωπων που τον πιστευουν.ευχαριστουμε πολυ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.