Το κουτί της Πανδώρας: Ο δρόμος (για τη πλατεία) είχε τη δική του ιστορία.


Η πλατεία ήταν γεμάτη πριν από πολλά χρόνια. Τότε που το αίτημα της Δημοκρατίας ήταν κυρίαρχο. Με ανθρώπους με ιδέες, με όνειρα, με αγωνία. Στη συνέχεια οι πλατείες γέμισαν με πλαστικά κομματικά σημαιάκια. Γίναμε από πολιτικά όντα κομματικοί οπαδοί. Και ξαφνικά άδειασαν οι πλατείες, όπως «άδειασαν» και οι άνθρωποι.
Πήγαμε στο «πάμε πλατεία!». Μια πλατεία που στέγαζε την καλοπέραση μας, τον ευδαιμονισμό, την επίδειξη, την ελαφρότητα. Τα όνειρα έγιναν πιο χειροπιαστά. Χωρούσαν στο τραπεζάκι του καφέ της πλατείας. Ένα κινητό, ακριβά τσιγάρα, πορτοφόλι με πιστωτικές κάρτες. Στις πλατείες μπήκαν οι οθόνες με πλάσμα, πάρκαραν ακριβά αυτοκίνητα και γίνονταν συναυλίες με ποπ τραγούδια.
Και ξαφνικά οι πλατείες άλλαξαν και πάλι. Γέμισαν με ανθρώπους, οργή, συνθήματα και αιτήματα.
Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα;
Τι σήκωσε τους Έλληνες από τους καναπέδες τους και τους ώθησε να γεμίσουν τις πλατείες;
Οι πολίτες υιοθετούν το «απολιτίκ» στις δράσεις τους ή αντιδρούν με πολιτική διαύγεια στην κομματικοποίηση των ιδεών τους;
Πρόκειται για σύγκρουση με το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που κάποτε ήταν η σωτηρία μας ή σύγκρουση με το παρελθόν μας και ίσως με τον εαυτό μας;
Το «Κουτί της Πανδώρας» πάει στις πλατείες του παρόντος μας, τις συγκρίνει με τις πλατείες των προηγούμενων δεκαετιών και καταγράφει την αγανάκτηση που γράφει Ιστορία.

4 σχόλια:

  1. Σας θυμίζει τίποτα η σημερινή κατάσταση με το 1989? Εμένα μου θυμίζει πολλά.
    -Ο Αντρέας είχε βουλιάξει την Ελλάδα οικονομικά,αφού είχε αδειάσει τα ταμεία του κράτους βολεύοντας και τους τελευταίους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στο δημόσιο.
    - Μετά από 3 εκλογές ( χάρη στο νόμο του ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ) και αφού είχαν εξαθλιωθεί τα πάντα.
    Κατόρθωσε ο Μητσοτάκης να κάνει επιτέλους κυβέρνηση.Προσπαθώντας δε να μαζέψει λίγο το κράτος,ήρθε σε σύγκρουση με τα συνδικάτα και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που ξεβρακωναν γυναικες στο δρομο.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Σε 3 χρόνια ήρθε ο Αντρέας και μας ΜΠΑΣΤΑΚΩΘΗΚΕ το ΠΑΣΟΚ για ΕΝΤΕΚΑ(11) χρόνια.
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΑΜΑΡΑ, Αυτά τα περί ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ τα ακούω ΒΕΡΕΣΕ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Το δε κόστος της χασούρας είμαι 100% σίγουρος ότι θα το επιβαρυνθούν οι ΝΔΙΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ οτι 3 ΜΗΝΕΣ μετά την ανάληψη της εξουσίας το 1989 ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, οι ΠΑΣΟΚΟΙ έλεγαν ότι για τα χάλια της οικονομίας ΕΦΤΑΙΓΕ η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΖΟΛΩΤΑ και όχι το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΣΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
    ΤΡΕΙΣ(3) ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ.
    Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ε Σ Α Μ Α Ρ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια ξεφτίλα από πρωθυπουργό ποτέ στον κόσμο. Άλλα το πρωί άλλα το βράδυ. Στο γραφείο του πρόεδρου παραιτήθηκε, άρχισαν να φτιάχνουν με Σαμαρά τις κοινές συνθέσεις της κυβέρνησης σωτηρίας και ....Έρχεται η μαμά ο αδερφός νικος να του αλλάξουν θέση.Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Μπροστά στο συμφέρον τους η χώρα μας δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.[ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΠΡΟ]....ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι λίγος, είναι άτολμος, είναι χωρίς ένσημα, είναι περιστοιχισμένος από τυχάρπαστα μη πολιτικά πρόσωπα, είναι πολιτικά επικίνδυνος... πρέπει να φύγει!
    Η Πλατεία θα μιλήσει! αυτή την φορά...θα πάω κι εγώ πλατεία! μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές! διότι σε αυτές τις παλινωδίες του πολιτικού ανδρός που λέει ψέματα...μία πρέπει να είναι η απάντηση! Ε-ΚΛΟ-ΓΕΣ. όλα τα υπόλοιπα είναι...παραχάραξη της λαϊκής βούλησης! στις 4.10.2009 όλοι μας εξαπατατηθήκαμε! ο άνθρωπος έλεγε ψέματα!
    αν θέλει να κάνει καινούργια κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πάρει νωπή λαϊκή εντολή! έχοντας όμως πει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΟ!
    και να κυβερνήσει με Πολιτικούς! και όχι με δρούτσουγερουλάμπιρμπιλόκαταστάσεις...
    αν είναι δημοκράτης...
    έτσι κι αλλιώς, τα κόκκαλα του πατέρα του τρίζουν απόψε πολύ... μα πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.