Ακυρώνεται η απόφαση για το κέντρο μεταναστών στον Άγριλο.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ (της Νανάς Θεοδωροπούλου) στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ, προς αίσιο φινάλε για την Αμφιλοχία οδηγείται η υπόθεση της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννης. Η απόφαση ακυρώνεται και το στρατόπεδο θα επιστρέψει στο Δήμο. Αναλυτικά το θέμα της εφημερίδας:
To σήριαλ του Άγριλου οδεύει προς αίσιο φινάλε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Π». Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση για την κατασκευή του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννης της Αμφιλοχίας ακυρώνεται. Η σφοδρή αντίδραση της Αιτωλοακαρνανίας και η απολύτως βάσιμη επιχειρηματολογία που επικαλέστηκε οδήγησε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει στάση στο «καυτό» αυτό ζήτημα και να μην επιμείνει στη δημιουργία του Κέντρου στο στρατόπεδο κοντά στη Στάνο. 
Ωστόσο οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη για την εναλλακτική χωροθέτηση που δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου στην Αιτωλοακαρνανία.
Καλύτερη εξέλιξη για το Δήμο Αμφιλοχίας στο ζήτημα αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο όχι μόνο δεν μετατρέπεται σε κέντρο κράτησης μεταναστών αλλά παραδίδεται και ουσιαστικά στο δήμο, όπου και ανήκει. 
Να θυμίσουμε ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας (συγκεκριμένα τα 204,5 στρέμματα από την συνολική έκταση των 206 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας του και μόνο το 1,5 στρέμμα είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Άμυνας) τον οποίο προορίζει για κατασκηνώσεις και άλλες παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών. 
Στο στρατόπεδο σήμερα υπηρετεί μικρός αριθμός αξιωματικών και φαντάρων και φιλοξενούνται αποθήκες πυρομαχικών. Θα εγκαταλείψουν όμως το χώρο μέχρι τέλος του μήνα να φύγουν. 
Πράγματι έκανε τις εισηγήσεις του ο Στρατός με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης. Έτσι η συγκεκριμένη έκταση θα αποδεσμευτεί πλέον και η δημοτική αρχή το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβεί σε εκείνες τις ενέργειες προκειμένου ο χώρος να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παραλίγο να μεταφέρουν την εικόνα.
Σημειωτέον ότι εντός του Στρατοπέδου υπάρχει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (χρονολογείται πριν από το 1677), την οποία ο περιηγητής Ληκ κατέγραψε ως Ι.Μ. της «Παρθένου των Αγριελαίων». Σε αυτήν υπάρχει και το ιερό κειμήλιο, η μεγάλης τέχνης και σεβάσμια εικόνα της «Παναγίας της Βρεφοκρατούσας». 
Μάλιστα εκπρόσωποι του Στρατού θεωρώντας πως ανήκει στο Σώμα αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, ωστόσο η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας απέτρεψε τη μεταφορά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.