Με επιτυχία και φέτος η γιορτή της σαρδέλας στο Μύτικα.


Και αυτό το καλοκαίρι η γιορτή της σαρδέλας στο Μύτικα χαρακτηρίζεται κατά γενική ομολογία επιτυχής. Άλλωστε και μόνο τα θετικά σχόλια των πολιτών επιβεβαιώνουν τον παραπάνω χαρακτηρισμό.
Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Αλυζιακού Α.Ο. Μύτικα, που ανέλαβε τη διοργάνωση της γιορτής, μια γιορτή που τη χορηγία της (έξοδα για πληρωμή ορχήστρας, έξοδα για ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων, τοποθέτηση ηχητικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από συνεργείο του Δήμου) ανέλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Αντιδήμαρχο Κουμανδράκη Κωστούλα Σαμαρά, υπεύθυνη του τομέα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου που με τη θετική εισήγηση της ανέλαβε ο Δήμος τα έξοδα που προανέφερα ώστε και φέτος να πραγματοποιηθεί η γιορτή της σαρδέλας.
Τέτοιες ενέργειες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ειδικά σ' αυτή τη περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις επικροτούμε.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Μύτικα

Κώστας Τζάλας

9 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια η γιορτη ειχε πραγματι επιτυχια!!
    Φιλε Κωστα Τζαλα αφου μς δινεις λεπτομερειες της οργανωσις και αυτοεπαινησθε, πεσμας λεπτομερειες και για το συμβαν με το ταξιτζη που παρκαρει στο κεντρο.
    Το λεω γιατι εσυ με αισθημα ευθυνης εδωσες μια μαχη και την εχασες απο το Αγιο ελληνικο ρουσφετι.
    Σου θυμιζω οτι στο καφενειο Κυματα ζητησες απο το ταξιτζη να παρκαρει στην απο το δημο ορισμενη θεση.
    Αυτος αντεδρασε εσυ προν τιμη σου επεμενες, εφυγε και αφου επεσαν τηλεφωνα απο δω και απο κει ξαναγηρησε στο θρονο του.
    Επιτελους σαυτη τη χωρα επιπλεουν μονο οσοι εχουν κονε?
    Μηπως καποιοι σε εστειλαν να καθαρισης και μετα σε κρεμασαν για λιγουν ψηφους?
    Μη το βαζεις κατω. συνεχησε τον αγωνα.
    Μη μας γυρησουν στη εποχη που δημαρχος ασχολουνταν μονο να σβυνει τις κλησεις απο τα μηχανακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an pote ginei o mytikas xwrio trupiste mou tin myti ...gt opws k se ola ta xwria o kathenas kanei oti goustarei apo taxsitzides ws epagelmaties katasthmatarxes..ayth diwxnoun ton kosmo oxi o dhmos k o kathe proedros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 637 εχεις δικιο για τους επαγγελματιες-καταστηματαρχες.
    Ο εκαστοτε ΔΗΜΟΣ και Δημαρχος τους αφηνει ασυδοτους γιατι ο ιδιος Ο Δημος ειναι ο μεγαλυτερος παρανομος.
    Αλλοστε δεν εχει διαθεση να εφαρμοσει τα βασικα του νομου. π.χ. τι λες για τις υγειονομικες διαταξεις ,τις τουαλετες που γυναικα δεν τολμαει να πλησιασει? Τ ψυγεια μεσα στο δρομο?
    Ας κανουν και κανα μπανιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 6.37 συμφωνώ μαζί σου. Όλοι περιμένουν απαθείς κάποιο μεσία να τους σώσει ενώ αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αλληλοκατηγορούνται και όλοι μαζί να τα ρίχνουν σε άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα τα σχολια σας αλλα για το ονομα του Θεου,προσεξτε λιγο και την ορθογραφια σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 6.37 τα λές πολύ καλά συμφωνώ. Μήπως όμως θα μπορούσες να γράφεις ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ σε παρακαλώ; Συγγνώμη για την υπόδειξη, είναι για να μη ξεχάσουμε τη γλώσσα μας. Κι όπως λένε κι οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ας κάνουμε και κάποιο λάθος.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειμε ο 6.37 συγγνωμη ρε 10.12 κ λαθος να κανω δεν πηραζει οπως τα λες.θελω να πω κ κατι αλο το αν φταιει ο δημος η οχι ,,ναι φταιει κ αυτος δεν λεω αλλα......πριν 15 χρονια ο μυτικας βουλιαζε απο κοσμο γτ?μυπως ειχε καλυτερα δωματια?μυπως μαγαζια μυπως παρκινγ οχι τιποτα δεν ειχε απλα ηταν φτινος σε τιμες κ οι επαγγελματιες ποιο σωστη ...αλλα μυτικας με τιμες μυκονου δεν γινετε παιδια ΕΛΕΟΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2"49 εχεις δικιο εν μερει. μερικα μαγαζια ειναι μυκονος και δεν προσφερουν τιποτα. αυτο ειναι αληθεια. αλλη μια αληθεια ειναι οτι μερικα προσφερουν αρκετα, πολυ περισσοτερα απο το μεσο ορο του γενικοτερου ελληνικου τουρισμου και πολυ περισσοτερα απο οτι προσφερουν αλλοι σε αλλες, πιο μοδατες περιοχες, σε τιμες πολυ πιο χαμηλες. μερικα ειναι πραγματικα φθηνα και μερικα εξωφρενικα ακριβα. το ιδιο ομως το συνανταμε παντου, σε ολη την ελλαδα. ποιος απο εμας δεν εχει επισκεφθει και αλλα μερη στην ελλαδα και δεν εχει συναντησει το ιδιο πραγμα. αλλου περισσοτερο αλλου λιγοτερο. εννοειται οτι δεν το λεω σαν δικαιολογια, απλα σαν διαπιστωση.
    Σε σχεση με τον κοσμο παλια και τωρα εγω θα διαφωνησω. αυτη τη στιγμη που μιλαμε ο Μυτικας εχει 40 μαγαζια. Πολλα, παρα πολλα. Ευχομαι να ανταπεξελθουν αυτο το δυσκολο καλοκαιρι στις υποχρεωσεις τους και να παραμεινουν ανοιχτα και του χρονου και του παραχρονου. Ομως ειναι πολλα. Και για το συνολο των κρεβατιων που εχει το χωριο, οπου οι δυνατοτητες φιλοξενιας ειναι περιορισμενες.

    Ενα αλλο θεμα που θα ηθελα να σκεφτεις ειναι και το εξης. Πριν απο 15 χρονια (ισως και λιγο περισσοτερο) ο Μυτικας ηταν απο την Τραπεζα μεχρι του Γαλατη. Εκει ηταν ολα μαζεμενα και τα μαγαζια σαφως λιγοτερα. Λιμανι (για βολτα και χαζεμα) δεν υπηρχε. Για πιο αργα επαιζαν και τα μαγαζια της παραλιας (για τη νυχτα μιλαμε) μιας και δεν υπηρχε αναλογο μαγαζι στο Μυτικα (μιλαμε για την εποχη μετα το Φοινικα στα περιβολια). Τα τελευταια χρονια ομως ανοιξε το χωριο. Η βολτα και τα μαγαζια εφτασαν μεχρι το καμπινγκ. Το λιμανι, ελλειψει παιδοτοπου, γεμιζει κοσμο μεχρι αργα (αν και φετος τον Ιουλιο ηταν μειωμενη αισθητα η προσελευση μικρων παιδιων στο λιμανι). Για φετος μην παραγνωριζεις και την κρισαρα που μαστιζει ολη την ελλαδα. Αν εξαιρεσεις τις ακτες της Ηπειρου, που εχουν τρελλο κοσμο στα καταλυμματα (για καταναλωση δεν γνωριζω), ολη η υπολοιπη ελλαδα κλαιει. θα ηθελα να το σκεφτεις λιγο αυτο το περι του κοσμου για να μου απαντησεις. Με ενδιαφερει να εχω την αποψη σου.

    Τωρα για το θεμα των επαγγελματιων δεν μπορω να σου πω κατι. Εχεις δικιο. Η αναλογια σωστων και μη σωστων επαγγελματιων ειναι δυσαναλογη. Με τα μεγαλυτερα ποσοστα να γερνουν υπερ των μη σωστων. Επαγγελματισμος μηδεν απο τους περισσοτερους. Αλλα δυστυχως οπου και να παω συνανταω περιπου τα ιδια. Δικη μου διαπιστωση. Προς Θεου δεν ερχομαι σε αντιδικια, απλα επειδη ειναι το χωριο μου θελω να τα βλεπω λιγο ψυχραιμα και αντικειμενικα. Οπου και να εχω παει, αν πραγματικα εξαιρεσεις τη Μυκονο (κυριολεκτω) σε ολη την υπολοιπη ελλαδα συνανταω τα ιδια (οχι ομως με τα ιδια ποσοστα επαγγελματιων και μη, η αληθεια ειναι οτι αλλου, οχι παντου, το εχουν προχωρησει το θεμα του τουρισμου πολυ πιο πολυ).

    Και για να κλεισω ευθυμα, σε επισκεψη μου πριν καμια δεκαρια μερες στην Κερκυρα (καθισα 2 βραδυα για δουλεια) εφαγα σε εστιατοριο στο Κανονι, οπου ο μαγαζατορας καποια στιγμη αφησε το δισκο και εβγαλε πανω σε ενα τραπεζι αλλοδαπων κατι τοπογραφικα και προσπαθουσε να τους πουλησει κατι (ειχε 5 γκαρσονια βεβαια). Το μαγαζι ηταν απο κοσμο τιγκα. Οι ξενοι δεν το σχολιασαν (τουλαχιστον δεν επεσε στην αντιληψη μου). Οι ελληνες ομως εριξαν το γελιο της αρκουδας. Καλο, ελληνικο και αληθινο.

    Και αλλη μια φορα στη Σαντορινη (δεν ειχα φαει ποτε μου φαβα μεχρι τοτε) στο ενα εστιατοριο μας σερβιραν πραγματικη φαβα και σε ενα αλλο ρεβυθι λιωμενο. Την απορια μας την ελυσαν στα ενοικιαζομενα που μεναμε, γιατι ειχε μαγειρεψει η ιδιοκτητρια φαβα για το σπιτι της και μας εδωσε να δοκιμασουμε (αφου εκφρασαμε την απορια μας για το ποια ειναι η πραγματικη φαβα και η γευση της). Θελω να πω οτι παντου υπαρχουν σκαθαρια.

    Σε χαιρετω και ευχομαι να συνεχισουμε αυτο το διαλογο.

    Υ.Γ. Συγγνωμη για τον μη τονισμο των λεξεων, αλλα θελει καθαρισμα το πληκτρολογιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει δικιο 905 01αυγ οπως και αλλοι αναγνωστες οτι ο Δημος ενθαρυνει και καλυπτει παρανομιες.
    Παραδειγμα η σκαλωσια που εφτιαξε πριν λιγες μερες καταστηματαρχης στην εκλησια ο οποιος ελεγε "να τη κανουμε τωρα που εχωμε το δικο μας".
    Ο αντιδημαρχος οχι μονο ηταν ενημερος αλλα περασε επιθεωρησε και την ενεκρινε και εδωσε το οκ.Το ιδιο και ο υφησταμενος του.
    Αυτο για να μη κανουν τους ανηξερους.
    Ως και οι σαρδελλες της γιορτης αγανακτησαν και πηδηξαν πισω στη θαλλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.