Κανδήλα: Μικροπράγματα με… μεγάλη σημασία!


Γράφει η Δήμητρα Καραπιπέρη.
Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κανδήλας.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα οικονομικά νοσεί και η ανάπτυξη της θυσιάζεται στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος, υπάρχει κάτι που χαρίζει στους πολίτες μια ευχαρίστηση και μια ελπίδα για την πρόοδο του τόπου τους. Σε εμάς για παράδειγμα η κατασκευή των δύο ξύλινων γεφυριών στις δύο εισόδους του χωριού προδιαθέτει τον ταξιδιώτη για ένα χωριό προσεγμένο και καλαίσθητο και τον ντόπιο για τα καλύτερα που θα έρθουν.


Έπειτα από δική μου παρότρυνση ο ξυλουργός Λεκατσάς Παρασκευάς με την βοήθεια του Μπούρα Παρασκευά προχώρησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.Εργάστηκαν με μεράκι κι αγάπη για τον τόπο τους ανιδιοτελώς. Τους ευχαριστώ θερμά καθώς και τον Απόστολο Βελώνα για το ανιδιοτελές της βοήθειας του στην επιπλέον τσιμεντόστρωση του δρόμου στις βάσεις των γεφυριών.


Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ομογενείς μας, για την χορηγία τους, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν με το τελείωμα όλων των γεφυριών. Επιπλέον η τοπική κοινότητα Κανδήλας ευχαριστεί τον κύριο Βασίλη Μουρκούση, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για την ανακατασκευή των κιγκλιδωμάτων στην θέση Ξηρολάγκαδο που ήταν επικίνδυνα για πεζούς, οχήματα, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές του σχολείου, καθώς και τον σιδηρουργό Παρασκευά Ζώτο για την εθελοντική του εργασία. Να που κάποιες φορές τα μικροπράγματα αποτελούν ερείσματα για κάποια μεγαλύτερα και για αυτά τα μεγαλύτερα εναποθέτω τις ελπίδες μου στην δημοτική αρχή και στους χωριανούς μου. Να’ στε καλά.




Πηγή: ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

7 σχόλια:

  1. Ένα μπράβο στα θετικά πρέπει να το λέμε. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος άραγε είχε καμμία συμμετοχή σε αυτά Δήμητρα; Διπλό το μπράβο σου από μένα Δήμητρα αφού μόνη σου τα έκανες όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΥΤΡΑΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ?????? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ??? ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ 12:20

    σωστό το ερώτημά σου και εύλογη η απορία σου, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι σαν τη Δήμητρα που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, με ότι θετικό και αν προσφέρουν, μέσα και από τα λάθη τους κάποιες φορές, να είσαι σίγουρος πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε τίποτα από κανένα δήμαρχο ή αντιδήμαρχο ή παρατρεχάμενο. η κοινωνία, μέσω ανθρώπων σαν τη Δήμητρα, μπορεί να επέμβει και να δώσει λύσεις μόνη της.

    ένα μπράβο στη Δήμητρα και ένα παράδειγμα για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι, ιδιαίτερα φίλε 12:20 π.μ.
    Το αν βοηθώ ή όχι τη Δήμητρα αλλά και όλους τους άλλους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Αλυζίας δεν θα σας το πω εγώ. Ρωτήστε τους ίδιους και για το συγκεκριμένο έργο ρωτήστε τη Δήμητρα. Αυτή ξέρει καλλίτερα αν τα μέσα που εγώ διαθέτω της τα διέθεσα για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για πολλά άλλα. Επίσης, για το πόσα έχω δώσει από την τσέπη μου μέχρι σήμερα για την καθαριότητα στα χωριά μας και σε ποιό χωριό τα περισσότερα. Στο Μύτικα στο Αρχοντοχώρι, στο Βάρνακα, στην Παναγούλα ή στην Κανδήλα; Η Δήμητρα το γνωρίζει. Ρωτήστε την.
    Όσο για το φίλο 8:16 π.μ. θα ήθελα να τον ρωτήσω, εμένα με γνωρίζει; Αν ναι δεν με έχει δει πουθενά, σε κανένα χωριό να τρέχω; Μήπως πιστεύει και αυτός ότι όποτε με βλέπει να πηγαίνω κάπου είναι γιατί τρέχω για προσωπικές μου υποθέσεις ή για να βάλω στη τσέπη μου τα ..κρυφά και παράνομα, αφού είναι δεδομένο πλέον ότι ως αντιδήμαρχος δεν έχω μισθό. Εκτός αν το αμφισβητεί και αυτό.
    Συγνώμη για το ύφος αλλά ξέρετε, υπάρχουν και όρια.
    Σπύρος Λύτρας
    Αντιδήμαρχος Αλυζίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στους ομογενείς για τη συνεισφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.