Αξιοποιείται η παραλία παλιόβαρκα στο Μύτικα.


Δημοπρατήθηκε το έργο ύδρευσης της περιοχής Παλιόβαρκα στο Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα στο τμήμα που ξεκινάει από την παραλία Σχίνος Τριπολιάς μέχρι Παλιόβαρκα. Τώρα αναμένεται η ολοκλήρωση της τυπικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή. Ωστόσο όμως θα προκύψει καθυστέρηση αν υποβληθεί κάποια ένσταση, που από ότι φαίνεται δεν θα αποφευχθεί.
Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα καλύψει ολόκληρη την παραλία σε μήκος 4 χιλιομέτρων, και αφορά μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, που σήμερα προσπαθεί να υδροδοτηθεί με διαφόρους τρόπους. Οι κάτοικοι επιχειρούν ο καθένας με τη δική του γεώτρηση, ή πηγάδι, ή ακόμα και με τη μεταφορά νερού με βυτία. Το έργο περιλαμβάνει: κεντρικό αγωγό ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού από τη γεώτρηση που υδρεύει το Αρχοντοχώρι, και από μια άλλη που σήμερα είναι ανενεργή, και εσωτερικό δίκτυο. Ο προϋπολογισμός του είναι ένα εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.
Ο επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνολική αξιοποίηση της παραλιακής αυτής περιοχής προς την κατεύθυνση της εξοχικής κατοικίας, αλλά με σχέδιο, αφού σήμερα η οικοδόμηση γίνεται άναρχα. Επειδή υπάρχει ο περιορισμός των 4 στρεμμάτων, για να μπορεί κάποιος να οικοδομήσει, πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν ένα τέτοιο χώρο και στη συνέχεια κτίζουν παράνομα δυο ή περισσότερα σπίτια στην ίδια έκταση.
Αυτά, όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Λύτρας, που έχει στην ευθύνη του και τον πρώην Δήμο Αλυζίας, πρέπει να σταματήσουν και να μπει τάξη στα πράγματα. Για το λόγο αυτό είναι σε εξέλιξη μια μελέτη που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Το έργο αυτό θα αφορά τη ζώνη μεταξύ οικοδομικής γραμμής και αιγιαλού, η οποία έχει πλάτος περίπου 10 μέτρα, όπου σχεδιάζεται πλακόστρωση, ποδηλατόδρομος, δενδροφύτευση, φωτισμός κ.λπ. Έτσι σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σχέδιο, που θα περιλαμβάνει και κάθετους δρόμους η περιοχή θα πάρει αξία.

Πηγή: Εφημερίδα ''Αιχμή''.

6 σχόλια:

  1. Mπραβο σας ! δωστε νερο και ρευμα στα αυθερετα σπιτια. Επιβραβευεστε τη παρανομοια.
    Μετα μας φταιει η Μερκελ και οι αλλοι.
    Καταλαβε κανεις γιατι μας εχουν του κλωτσου και του μπατσου !
    Αλλο αναπλαση παραλιας και αλλο αυθερετουχοι ηρωες και οι νομιμοι κοροιδα.
    Παντως επλιζωμε να μη τη παρει το κυμα και αυτη οπως εγινε στην ακρη στο Λυσιμο.
    Με την ευκαιρια φιλοι η παραλια δε λεγεται παλιοβαρκα. Μονο ενα μικρο τμηματης λεγεται ετσι.
    Ευχαριστω και καλο κουρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε blogger η φωτογραφια στη λεζαντα ειναι αριστη απο καθε αποψη, ληψη,διαφραγμα φακου, ταχυτητα κλπ.
    Ειναι η καλυτερη απο οσες εχεις βαλει ως τωρα.
    Οι κοκινες ,κιτρινες ομπρελλες σε γαλαζιο φοντο και το πρασινο του νησιου , λιγο δεντρο πανω δεξια , τραπεζι με μονο ενα τασακι πανω,λιγο απο καρεκλες και το προβατι στο βαθος αριστερα.
    Παιρνει ανετα βραβειο σε διεθνη διαγωνισμο.
    Μπορεις να τη περασεις να γινεται μεγενθυση?
    Και παλι ευγε!!!!!
    υ.γ. τι ταχυτητα ειχες αν θυμασε?
    Παντως ασχετως επαινων μην ξανατρβηξεις το ιδιο θεμα γιατι το τελειο δεν γινεται τελειοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο που θα παρει νερο ??? απο την γεωτρηση του Αρχοντοχωριου????? χαχαχαχα μονο να γελασω μπορω για ρωτηστε τους Αρχοντοχωριτες αν πινουν αυτοι νερο το καλοκαιρι? η θελετε να εξυπηρετησετε τους επωνυμες βιλες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΤΕ,ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΤΕ,ΑΝΟΙΞΤΕ ΟΔΟΥΣ,ΞΥΛΩΣΤΕ ΔΕΝΤΡΑ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΧΘΙΟΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣ ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.

    ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΤΕ "ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ"

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΡΝΙΖΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιδημαρχε η εξοχικη κατοικια δεν φερνει αναπτυξη.
    Αναπτυξη φερνει η τουριστικη πολιτικη στη κατευθυνση τουριστικων καταλυματων(ξενοδοχεια κλπ.
    Επιτελους σταματηστε αρπακολατζιδικες πολιτικες.
    Οχι αλλα αυθερετα και τσαντιρια κατα μηκος της παραλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 30Οκτ2011, 6:13 μ.μ.
    Τα χαιρετίσματα για τις αρπακολατζίδηκες πολιτικές δεν τα δέχομαι. Αν θέλεις να μάθεις το γιατί ευχαρίστως θα μπορούσα να έχω μια προσωπική επαφή μαζί σου (αλλά και με όποιον άλλο επιθυμεί)και να δεχτώ όποια ερώτησή σου ή διευκρίνιση για το συγκεκριμένο έργο, για το τι έχω εγώ προσωπικά κατά νου για την περιοχή που αυτό θα γίνει, όπως και για το πως λειτουργώ εδώ και εννέα μήνες που βρίσκομαι στη θέση του αντιδημάρχου. Ίσως δεν γνωρίζεις ότι στην Αλυζία έχει συγκροτηθεί, με καθαρά δημοκρατική διαδικασία, επιτροπή διαβούλευσης την οποία έχω συγκαλέσει τρεις φορές μέχρι τώρα και την οποία ακούω πολύ προσεκτικά για όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Πρόσφατα συζητήσαμε πολλά και μεταξύ άλλων το θέμα της υδροδότησης της υπόψη περιοχής και το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών.
    Για το τελευταίο μάλιστα έγινε, πριν μια εβδομάδα ακριβώς, ειδική συνεδρίαση όλων των Τοπικών Συμβουλίων της Αλυζίας μαζί με την Επιτροπή Διαβούλευσης και εκπροσώπους φορέων (αλιέων, επαγγελματιών, κλπ), η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό ως συνήθως. Πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες χθες (Κυριακή, 30/10/2011)παρουσιάστηκαν από εμένα προσωπικά και υιοθετήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα ομόφωνα.
    Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσες να έρθεις και εσύ στην παραπάνω συνεδρίαση ωστε να είσαι ενημερωμένος ή ακόμα να πεις και τη γνώμη σου, μπορώ όποτε και όπου θελήσεις να σε δω και να τα πούμε.
    Ο διαχειριστής του μπλόγκ ελπίζω να κάνει ένα σχετικό ρεπορτάζ.
    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
    Σπύρος Λύτρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.