Με κατασχέσεις απειλεί τη ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγυάλι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.


Στα άκρα εξωθείται πλέον η σύγκρουση του Δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά με την «Αστακός Τέρμιναλ», ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου. Η διαφορά των δύο πλευρών ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχεται στα 4.700.000 ευρώ, ποσό που ο Δήμος Ξηρομέρου διεκδικεί από την εταιρεία και το οποίο η ίδια δεν αναγνωρίζει ως οφειλή. Το αποτέλεσμα όμως επί της παρούσης είναι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου βασισμένος σε αποφάσεις του Ειρηνοδικείου του Αστακού, που έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής να προχωρά σε κατασχέσεις. Δηλώνει μάλιστα στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»: «Στο Δήμο χρωστούν 4.700.000 ευρώ γιατί ο πρώην Δήμαρχος Αστακού Π. Στάικος δεν εισέπραξε τίποτα κατά τη διάρκεια της τετραετίας του. Εμείς κάναμε αγωγές και κατασχέσεις. Έχουμε κατασχέσει όλο το Πλατυγιάλι και θα πληρώσουν κανονικά αυτά που πρέπει να πληρώσουν».
Η διαφορά των δύο πλευρών έχει να κάνει με τη σύμβαση που ως Δήμαρχος Αστακού ο Πυθαγόρας Σαμαράς είχε υπογράψει με την Αστακός Τέρμιναλ και η οποία προέβλεπε πως η ΝΑΒΙΠΕ θα λάμβανε δωρεάν την παροχή νερού από το Δήμο με αντιστάθμισμα η εταιρία που διαχειρίζεται τις τύχες του λιμανιού (τότε βασικός της μέτοχος ήταν η κατασκευαστική ΑΕΓΕΚ και τώρα οι τράπεζες Αlpha και Πειραιώς) να αναλάβει το κόστος ηλεκτροδότησης αλλά και αποκατάστασης των βλαβών των αντλιοστασίων.

Τώρα θα πληρώσουν.
Όμως η εταιρεία κατηγορείται από τον Δήμο Ξηρομέρου πως ενώ επί προηγούμενης θητείας Σαμαρά στη Δημαρχεία ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις, επί της θητείας του Π. Στάικου, που μεσολάβησε, έπαψε να ανταποκρίνεται. «Όταν έχεις μια σύμβαση δεν μπορείς να την καταγγείλεις μόνος σου. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Το νερό μόνο που έχουν πάρει κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτοί πληρώνανε όλα τα αντλιοστάσια στη ΔΕΗ και τις επισκευές από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι και την δεξαμενή όσο εγώ ήμουν Δήμαρχος. Μόλις έφυγα εγώ και ήρθε ο κ.Στάικος σταμάτησαν να πληρώνουν. Αλλά τώρα θα τα πληρώσουν», λέει στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.

Ο Δήμος μας χρωστάει.
Οι θέσεις όμως του Πυθαγόρα Σαμαρά απορρίπτονται κατηγορηματικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΑRPORT AE, Βασίλη Κούτση, που ασκεί τη διαχείριση της ΝΑΒΙΠΕ . «Ουδεμία οφειλή υπάρχει προς τον Δήμο. Η μάχη αυτή κρατάει χρόνια και μάλιστα είχε ανασταλεί όσο καιρό δεν ήταν Δήμαρχος ο κ. Πυθαγόρας Σαμαράς. Αυτή τη στιγμή κινείται το θέμα αυτό της διαμάχης σε μία παράλογη τροχιά. Η ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ είχε μία σύμβαση με τον Δήμο Αστακού η οποία σταμάτησε να ισχύει τον Αύγουστο του 2006. Ο Πυθαγόρας Σαμαράς με καταγγελμένη σύμβαση ζητάει να πληρώσουμε, διότι θεωρεί ότι η σύμβαση δεν έχει καταγγελθεί! 2007-2010 και μισό το έτος 2011, αν τα αθροίσει όλα αυτά κανείς φτάνει γύρω στις 830.000 ευρώ και ο Πυθαγόρας Σαμαράς υποστηρίζει ότι χρωστάμε 4 εκατομμύρια! Δεν χρωστάμε όμως τίποτα, αντιθέτως μας οφείλει ο Δήμος Αστακού περί τις 120 χιλιάδες ευρώ», υποστηρίζει, μιλώντας στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», ο Βασίλης Κούτσης.
Οι προσπάθειες που έγιναν προ καιρού για εξωδικαστικό συμβιβασμό απέβησαν άκαρπες. Η διαμάχη θα οδηγηθεί πλέον στις αίθουσες του Εφετείου Αγρινίου. Μέχρι τότε πάντως ο Πυθαγόρας Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να κατάσχει το Πλατυγιάλι.

Πηγή: Εφημερίδα ''Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.