Παράνομο και αντισυνταγματικό το ειδικό χωροταξικό των υδατοκαλλιεργών.


Την άμεση απόσυρση του «παράνομου» και «αντισυνταγματικού», όπως το χαρακτήρισαν, ειδικού χωροταξικού σχέδιου για τις ιχθυοκαλλιέργειες ζήτησε χθες η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών, που θίγονται από την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών.
Τη διακήρυξη απόσυρσης υπέγραψε ακόμη και ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος στάθηκε αμήχανος μπροστά στο ακροατήριο, όταν τα μέλη της συντονιστικής αναφέρθηκαν στον Υπουργό Π. Γερουλάνο και στο γεγονός ότι η σύζυγός του εμφανίζεται ως διευθύνουσα σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών.
Με γραπτές τους δηλώσεις -κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής- η Ουρανία Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ), αλλά και το αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΧΣΑΑ, Πάρης Φούντας, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από το ΕΣΧΣΑΑ διότι ουδέποτε γνωμοδότησαν και ουδέποτε ψήφισαν το ειδικό χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες.
Κατά του ειδικού χωροταξικού σχεδίου υπέγραψαν, πέρα από τους 98 φορείς και τους 23 Δήμους που θίγονται άμεσα, βουλευτές όλων των κομμάτων (Κώστας Μαρκόπουλος Ν.Δ., Θοδωρής Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Καρύδης ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) και πολιτικά στελέχη.

35.000 οικογένειες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την πλευρά των ψαράδων επισημάνθηκε ότι θίγονται άμεσα 35.000 οικογένειες που στηρίζουν το εισόδημά τους στην αλιεία, ενώ τονίστηκε ότι μόνο στον Αμβρακικό οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα. Τονίστηκε όμως και το γεγονός ότι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ελήφθησαν υπόψη, όπως θα έπρεπε.
«Η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη δικαιοσύνη» είναι τα επόμενα βήματά μας, είπε ο Κυριάκος Γεωργίου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν νοείται υπουργός, ο οποίος έχει άμεσα συμφέροντα, να υπογράφει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται και ο Υπουργός Τουρισμού παραμένει στη θέση του και κάνει παιχνίδι. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων που ωφελούν τους πολίτες και γίνονται με ηθικό και όχι με ανήθικο πολιτικό τρόπο».
«Να τεθεί σε νέα βάση με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κοινή υπουργική απόφαση στερείται επιστημονικής βάσης, κοινής λογικής και κοινωνικής πολιτικής. Δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικές μελέτες και μετρήσεις», επισήμανε στην «Ε» ο προέδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «Περιβός», Μάρκος Ακύλας, ο οποίος τόνισε ότι με τις δύο παραιτήσεις που έγιναν γνωστές ανοίγει περισσότερο ο δρόμος για τη νομική οδό. «Θα πρέπει να τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών να αναλάβουν δράση και να υπερασπιστούν τους τόπους τους», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: http://www.enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.