Μύτικας: Πίκρα και απογοήτευση για τη τιμωρία του Αλυζιακού!


Πίκρα και την απογοήτευση υπάρχει στο Μύτικα για την άδικη και εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον Αλυζιακό. Δείτε το email αγανάκτησης που μας έστειλε φίλος και ο οποίος διερωτάται: «Ρε, μήπως θα ήταν καλύτερο να παίζουμε στο πρωτάθλημα της Λευκάδας!»Εμάς μια φορά δε μας πειράζει. Μικρό χωριό είμαστε και η διοίκηση φέτος πήρε την απόφαση να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά του χωριού να "παίξουν μπάλα" και να το ευχαριστηθούν. Κι εμείς με αυτά τα παιδιά είμαστε.
Όπως ήταν και κάποιοι άλλοι με εμάς όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε πρωταθλήματα με τον Αλυζιακό και είμασταν Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου λιανόπαιδα. Έγινε και κάτι άσχημο στα τόσα χρόνια που παίζουμε σε όλες τις κατηγορίες. Ποτέ άλλοτε δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό. Ξύλο της αρκούδας είχαν φάει κάποτε οι παίχτες του Αλυζιακού σε παιχνίδι με ομάδα από μεγάλη πόλη του Νομού και ούτε μια κίτρινη δεν είχε δώσει ο διαιτητής (πάω μερικά χρόνια πίσω, όχι πολλά, αλλά δεν πειράζει). Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία του Αλυζιακού αλλά και άλλων "απομονωμένων" ομάδων της περιοχής.
Ο παίχτης μας μπορεί να έκανε λάθος και να μην συγκρατήθηκε. Καλά έκαναν και του έριξαν 18 αγωνιστικές. Άμα θέλανε και 28 ΟΚ κανένα πρόβλημα. Αλλά η ομάδα τι τούς έκανε! Οι κύριοι που ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δεν έχουν καταλάβει ότι γελάει ο κόσμος όλος μαζί τους. Μπήκανε λέει στο γήπεδο οπαδοί του Αλυζιακού. Είναι σίγουροι! Για το διαιτητή δεν μιλάω, με το δίκιο του. Ούτε για τα λάθη του μιλάω. Ανθρώπινα είναι. Έτσι θέλω να το αντιμετωπίζω. Ο παρατηρητής δεν είδε τι έγινε και ποιοί και ποιές μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να παρέμβει στο φύλλο αγώνα! Δεν μπήκανε και οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Θέλουν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θέτουν όρους τσάμπιονς λίγκ. Γήπεδο με χορτάρι, γιατρούς, ασθενοφόρα, προπονητές με δίπλωμα (άλλο καραγκιοζιλίκι αυτό, για να νοικιάζουμε κάτι αργόσχολοι διπλώματα στις ομάδες ή να βρίσκουν μεροκάματο κάνοντας το κομμάτι τους), κερκίδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Μόνο εσπρέσο για τούς διαιτητές δεν έχουν ζητήσει στο ημίχρονο. Και για το γιατρό να πω ναι 1000 φορές. Αλλά αφού φροντίζουμε για την ασφάλεια, δεν πήρανε ποτέ καμία απόφαση στα εκτός έδρας παιχνίδια οι ομάδες υποχρεωτικά να μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές με λεωφορείο. Μαζεύονται 10 αυτοκίνητα, μπαίνουν μέσα οι παίχτες και στο δρόμο όποιον πάρει ο Χάρος. Και ομάδες σαν τον Αλυζιακό αναγκάζονται και παίζουν φέτος όλα τα παιχνίδια εκτός. Γιατί! Γιατί θέλουμε χορτάρι. 
Ναι ρε θα στείλει ο Μουρίνιο κατασκόπους από τη Ρεάλ για να δούνε αν παίζει μπάλα στον Αστακό ο νέος Μαραντόνα ή ο νέος Πελέ. Εδώ δεν το κάνει ο Παναιτωλικός, που είναι και η βιτρίνα του Νομού στο ποδόσφαιρο, θα το κάνει η Ρεάλ! Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σου λέει. 
Και γιατί δεν παίρνουν και την απόφαση ότι χωρίς αστυνομία, έτσι για τα μαύρα μάτια, δεν θα ξεκινάει αγώνας! Έτσι ρε παιδί μου, για να διασφαλίζεται μια στοιχειώδης και αντικειμενική παρουσία για την επιβεβαίωση των όσων συμβαίνουν στο γήπεδο (τι να πρωτοκάνουνε κι αυτοί, τέλος πάντων άλλη κουβέντα για άλλη ανάρτηση). 
Και καλό είναι, εάν θέλουνε να ασχοληθούνε τα παιδιά με τον αθλητισμό, να φροντίσουν αν είναι πιο αντικειμενικοί και δίκαιοι στις κρίσεις τους οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου. Ας μην αναφέρουμε παραδείγματα όπου έχουν γίνει αίσχη και πραγματικό μπουκάρισμα στο γήπεδο από τους οπαδούς ομάδων, αλλά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλά είπαμε ο Μύτικας είναι μικρό χωριό και είναι σε μια άκρη. 
Ρε, μήπως θα ήταν καλύτερο να παίζουμε στο πρωτάθλημα της Λευκάδας! Να γίνει ένα πρωτάθλημα γύρω από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, άντε και η Ναύπακτος μέσα και τα άκρα του Νομού να παίζουν στα γειτονικά πρωταθλήματα. Εμείς οι δυτικοί να παίζουμε Λευκάδα. Εκεί προς το Βάλτο να παίζουνε Ευρυτανία, Άρτα και πάει λέγοντας. Εμείς θα βρίσκαμε την ησυχία μας και οι υπόλοιποι θα τα έβρισκαν μεταξύ τους. 
Πολλά θέλω να γράψω για τα αίσχη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Προς το παρόν αυτά (και πολύ περιορισμένα) γιατί με πνίγει η αδικία, το άρπα κόλα και η "φαντασία" κάποιων αποφάσεων για το "καλό" του ποδοσφαίρου. Πάντως από του χρόνου που θα παίζουμε στο χωριό μας και πάλι όλοι ευπρόσδεκτοι θα είναι και την ίδια φιλοξενία που δίναμε μέχρι τώρα την ίδια θα συνεχίσουμε να δίνουμε και να προσφέρουμε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.