Κουτί της Πανδώρας: «Οι μεγαλοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε»-Μέρος Β'.


Οι μεγαλοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε. Λάμπουν χρόνια στις τηλεοράσεις, τα πάρτι, τις φιλανθρωπίες. Όταν συλλαμβάνονται, πηδάνε από τα παράθυρα του νόμου ξανά προς την ελευθερία. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα ενταχθούν στο άρθρο 99 και θα πάνε για πτώχευση.
Την ώρα που οι διωκτικοί μηχανισμοί κάνουν δικογραφίες και προσπαθούν να εισπράξουν κάποια από τα χρωστούμενα, ακριβά νομικά επιτελεία παίζουν με τους νόμους και με την νοημοσύνη μας.
Πώς το άρθρο 99 για την πτώχευση εταιρείας, γίνεται «πλυντήριο» των χρεών των μεγαλοφειλετών; Πώς οι μεγαλοφειλέτες ωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου;
Γιατί οι περίφημες λίστες με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό στο χρηματοκιβώτιο της Βουλής;
Πως γιγαντώθηκε το πρόβλημα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER; Ποια η ευθύνη των τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;
Πώς ο διευθύνων σύμβουλός του ALTER, καταφέρνει να μένει μακριά από την τσιμπίδα του νόμου;
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει σε μια ακόμη εκπομπή για τους μεγαλοφειλέτες που γίνονταν πρότυπα επιχειρηματικότητας, επιτυχίας, φιλανθρωπίας και καλής ζωής για την ελληνική κοινωνία, την ίδια ώρα που ζημίωναν το Δημόσιο με υπέρογκα ποσά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.