25η Μαρτίου 2012.


Γράφει η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού.
Εκπαιδευτικός.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.-Πολιτευτής.

Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ελλάδα του 2012, εικόνες της καθημερινότητας θα ήταν άνθρωποι που ψάχνουν τους κάδους για μια μπουκιά, ταλαιπωρημένοι που περιπλανιόνται μέχρι να βρουν μια σπιθαμή τόπο να περάσουν τις νύχτες τους, καρδιές ραγισμένες που είναι έτοιμες να σπάσουν, τραυματισμένες ψυχές που ψάχνουν για σωτηρία, νέα παιδιά που χάνουν τα Όνειρα τους, άνθρωποι που εκλιπαρούν για μια δουλειά, τσέπες που χρησιμεύουν μόνο για να καλύπτουν τα χέρια μας από το κρύο, φοβισμένοι κάτοικοι στην ίδια μας τη χώρα, αφηρημένοι διαβάτες χωρίς πυξίδα, πρόσωπα θλιμμένα παντού…

Μήπως ζούσαμε σε ένα όνειρο πριν και τώρα συνειδητοποιούμε όλα αυτά που αφήσαμε να γίνουν;;; Μήπως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στην οικονομική αφυδάτωση και την ηθική και ψυχική ρύπανση που μας επέβαλλαν;;; Μήπως ξεχάσαμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας, τους ήρωες του 21 που αποτίναξαν τον τούρκικο ζυγό, όχι ένας ένας, αλλά όλοι μαζί;;; Μήπως από το έργο της ΖΩΗΣ μας αφαιρέσαμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο από την Πίστη, το σθένος, τη δύναμη, την αξιοπρέπεια, την Ελληνική Υπερηφάνεια, και τους δώσαμε το ρόλο κομπάρσου;;;
Σήμερα που κλυδωνιζόμαστε από αβεβαιότητα, απελπισία, δίκαιη οργή, ας βάλουμε στόχο ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη αλλά θα τη δώσουμε με σιγουριά και νικηφόρα. Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821, με τη βοήθεια της Παναγίας, ας γίνει αφετηρία επανεκκίνησης μιας νέας πορείας για Ανόρθωση, Ανάταση, Αναγέννηση, Αλληλεγγύη, Ανάσταση…
Όλοι μαζί μπορούμε!!! Όλοι μαζί έχουμε Χρέος για έναν κοινό Αγώνα!!! Αγώνα ανύψωσης της ψυχής μας, για τους κόπους και τα όνειρα που δεν πρέπει να πάνε χαμένα, για το Έθνος μας, για εμάς και το διπλανό μας, για αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας και για όλους αυτούς που θα πρέπει να συνεχίσουν την Ιστορία μας, για το Μέλλον της Νέας Γενιάς, για την Ελπίδα της Ελλάδας μας !!!

1 σχόλιο:

 1. Μόνο και μόνο ο όρος "μέλος πολιτικής επιτροπής" με κανει να αμφιβαλλω..ποσο μαλλον ενός απο τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα εδω και γαλουχησαν με αυτή τη νοοτροπία που πασχίζουμε να αποτιναξουμε..Ζυγος είναι και αυτός..
  Καλα τα όμορφα λόγια και τα "εμπρός παμε για μια καλύτερη Ελλάδα.."
  Κουράστηκε ο κόσμος..
  Όλοι τα ξέρουμε και όλοι τα βιώνουμε..
  Τόσα χρόνια οι γονείς και οι παππούδες, ακόμη και κάποιοι απο εμάς στηριζόμενοι στις υποσχέσεις των πολιτικών περιμέναμε κάτι καλύτερο, όχι γιατι δεν υπήρχαν οι ικανότητες σε εμασ, αλλα γιατι το σύστημα τρεφόταν ετσι..κάποιοι άλλοι ήταν αν όχι ανίκανοι, απλα επικίνδυνοι..

  Με φιλικούς χαιρετισμούς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.