Ε.Κ. Μεσολογγίου: Εφιάλτης ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ).


Σε πλήρη απαξίωση και νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας, από τα πρώτα του βήματα τείνει να εξελιχθεί ο νέος Εθνικός Οργανισμός Υγείας, ο επονομαζόμενος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι επιπτώσεις δυσλειτουργίας του στην δημόσια υγεία είναι ήδη ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή Μεσολογγίου είναι συμβεβλημένοι μόνο πέντε (5) γιατροί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνολικά στην Αιτωλ/νία έχουν υπογράψει συμβάσεις μόνο δεκαεννέα (19) γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένας (1) γιατρός σε 12.000 κατοίκους!
Εύγε κ. Λοβέρδε μας! Τόσο καλά, τόσο ανερυθρίαστα και τόσο καθαρά. Όλα αυτά οδηγούν στην κοινωνική ασφάλιση σε πλήρη κατάρρευση, τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε απόγνωση, τους γιατρούς σε επαγγελματική απαξίωση (6,5 ευρώ για κάθε επίσκεψη) και την δημόσια Υγεία στα τάρταρα της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ιατρεία ΙΚΑ – ΕΤΑΜ η αναμονή ξεπερνάει τον ένα (1) μήνα, πράγμα το οποίο σε λίγο θα συμβαίνει και στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ. 
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβληθεί κανείς μικροβιολόγος, οδοντίατρος, οφθαλμίατρος και πόσες άλλες ειδικότητες και βέβαια να σημειωθεί πλέον ότι ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην δαπάνη εξετάσεων με 15% στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου δηλώνει ότι ο εφιάλτης αυτός πρέπει να λάβει τέλος. Το Υπουργείο οφείλει να δώσει λύσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης και παροχής υγείας στους χιλιάδες ασφαλισμένους και να υιοθετήσει τις θετικές προτάσεις που υπέβαλλε ο ιατρικός κόσμος δια των συλλογικών του οργάνων. 
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μείωση των δαπανών υγείας για το 2012 προδιαγράφουν ένα ζοφερό τοπίο. 
Το επόμενο χρονικό διάστημα το Ε.Κ. Μεσολογγίου αναλαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία – συστράτευση όλων των φορέων, που θα καταλήξει σε ανοιχτή συγκέντρωση – εκδήλωση των φορέων στην πόλη προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και να υποβληθούν προτάσεις για βελτίωσή της και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων υγείας και περίθαλψης των εργαζομένων και συνταξιούχων. 

- ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
- ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Το Γραφείο Τύπου.

4 σχόλια:

  1. «Όλα τα παραπάνω με τη μείωση των δαπανών υγείας περιγράφουν ένα ζοφερό μέλλον».
    Οι παράλογες δαπάνες υγείας μας έφτασαν εδώ. Τόσο παράλογες που ξεπερνάγαμε χώρες με 60 εκατομμύρια κατοίκους. Πλούτισαν γιατροί, φαρμακοποιοί, προμηθευτές και φυσικά κύριοι του εργατικού κέντρου γι αυτά τόσα χρόνια δεν βγάλατε καμία ανακοίνωση. Βγάλατε;;; Σας προκαλώ να την παρουσιάσετε. Λομβέρδο βάλε τάξη στο χάος της υγείας όπου τα λαμόγια εδώ και χρόνια κονομάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά εδώ ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών έβγαλε ραδιοφωνικό σποτ ότι τα γενόσσημα φάρμακα είναι επικίνδυνα για την υγεία όταν τα ποσοστά χρήσης τους σε Αμερική και Αγγλία παράδειγμα (και σε άλλες προηγμένες χώρες) όπου έχουν συστήματα υγείας έτη φωτός καλύτερα από το δικό μας τα χρησιμοποιούν κατά κόρον. Φανταστείτε τη μάσα έπεφτε τόσα χρόνια στα φάρμακα τα οποία παρεμπιπτόντως και μας τα χρέωναν για προτότυπα ενώ στην ουσία ήταν γενόσσημα!!! Γι αυτά τόσα χρόνια δεν είχαμε ανακοινώσεις ούτε από εργατικά κέντρα, ούτε διαδηλώσεις, ούτε καταγγελίες, στο σκοτάδι ήμασταν, πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία και χρεώνονταν και όλα καλά. Αλλά όταν ένα γάιδαρο τον υπερφορτώνεις χρόνια κάποια στιγμή ψοφάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τους παραπανω συμπληρωνοντας οτι το Ε. Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΙΟΥ και τοσα αλλα, δε θελουν να αλλαξει τιποτα. Ετσι εμαθαν τοσα χρονια να λενε διαφορες μπαρουφες απλα και μονο για να δικαιολογουν την υπαρξη τους.
    Δε χρειαζομαστε τις ανακοινωσεις και συμβουλες τους. Ας πανε σπιτι τους. Ο λαος που υποφερει ξερει τι θα κανει και αυτοι ας πανε στα γιαπια και τα εργοστασια να δουλεψουν λιγο και οχι οποτε παμε στα γραφεια τους λειπουν.
    ΤΙ θελουν δλδ να πληρωνουμε με νομο τα ακριβα φαρμακα 45% παραπανω αποτι σε αλλες χωρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια τώρα που χάθηκε το μαρούλι (ευρώ) οι γιατροί δεν θέλουν να συμβληθούν. Το πάρτυ τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.