Τι γίνεται με το Α.Τ. Βόνιτσας;


Η απόπειρα ανθρωποκτονίας ανάμεσα σε Ρουμάνους στο Δρυμό την τελευταία εβδομάδα ίσως είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μία σειρά από εγκληματικές ενέργειες που διαπράττονται στην περιοχή ευθύνης του Α.Τ. Βόνιτσας. Ζωοκλοπές, ληστείες, φθορά ξένης περιουσίας είναι στην καθημερινότητα πλέον της τοπικής μας κοινωνίας. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε τροχονομικές παραβάσεις όπως παράνομο παρκάρισμα γιατί ανέκαθεν το πρόβλημα αυτό ταλάνιζε την πόλη της Βόνιτσας.
Πολλές είναι οι καταγγελίες καθημερινά για ανυπαρξία της αστυνομίας τόσο στην πόλη μας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι όμως υπεύθυνοι οι λίγοι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Βόνιτσας την κατάσταση που επικρατεί; Φυσικά και όχι. Για την ανυπαρξία της αστυνομίας αλλά πολύ περισσότερο για την έλλειψη του αισθήματος ασφάλειας τον πολιτών πρέπει να ψάξουμε πιο ψηλά. Στα κέντρα αποφάσεων. 
Τι να προλάβουν οι 18-20 αστυνομικοί να κάνουν με ένα περιπολικό σε μία περιοχή που ξεκινά από το Άκτιο και φθάνει στον Μύτικα συμπεριλαμβανομένου τα νησάκια Κάλαμο και Καστό. Γιατί αυτή είναι η πραγματική δύναμη του Α.Τ. Βόνιτσας. 18-20 αστυνομικοί υπάλληλοι ενώ η ανάγκη είναι τουλάχιστον για τους διπλάσιους, ένα περιπολικό για ένα οδικό δίκτυο ίσο με αυτό της Λευκάδας, καμία μοτοσικλέτα καθώς οι δύο που υπήρχαν μεταφέρθηκαν στο Αγρίνιο και αγνοείτε η τύχη τους από τότε. 
Τα προβλήματα είναι αμέτρητα, η έκταση μεγάλη και η δύναμη του τμήματος μικρή. Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα. Στον Δήμο Λευκάδας από την πόλη έως την Βασιλική υπάρχουν 3 Α.Τ. και τμήμα Τροχαίας, αλλά και Τμήμα Ασφαλείας. Και μιλάμε για μια περιοχή ίδιας έκτασης με την δική μας.
Η λύση ενδεχομένως να ήταν η δημιουργία Α.Τ. Ακτίου για το αεροδρόμιο ίσως και το Τμήμα Τροχαίας να ήταν αναγκαίο αλλά προς το παρόν μπορούν οι αρμόδιοι να στείλουν έναν ικανοποιητικό αριθμό Αστυνομικών να υπηρετήσουν στην Βόνιτσα χωρίς να τους αποσπάσουν δυο μήνες μετά στο Αγρίνιο. Να στείλουν τα οχήματα που μεταφέρθηκαν στο Αγρίνιο και πάλι στην Βόνιτσα όπως και της μηχανές. 
Πρέπει οι πολίτες όχι μόνο να αισθάνονται ασφαλείς αλλά και να είναι. Εκτός αν κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει αστυνομία στην Βόνιτσα και θέλουν να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και να λυμαίνεται από επιτήδειους εγκληματίες. Οι ανώτεροι ας πάρουν κάποια στιγμή την σωστή απόφαση για τον τόπο μας. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν πάει άλλο. Πολλοί πολίτες θέλουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και πριν ξεκινήσουν οι καταγγελίες στους εισαγγελείς και ενόψει τον κρίσεων στην Αστυνομία ας ασχοληθεί κάποιος ανώτερος σοβαρά με την Βόνιτσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.