Η απάντηση Σώκου για το εξοχικό του στο Μύτικα.


Με εξώδικη δήλωση απαντά ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" στο οποίο αναφερόταν ότι δεν πληρώνει το περίφημο χαράτσι για την κατοικία του στο Μύτικα καθώς δεν έχει ηλεκτροδοτούμενη σύνδεση:
Στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 2/4/2012 και στη σελίδα 8 ανέγνωσα με αγανάκτηση και δυσφορία σε ανυπόγραφο άρθρο, λίβελλο κατά του προσώπου μου. Ότι τυγχάνω πράσινος μεγαλοτζαμπατζής στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ότι αποφεύγω να πληρώσω το «χαράτσι» που ονομάζεται ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών της Δ.Ε.Η. σε ένα εξοχικό ακίνητο ιδιοκτησίας μου. Το προσβλητικότατο αυτό δημοσίευμα το οποίο καταφανέστατα στοχεύει να προσβάλλει την προσωπικότητα μου και να δημιουργήσει εις βάρος μου αλγεινές εντυπώσεις αυτή τη χρονική συγκυρία που δεν είναι βέβαια τυχαία και συνδέεται με τις εκλογές έχει τίτλο «ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ» και αμέσως παρακάτω επεξηγηματικό υπότιτλο «Ποιο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ» με πλαίσιο τη φωτογραφία μου, την ακατοίκητη οικία μου καθώς και πρόσφατο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. του ανωτέρω ακινήτου.
Στο δυσφημιστικό δημοσίευμα παρουσιάζομαι και χαρακτηρίζομαι ευθέως ως τζαμπατζής μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ιδιοκτήτης εξοχικής έπαυλης στον τουριστικό Μύτικα στην οποία έπαυλη μου κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων δεν πληρώνω το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Προς πληροφόρηση πάντων το ακίνητο μου που χαρακτηρίζεται ως εξοχική έπαυλη είναι ένα ακίνητο εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού και πρώην εγκαταλειμμένο λιοστάσι 10 χιλιόμετρα έξω από το Μύτικα. Αγοράστηκε το 2002. Το ίδιο έτος έκανα αίτηση γεώτρησης για τις ανάγκες ύδρευσης του γεωτεμαχίου αφού είναι και παραμένει εκτός δικτύου ύδρευσης. Η αίτηση μου έγινε δεκτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει νερό στο γεωτεμάχιο αν και η λειτουργία της γεώτρησης προσφέρει περιορισμένη ύδρευση και μόνον ελάχιστες ημέρες το χρόνο. Για τις ανάγκες λειτουργίας της γεώτρησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ζήτησα και μου χορηγήθηκε άδεια ηλεκτροδότησης. Η περιορισμένη ηλεκτροδότηση του γεωτεμαχίου αφορά τη λειτουργία της γεώτρησης. Επισημαίνω ότι δαπάνησα από την τσέπη μου περίπου 5.000,00 ευρώ για το κόστος εγκατάστασης των απαραίτητων κολόνων της Δ.Ε.Η. ώστε να φθάσει το ρεύμα στο ακίνητο μου ενέργεια που σίγουρα δεν χαρακτηρίζει έναν τζαμπατζή. Την περιορισμένη κατανάλωση των κιλοβατωρών άλλωστε χρεώνομαι και πληρώνω κανονικά σύμφωνα με το νόμο. Φυσικά και αυτό δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα αφού εμφανώς εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες... Η οικία μου ολοκληρώθηκε το 2011 εννέα χρόνια μετά την αγορά του αγροτεμαχίου ενώ το Μάρτιο του 2011 υπεβλήθησαν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια πολεοδομία για τη ρευματοδότηση του ακινήτου. Αυτονόητο είναι ότι τυγχάνω μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, ζω στη Θεσσαλονίκη ενώ το ακίνητο είναι ακατοίκητο. Έχω κινηθεί σύννομα απολύτως και όλες οι ενέργειες θα περατωθούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Δεν απολογούμαι αλλά εξηγούμαι. Τυγχάνω απόλυτα νόμιμος ενώ εντύπωση μου προξενεί πως ο υπεύθυνος του ανυπόγραφου δημοσιεύματος, ο διευθυντής σύνταξης και η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας ασχολούνται ένα μήνα πριν τις εκλογές με την οικία μου εξυβρίζοντας με μάλιστα και δυσφημώντας με ως τζαμπατζή. Εντύπωση επίσης μου προξενεί πως βρέθηκε στα χέρια σας ο λογαριασμός αυτός της Δ.Ε.Η. ποιος και γιατί σας τον προμήθευσε από τη Δ.Ε.Η. παραβιάζοντας προσωπικά μου δεδομένα. Για το τελευταίο θα διενεργηθούν τα νόμιμα.
Ζητώ την άμεση αποκατάσταση μου επί του ανωτέρω προσβλητικού δημοσιεύματος, αφού ο ιδιοκτήτης του εντύπου, ο διευθυντής σύνταξης ή ο εκδότης γνωρίζουν οπωσδήποτε και το συγγραφέα του δημοσιεύματος. Απαιτώ βέβαια και την απόσυρση του αηθέστατου και ατυχέστατου χαρακτηρισμού μου ως τζαμπατζή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2328/1995 εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσης άλλως θα πράξω τα νόμιμα. Σημειώνω ότι το δημοσίευμα αναπαράγεται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες (blogs) και πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι επιτείνονται οι έννομες συνέπειες εις βάρος σας. Εάν οι υπεύθυνοι δεν επανορθώσουν θα λογοδοτήσουν στα Δικαστήρια. Εννοείται με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας «Δημοκρατία» ήταν το εξής:
Η εξοχική έπαυλη του διορισμένου Υπερπεριφερειάρχη ηλεκτροδοτείται ως γεώτρηση. «Οι πράσινοι τζαμπατζήδες».
Ποιοι δεν πληρώνουν το γνωστό χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ; Αυτοί, που εξαθλιωμένοι από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πλέον ούτε εργασία, ούτε χρήματα! Επίσης αυτοί που νόμιμα εξαιρούνται. Όπως φαίνεται όμως υπάρχει και μια Τρίτη κατηγορία «οι τζαμπατζήδες» Το θέμα αποκτά βέβαια άλλο ενδιαφέρον αν βρεθεί στην κατηγορία αυτή να συμπεριλαμβάνεται και κάποιο από τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ… Εν προκειμένω το ερώτημα αφορά το Θ. Σώκο, ένα από τα στελέχη πρώτης γραμμής, ο οποίος θήτευσε επί τετραετίες Δήμαρχος Αγρινίου, στη συνέχεια Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και σήμερα είναι γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας (δηλαδή διορισμένος Περιφερειάρχης), με έδρα τη Θεσσαλονίκη! Ο κ. Σώκος έχτισε προφανέστατα (με καθ΄όλα νόμιμο τρόπο) πριν από μερικά χρόνια μια εξοχική έπαυλη στο Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας με θέα το μαγευτικό Ιόνιο. Ήδη το σπίτι αυτό, το 200 και πλέον τετραγωνικά μέτρα, τα τελευταία χρόνια κατοικείται κανονικά και ηλεκτροδοτείται. Το ερώτημα είναι όμως πως γίνεται αυτή η ηλεκτροδότηση!
Σύμφωνα με το επίσημο «Δελτίο Γεωργοτεχνικών και γεωργοοοικονομικών στοιχείων» που αφορά την οικοδομή του «Ευθύμιου Σώκου», από το 2004 δόθηκε ηλεκτρικό ρεύμα εκτός προγράμματος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά! Αυτό κατά τους γνωρίζοντες, σημαίνει πολύ απλά πως το σπίτι ηλεκτροδοτήθηκε ως γεώτρηση, χωρίς τους συνήθεις φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Με βάση αυτό, επίσης δεν καταβάλλεται και το πρόσφατο χαράτσι που επέβαλλαν στους λοιπούς «θνητούς» Έλληνες, οι αρχηγοί του κ. Σώκου, ο Γ. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος ! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αν, στο μεταξύ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η έπαυλη να ηλεκτροδοτηθεί κανονικά. Διότι ναι μεν ο κ. Σώκος μπορεί να έχει κάνει αίτηση, αλλά η υποβολή της αναγκαίας μελέτης «εκκρεμεί» ακόμα ή όχι; Πάσα εξήγηση δεκτή!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.