Ακατάλληλο το νερό για ανθρώπινη κατανάλωση στο Δήμο Ξηρομέρου σύμφωνα με επίσημο έγγραφο βόμβα της Περιφέρειας.


Ένα πολύ σημαντικό έγγραφο από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήρθε σήμερα 13/4 στα χέρια μας. Το έγγραφο αυτό με ημερομηνία 9/4/2012 και χαρακτηρισμό «ΕΠΕΙΓΟΝ» βρίσκεται στο Δήμο Ξηρομέρου από τις 12/4/2012, όπως καθαρά φαίνεται από τη σφραγίδα πρωτοκόλλησης του Δήμου. Τι αναφέρει με λίγα λόγια το επίσημο έγγραφο βόμβα, ότι το νερό που πίνουμε είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση!!! Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το νερό είναι αγαθό, που οφείλει και υποχρεούται η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή να εξασφαλίζει την καταλληλότητα του με όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης σε ιεράρχηση πρέπει να μπαίνει πρώτο. Τι να τα κάνεις τις πλατείες, τα παγκάκια, τα γκαζόν, τα πολιτιστικά, τα καρναβάλια, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους άμα δεν έχεις εξασφαλίσει πόσιμο νερό. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό εμείς θα το παρακολουθήσουμε και αναμένουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους. Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο.

30 σχόλια:

  1. Φίλε Bloger ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Περιμένουμε να ακούσουμε τους αρμοδίους. Ελπίζω να μην περιμένουμε πολύ. Όπως το λες, το νερό είναι πρώτο από όλα και όχι π.χ. τα καρναβάλια. Περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ειχαμε πει και τα ειχαμε γραψει αυτα, αλλα δυστυχως δεν εγινε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΥΡΙΟΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακαταλλιλο ειναι σε ολα τα χωρια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Κατά συνέπεια αυθημερόν πρέπει να λάβετε μέτρα...». Έτσι λέει το έγγραφο. Το διάβασε κανείς στο Δήμο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έγγραφο απ' ότι γνωρίζω ήδη παραδόθηκε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για ανάρτηση και ενημέρωση του κόσμου και αφορά σχεδόν όλα τα χωριά του δήμου Ξηρομέρου. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη λήψη μέτρων όπως καθαρισμός των δεξαμενών και τοποθέτηση χλωριωτών για χλωρίωση του νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ. ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί αναγνώστες κάντε τα σχόλια σας με ευπρέπεια και θα αναρτηθούν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το blog να εξελιχτεί σε όχημα ανώνυμης επίθεσης και ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών κάποιων. Στο δημοτικό συμβούλιο πείτε τα και ξεκαθαρίστε τα αλλά όχι εδώ και μάλιστα ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. an den kano lathos o dimos xiromeroy exei 19 h 20 xoria?. ekei anaferei 14 xoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για μπουγελα τουλαχιστον κανει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΤΡΑΒΕΙΞΕ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΝΗ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΜΥΤΙΚΑ
    ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΡΑΚΙ ΠΙΝΕΙ!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΥΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΤΩΡΙΝΟΙ , ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
    ΕΧΑΡΙΣΤΙΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ . ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με ενα καθαρισμο δεξαμενων κ λιγο χλωριο γτ το χλωριο υπαρχει στο δ,δ αλυζιας θα εινε ολα οκ στην αλυζια ...αλα αν δεν ανοιξουν οι γεωτρησεις στη ανω κανδηλα που εινε πολυ καλη ποιοτητα νερου μν περιμενουμε κ πολλα με το νερο του καμπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απο τι βλεπετε μονο στο Βαρνακα δεν υπαρχει προβλημα, βεβαια οι πηγες χυνονται ακομη στο ποταμι. και τα χωρια πινουν το καμπισο νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό είναι να μην πανικοβαλλουμε τον κοσμο. Απο οτι ξερω το προβλημα δημιουργηθηκε απο τον μη καθαρισμό καιχλωριοση των δεξαμενων.Αυτο θα γινει τις επομενες ημερες αφου ο Δημος Ξηρομερου με αποφαση της οικονομικης επιτροπής εχει αναθεση σε ιδιωτη να το κανει αυτο , και τοτε νομιζω οτι το προβλημα θα λυθει.Τα καλα νερα πρεπει να τα αξιοπηησουμε( ανω κανδηλα, πηγες Βαρνακα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ERXETAI KALOKAIRI O MYTIKAS PERIMENEI KOSMO POS THA KRATITHEI TOYRISMOS ME TETOIA PRAGMATA???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΣΤΟ ΔΥΚΤΙΟ Η ΜΑΖΕΥΕΙ ΦΗΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φταιμε ομως και μεις οι απλοι πολιτεσ .για τα σημαντικα δεν φωναζουμε μονο για ρουσφετια ξερουμε να ζηταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλα ολοκληροσ δημοσ και δεν μπορεσε να καθαρισει τισ δεξαμενεσ και τα δικτυα με το νερο??/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. AΠΟ ΤΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΟ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 12/05 . ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ . ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ??? ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ?? Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. που τον ειδε τον ολοκληρο δημο.ουτε ο μισος απο ενα παλαιοτερο δεν ειναι σε προσωπικο και σε παγκαρι χρηματων. περιοχες ολοκληρες χωρις υδρονομεις και υδραυλικους. ετσι τον εφτιαξε ο πασοκος ραγκουσης τον δημο. αληθεια απο ποτε εχουν να καθαρισθουν οι δεξαμενες ξερει κανεις; η νομαρχια ξανακανε ελεγχο,ποτε και τι αποτελεσματα ειχε και τι εγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΖΕΡΒΑ ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΔΕΞΑ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 14/3 ΚΑΙ 20/3 ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΝ 12 /4.ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΣΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ; ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΕΣ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ, ΣΧΩΡΕΣΤΕΜΕ. ΓΙΑΑΑΑΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ....ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΡΩΤΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΚΑΙ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΕΑΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ;ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ 12 ΑΠΡ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ;ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω ρωταω κατι απλο, το απλουστατο, και υποχρεωτικοτατο.
    Περιοδικος ελεγχος του νερου γινατανε?
    Η και αυτο αφεθηκε στην ευλογια του Θεου!!
    Και μετα ασχολιομαστε με το λιμενικο ταμειο και αλλα πρασινα αλογα.
    Ο κοσμος ειδοποιηθηκε σχετικα να μη πινει νερο που εχει μικροβια κοπρανων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω λεω το απλο το απλουστατο. να δουμε παλαιοτερα ποτε γινονταν ελεγχοι. πως χλωριωναν το νερο αν το χλωριωναν. με συστηματα χλωριωσεως η με μπιτονια χλωριου; σε ποσες κοινοτητες βρηκε ο νεος δημαρχος συστηματα υδρονομεις υδραυλικους και ηλεκτρολογους; τοτε που ερεε το χρημα τα ειχαν φτιαξει; σημερα χωρις υποδομες και χρημα να τα φτιαξει ολα σε ενα χρονο; εχουμε στοιχεια να τα βαλουμε στο τραπεζι και τοτε το συζηταμε.

      Διαγραφή
  27. H Διεύθυνση υγειας της περιφέρειας σύμφωνα με το εγγραφο έστειλε την ειδοποίηση στον Δήμο Ξηρομερου τις 9/4/2012. Ο δήμος έλαβε το έγγραφο την Μ.Πεμπτη 12/4/2012.Αρα η διεύθυνση υγείας είχε τ'αποτελεσματα προτού τις 9/4/2012.Εδω γεννάται το ερώτημα γιατι δεν ειδοποίησαν τον Δήμο Ξηρομέρου για το έκτακτο και το επείγον που αφορουσε την υγεία των πολιτών?? έστω τηλεφωνικά προς τον Δήμαρχο τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ?? η γιατί δεν τον έστειλαν με fax ώστε ο Δήμος να το έχει τουλάχιστον απο την Μ.Δευτερα 9/4/2012?? . Γιατί προτίμησαν την ταχυδρομική αποστολή ξέροντας οτι θα φτάσει στο Δήμο Ξηρομέρου τρεις μέρες αργότερα( όπως και εγινε)?? Το αποτέλεσμα είναι το έγγραφο να φτάσει στις 12/4 /2012 Μ.Πεμπτη όταν την επόμενη Μ.Παρασκευη είναι αργία οπως και τις επόμενες ημέρες μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα και ο δημος Ξηρομερου δεν μπορούσε ουσιαστικά ν'αντιδράσει. Μήπως κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια???
    Μήπως κάποιους τους βόλευε να γίνει έτσι ????
    περίεργα πράγματα,
    θα τα δούμε ομως τις επόμενες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με fax πήγε στο Δήμο φίλε στις 10/4. Για δες παρακάτω. Άρα ούτε αργίες, ούτε πολιτικά παιχνίδια. Απλά κάποιοι αποδεικνύονται ανοργάνωτοι και ανεύθυνοι.

      Διαγραφή
  28. Κάτι που δεν έχει παρατηρήσει κανένας. Κοιτάξτε στο έγγραφο πάνω όπου φαίνεται ότι έχει σταλεί με fax στις 10/4 από ώρα 9:51 έως 9:53. Άρα πιθανόν από 10/4 είναι στο Δήμο απλώς πρωτοκολλήθηκε 12/4. Μάλλον τα έγγραφα δεν τα διαβάζουν στο Δήμο. Και έγγραφο ότι έχει δηλητήριο στο νερό να τους στείλουν αυτοί θα μας αφήσουν να ψοφολογήσουμε και κατόπιν θα μας ενημερώσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.