Ναυτικό ατύχημα στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα.


Ατύχημα είχαμε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη δυτική λιμενολεκάνη στο Μύτικα, που έχει ακυρωθεί η κατασκευή της από το ΣΤΕ (βουλιαγμένο). Ντόπιος ψαράς δεν πρόσεξε και έπεσε πάνω στο βουλιαγμένο κομμάτι με αποτέλεσμα να «καθίσει» όπως λέμε πάνω του. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς παρά μόνο λίγες υλικές ζημιές στη βάρκα του ψαρά. Η βάρκα απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια άλλων πλεούμενων που έσπευσαν αμέσως προς βοήθεια.
Επειδή πρόσφατη είναι η αρνητική απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας στη πρόταση του Δήμου για τοποθέτηση πλωτών προκατασκευασμένων στοιχείων στο βουλιαγμένο λιμάνι και αν ποτέ υπήρχαν χρήματα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ να απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και η περιοχή να γυρίσει στη προτέρα μορφή, αυτοί απλά θα τα αφαιρέσουν (δείτε την αρνητική απάντηση εδώ), εμείς θα επισημάνουμε ότι πλέον η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει πολύ επικίνδυνη, τα ατυχήματα πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν και ειδικά τώρα το καλοκαίρι όπου τα πλεούμενα είναι πολλά οι πιθανότητες για ατυχήματα είναι αυξημένες και οι φόβοι μας είναι μην έχουμε και απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Πρέπει ο Δήμος να επιμείνει στη λύση των προκατασκευασμένων πλωτών στοιχείων, είναι η μόνη λύση που δεν ακυρώνει τη τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ και που εξαλείφει έστω και προσωρινά το πρόβλημα ώστε να μην θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές γιατί εκεί έχουμε φτάσει τώρα.
Το Λιμεναρχείο Λευκάδας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και αφού κάνει αυτοψία στο χώρο να βεβαιώσει αυτό που βλέπει και ένας αδαής, δηλαδή ότι στη περιοχή αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ναυτικά ατυχήματα και για απώλεια ανθρώπινων ζωών. Επιτέλους ας γίνει κάτι με αυτό το μεγάλο θέμα και όχι εκ των υστέρων, όταν θα γίνει το κακό οι αρμόδιοι θα ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης.

7 σχόλια:

  1. Δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο ατύχημα. Πάρα πολλοί έχουν πέσει πάνω στο βουλιαγμένο λιμάνι και πρωί και μεσημέρι και απόγευμα και βράδυ. Μέχρι τώρα ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, αλλά είναι βέβαιο ότι αν δεν γίνει κάτι θα κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές. Το μπαλάκι είναι στο Λιμεναρχείο Λευκάδας το οποίο και αυτό πρέπει να υποστηρίξει τη πρόταση του Δήμου για πλωτά στοιχεία. Επίσης το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να βοηθήσει. Όταν θα γίνει το δυστύχημα θα είναι αργά για δάκρυα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημα με το λιμανι βρισκεται στην επιεικως απαραδεκτη αποφαση της τοτε Μυτικιωτικης κοινοτικης αρχης (για να μη λεμε οτι μας φταινε Αγρινιωτες , Πατρινοι και αλλοι)να περιλαβει την περιοχη αυτη του Μυτικα στο οικολογικο προγραμμα... NATURA.
    Τωρα οτι και να λετε οτι και να ζητατε ΔΕΝ προκειται να γινει τιποτα. Το ΝATURA υπερισχυει νομικα. Αυτο το ξερει καθε δικαστης και δικηγορος.
    Ουτε να ριχνουμε το μπαλακι στο Λιμεναρχειο Λευκαδας.
    Μια λυση θα ηταν- με ελαχιστα χρηματα- να τοποθετηθουν και στερεωθουν με σχοινα στα μπλοκια, μακρυοι φουσκωτοι πλαστικοι σωληνες διαμετρου τουλαχιστον 50εκατοστων, ζωηρου κοκκινου η κιτρινου χρωματος που τραβανε την προσοχη και προστατευουν απο προσκρουση. Σαν και αυτες που περιφραζουν παραλιες για κολυμβηση η περικλεινουν διαροες μαζουτ στη θαλασσα. καποιος θα μου πει οτι θα χαλανε κλπ. Ισως αλλα θα μπορουμε παντα να τα ξανδενουμε και να αλαζουμε τα σκασμενα κοματια.
    Αυτο αν θελουμε να αποφυγουμε τα ατυχηματα και τραυματισμους.
    Η λυση των προκατασκευασμενων πλωτων στοιχειων που νομιζω οτι προταθηκε πριν 2-3 χρονια απο κουτοπονηρια ειναι τεχνικα επικυνδυνη και δεν περναει πουθενα.
    Δηλαδη θεμαμε να τελειωσει με καποιο τροπο και να χρησιμοποιειται με καποιο αλλο τροπο το λιμανι που αποριφτικε απο το ΣΤΕ.
    Ευχαριστως θα ακουσω εφικτες και πραγματοποιησημες αλλες ιδεες και προτασεις για αυτη την ανοιχτη πληγη του χωριου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφούμε αγαπητέ κ.6.35 μ.μ . Με μια ομως διαφορά . Η τότε Κοινοτική αρχή που έβαλε ολόκληρη την περιοχή ( από Βελά έως και σύνορα με Ζαβέρδα )στην ΝΑΤURA έχει επώνυμο....
    Ειναι η ίδια Κοινοτική αρχή που ανέχτηκε την τοποθέτηση Ιχθιοτροφιών στην είσοδο του Μύτικα ( Βούλκος )και εν τοιαύτη περιπτώσει όσο ήταν στα τεκταινόμενα δεν έκανε τίποτα για τα Ιχθιοτροφεία τα μόλις 2 χιλιόμετρα απ΄το Μύτικα , αλλα και για τα άλλα που βρίσκονται στο Σταυρολιμνιώνα και στη Βελά .Και αυτα χρειάζεται να γράφονται για ένα και μοναδικό λόγο. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί ,ποιοι ευθύνονται για την μη πρέπουσα τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε 1137 συμφωνουμε σε γενικες γραμμες αλλα νομιζω οτι εχεις μπερδεψει τα πραγματα.
    Αλλος ευθυνεται για τα ιχθυοτροφεια του Μυτικα στο βουλκο, αλλος για τα του βελλα και στραυρολιμνιωνα, αλλος για τις καθε τοσο επεκτασεις και αλλος για το NATURA. Τελικα ολοι βαλαν το λιθαρακι τους.
    Να μη ξεχναμε και περιοικους του βουλιαγμενου λιμανιου που ηθελαν την ησυχια τους.
    Παντως τωρα η αναρτηση μιλαει για το λιμανι και τις αιτιες αλλα και λυσεις που γινονται.
    Ευχαριστω για το διαλογο μια και οι δυο ενδιαφερομαστε για το καλο του χωριου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κ. 2.49 μ.μ , ο πατριώτης /σα 11.37 π.μ , προσδιορίζει σαφέστατα οτι η τ. Κοινοτικη αρχή του Μύτικα έβαλε ολόκληρη την περιοχή της ΑΛΥΖΙΑΣ στη NATURA , όπως και τα πρώτα Ιχθιοτροφεία στην περιοχή της ΑΛΥΖΙΑΣ γίνανε στο Μύτικα - με την ανοχή των τότε διοικούντων το Μύτικα - και πολύ αργότερα έγιναν τα Ιχθιοτροφεία πέρα στη Βελά . Που δεν λέει αλήθεια ; ΄Οπως επίσης ορθώς ο 11.37 π.μ επισημαίνει οτι, οι τότε Κοινοτικές αρχές του Μύτικα, δεν έπραξαν κάτι ουσιαστικό ( όπως π.χ έπραξε ο Αμπάριας - Στάθης Λεκατσάς - ο τότε Κοινοτάρχης του Μύτικα για το Χοιροστάσιο του Βέρη ).
    Το ότι ΟΛΟΙ έβαλαν το όποιο λιθαράκι τους για την ερήμωση της περιοχής , αυτό είναι σίγουρο και γιαυτες τους τις πράξεις ΟΛΟΙ τους κρίθηκαν και θα κριθούν....
    Τώρα που ΕΣΕΙΣ μεριμνάτε , για ό,τι τέλος πάντων μεριμνάτε π.χ για το λιμάνι και, σεις θα κριθείτε (καθότι απ΄ τη γραφή του κειμένου φαίνεται οτι είστε άνθρωπος των σημερινων κοινών ) και μάλιστα θα κριθείτε ΣΚΛΗΡΑ , καθότι ψηφιστήκατε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα των προγενεστέρων σας.Γιαυτό λοιπόν με την παραμικρή άποψη τρίτου προσώπου , αυτομάτως " θίγεστε" ...
    Παράλληλα θα πρεπει να γνωρίζετε/ γνωρίζουμε , ότι :
    " Τον ΄Αρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον . Ότι ανθρώποις άρχει. Δεύτερον . Ότι άρχει κατα τους νόμους και Τρίτον. Ουκ αεί άρχει." . Και ο νοών νοείτω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. 4:12 μ.μ. είναι υποχρεωτικό όποιος μιλάει για λάθη και παραλήψεις προηγουμένων να είναι ΄΄άνθρωπος των σημερινών κοινών''; Μήπως είσαι εσύ των προηγούμενων και είσαι τόσο ευαίσθητος; Όχι φίλε μου δεν είμαι των σημερινών κοινών και περιμένω να τους κρίνω και αυτούς μετά τη λήξη της πίστωσης χρόνου που δικαιούνται. Από τα μέχρι σήμερα δείγματά τους πάντως και παρά την κρίση που η χώρα διέρχεται είμαι λίγο αισιόδοξος ότι μετά από 4 ή 8 χρόνια που δοκίμαζα τους προηγούμενους θα έχουν κάτι καλλίτερο να δείξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κ. 6.58 μ.μ. Ισα ισα επιβάλλεται να μιλάμε για τα λάθη του παρελθόντος , με ζέη και, ιδιαίτερα όταν αγωνιζόμασταν -τότε - και είχαμε αλλιώτικες απόψεις απο αυτές που δημιούργησαν τα λάθη των όποιων διοικούντων το χωριό μας, ένας λόγος παραπάνω. ΄Ομως εγω ήμουνα σαφής και ανέφερα το όνομα του τ. Κοινοτάρχη (Αμπάριας ) που κινητοποίησε ( αν και συγγενής με τον Βέρη ) ολόκληρη την περιοχή για το γνωστό σε όλους μας χοιροστάσιο του Βέρη και μάλιστα έφερε και αποτελέσματα.Οι μετέπειτα Κοινοτάρχες του Μύτικα τι έκαναν για τα Ιχθυοτροφεία κ.λπ "παρασιτοκτόνα " που στέρησαν την πρεπούμενη τουριστική ανάπτυξη στο χωριό μας ;Τίποτα ! Αλήθεια εσύ αγωνιζόσουνα μέσα απ τα συλλογικά κοινά του τόπου μας για την καλυτέρευση του Μύτικα ή απήχες απο τέτοιες "κουμουνιστικές " δραστηριότητες , λόγω εργασίας σου ; Αστα φίλε ... ΄Ολοι αναγνωρίζουν οτι η τουριστική υποβάθμιση του τόπου μας οφείλεται πρωτίστως στην ανεπάρκεια των διοικούντων του Μύτικα (24 χρόνια Κοινότητα Μύτικα μετα την μεταπολίτευση ,αλλά και των δημαρχουντων επι μια 12ετία ) εκτός φαίνεται από σένα....Και αρηθμικά τα χρόνια αυτά ειναι στο σύνολο τους 38 έτη .Και εδω - ως προς τον χρόνο - δεν υπάρχουν δικαιολογίες ! Εμείς καταστρέψαμε το Μύτικα . Στο χέρι μας είναι και πρέπει να τον φτιάξουμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.