Εκδήλωση Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα. «Ελιά στολίδι του τόπου μας».


Πραγματοποιήθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα με τίτλο «Ελιά στολίδι του τόπου μας». Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ασχολήθηκαν με το θέμα της ελιάς στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως μια αναζήτηση του πιο χαρακτηριστικού στοιχείου της Ελληνικής Φύσης, της ελιάς. Στόχος ήταν μέσα από την αναζήτηση, οι μαθητές να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενιαία μονάδα και να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με το περιβάλλον.
Οι μαθητές, εχθές άνοιξαν το σχολείο τους και προσκάλεσαν όλους εμάς για να μας εκθέσουν τα δημιουργήματά τους. Οι επισκέπτες θαύμασαν το βιβλίο των παιδιών με πληροφορίες για την ελιά, το παραδοσιακό σαπούνι, το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκεύασαν οι μαθητές παίρνοντας ως αναμνηστικό ένα βαζάκι με ελιές, λάδι και δεντρολίβανο. Στη συνέχεια οι μαθητές σε ρόλο μικρών ηθοποιών παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας». Στο τέλος, ακολούθησε κέρασμα με τοπικά εδέσματα, όλα σπιτικά φτιαγμένα. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συμμετείχαν στην εκδήλωση λέγοντας ποιήματα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Λύτρας Σπύρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουρκούσης Βασίλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίων Λιότσος Θεόδωρος, ο υπεύθυνος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Τσιλίκας Θεόδωρος, ο υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων Μποκόρος Πάνος, η σχολική σύμβουλος Πάσχου Αγγελική, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βάρνακα Πολύζος Βασίλης, διεύθυντές και δάσκαλοι των σχολείων της περιοχής, γονείς, συγγενείς και φίλοι του σχολείου.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι, μας απέδειξαν πως όταν ασχολείσαι με την ψυχή σου, μεγαλουργείς και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες και ευχαριστούμε θερμά το φίλο και αναγνώστη του Blog Βασίλη Πολύζο που μας τις παραχώρησε.





3 σχόλια:

  1. Η ΛΕΞΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ!ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεοχαρίδη Αριάδνη13 Ιουνίου 2012 στις 9:29 π.μ.

    Ειλικρινά συγχαρητήρια στις δασκάλες, στους γονείς και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βάρνακα για την εξαιρετική εκδήλωση!Πραγματικά ήταν κάτι το ξεχωριστό και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό!Αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.