Ανακοίνωση της Δ.Ε. Αλυζίας σχετικά με τη κατανάλωση νερού.


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα προβλήματα με το νερό άρχισαν ήδη να παρουσιάζονται. Σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση ότι στο Αρχοντοχώρι εδώ και είκοσι μέρες περίπου, λόγω χαμηλής πίεσης δεν πάει το νερό σε αρκετά σπίτια.
Τα ίδια προβλήματα θα έχουμε και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα αν και εμείς ως δημότες δεν βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση. Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει στο θέμα της κατανάλωσης του νερού και η ατομική ευθύνη του καθενός μας, το ίδιο ισχύει και για τα θέματα καθαριότητας, σκουπιδιών, φασαρίας κ.α. Δεν μπορούμε συνέχεια να εγκαλούμε το Δήμο ή το Κράτος όταν εμείς έχουμε απαράδεκτη συμπεριφορά σαν δημότες, σαν πολίτες.
Ακολουθεί ανακοίνωση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας κ. Σπύρου Λύτρα σχετικά με τη λελογισμένη κατανάλωση νερού. Δείτε την παρακάτω:

8 σχόλια:

  1. Κύριε Αντιδήμαρχε αντί να μας δίνετε οδηγίες ας πάτε μια βόλτα στο κοιμητήριο της Κανδήλας να δείτε που πάει το νερό... και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν... το ξέρει όλο το χωριό και η Πρόεδρος..μόνιμα η βρύση ανοιχτή... τώρα να σας πούμε να κοιτάξετε και για κρυφές παροχές... μην σας βάλουμε σε κόπο...ά και μην δώ το αυτοκίνητό σας πλυμένο... θας σας μαλώσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι θέλουμε από ένα Αστυνόμο, εμείς σαν Δημότες να κάνουμε αυτά που πρέπει είναι κομματάκι δύσκολο. Γι αυτό δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Όλοι θέλουν έναν να ελέγχει και να ξέρει τι κάνουν χίλιοι... Καλά πάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθε Προεδρος η ο Αντιδημαρχος δεν ειναι ουτε χωροφυλακας , ουτε Αγροφυλακας να τρεχει μεσα στους κηπους και στα χωραφια να βρει τους παρανομους. Ο καθενας ας εχει συναισθηση απο μονος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ετσι ο κ. αντιδημαρχος μας μαλωσε και εριξε ολα τα κακα του νερου στους δημοτες και εβγαλε λαδι το δημο και τον εαυτο του, ξεχνοντας τις ευθυνες του.!
    Απαραδεκτη η ανακοινωση!Οχι ολοι στο ιδιο τσουβαλι αοριστως.Αν ξερει καποιους που δημιουργουν προβλημα ας το διορθωσει.
    Το σαβατοκυριακο προχτες γεμησε το χωριο μας απο επισκεπτες και ζεσταθηκε λιγο η τσεπη των επαγγελματιων!
    Εσυ λοιπον σαν αντιδημαρχος πες στους επισκεπτες να κανουν λελογισμενη χρηση του νερου μες στο κατακαλοκαιρο και αν δε σε ακουσουν ριχτους και κανα προστιμο!
    Μα καλα δε ξερετε ολοι οτι το καλοκαιρι και λιγοτερο νερο υπαρχει και αυξημενη ζητηση υπαρχει λογο ζεστης και επισκεπτων, ωστε να λαβετε εγκαιρως τα μετρα σας?
    Οσον αφορα το νομο καλο ειναι να μη τον επικαλουμεθα οταν μας συμφερει γιατι και μεις μπορουμε να σας θυμησουμε παμπολες παρεκλησεις και μη εφρμογη απλων νομων απο τις δημ. αρχες.
    Θυμιζω 1- ειναι νομιμο η οχι η χρηση των εσοδων απο την εισφορα του νεκροταφειου για αλλες δουλιες?
    2- ηταν νομιμη η οχι η εισπραξη χρηματων στο λιμανι?
    Αυτα τα απλα για να μη παμε στα ποιο δυσκολα, οπως παρανομες αδειες, μολυνση απο βοθρους που τρεχουν στο δρομο, η πλυσημο της αγορας του μυτικα απο καποιους με λαστιχα καθημερινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ανακοινωση λεει το αυτονοητο. ολοι ας χρησιμοποιησουμε το νερο με φειδω τους δυο μηνες που αυξανει ο πληθυσμος στην αλυζια. αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο να αστυνομευθει και απο το δήμο και απο κανενα. πρεπει εμεις σαν υπευθυνοι δημοτες να εχουμε σωστη συμπεριφορα και να επιπλητουμε τους συνδημοτες μας που δεν φερονται ετσι οπως πρεπει. αυτη ειναι η λυση και ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. νερο υπαρχει απλα αν το χρησιμοποιουμε σπαταλωντας το δεν φτανει. κανενας δεν ειναι Ιησους Χριστος να κανει θαυμα και να βγει τοσο νερο ωστε να καλυψει την αλογιστη σπαταλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα χρησιμοποιήσω το νερό με φειδώ. Η δημοτική αρχή θέλω να δω εάν θα φωνάξει τον Εισαγγελέα 1) για όποιον πάει και ρίξει μπετό στα μηχανοστάσια των γεωτρήσεων και 2) για όποιον κόβει τους σωλήνες ύδρευσης έξω από το χωριό για να ποτίζει τα ζώα του και τα τριφύλλια του. Εγώ σε σχέση με αυτή την ανακοίνωση 2 προβλέψεις θα κάνω. 1) Θα ξεμείνουμε στο Μύτικα από νερό το καλοκαίρι 100%. 2) Το καλοκαίρι θα κατηγορηθεί για τη λειψυδρία όποιος ποτίζει κανένα κήπο, πλένει κανένα αυτοκίνητο και καθαρίζει κανένα μπαλκόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον φίλο 2:18 μ.μ και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα: όταν βρήκαν οι αρμόδιοι του Δήμου Αλυζίας παράνομες παροχές χωρίς υδρομετρητές να ποτίζουν κήπους σε Μύτικα και Κανδήλα (και είναι πολλές), όταν βρήκαν κομμένο το κεντρικό αγωγό έξω από τον Μύτικα (μετά από υπόδειξη δημότη) τι έκαναν; πήγαν κανένα στον εισαγγελέα; όχι βέβαια, και ξέρετε γιατί; γιατί μετράνε κουκιά!!!!(ψήφους δηλ.). Και έρχεται μετά ο κάθε ένας Αντιδήμαρχος να μου πεί να μην ποτίσω τα λουλούδια στο μπαλκόνι μου και να μην καταβρέξω την αυλή μου -γιατί κήπο δεν έχω,αν είχα θα τον πότιζα.
    Έχουν καθήκον και υποχρέωση να βρούν λύση - γι'αυτό ψηφίστηκαν άλλωστε για να λύσουν προβλήματα- και όχι να δημιουργούν περισσότερα.ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ας το αξιοποιήσουν όπως πρέπει,οι γεωτρήσεις είναι έτοιμες.και επιτέλους ας πάει και κάποιος στον εισαγγελέα για παράνομη παροχή- για κλοπή νερού και για παρεμπόδιση του έργου της υδροδότησης των χωριών μας. έτσι θα γίνει μάθημα και στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνεχίσω λίγο το σχόλιό μου και το σχόλιό σου. Όταν γινόντουσαν οι γεωτρήσεις δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας για το παράνομο της ιστορίας. Όταν πήγανε να τις βάλουνε μπροστά για να πιεί νερό ο κόσμος, τότε θυμήθηκαν το παράνομο του πράγματος, οι "αγαπητοί μας συνδημότες". Το μόνο που έχω να πω στη Δημοτική Αρχή είναι να αποφεύγει τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό και για να γραφεί στο "πολιτικό της βιογραφικό", ότι δηλαδή αυτή τα έλεγε, αλλά δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση από τούς πολίτες. Ας σοβαρευτούν.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.