Θεατρική παράσταση Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας «Παραδοσιακός γάμος».


Στα χρόνια εκείνα τα παλιά,
οι άνθρωποι έκαναν πολλά παιδιά,
μα έπρεπε να παντρέψουν τα θηλυκά
κι έτσι έπεφταν βροχή τα προξενιά,
στα χρόνια εκείνα τα παλιά… 

Με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Παραδοσιακός Γάμος». Η παράσταση αναφερόταν στον τρόπο που γινόταν οι γάμοι στα παλιά τα χρόνια. Εκείνα τα χρόνια υπήρχε μια προξενήτρα, η οποία κανόνιζε τους γάμους! Πήγαινε στο σπίτι του γαμπρού και στο σπίτι της νύφης, κανόνιζε με τους συμπεθέρους την προίκα που θα έδιναν στα παιδιά και στη συνέχεια έρχονταν σε επαφή οι δυο οικογένειες και γνωριζόταν το ζευγάρι…
Μια πολύ καλοδουλεμένη παράσταση. Απίστευτες και εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά, ευρηματικότητα στη σκηνοθεσία και ένα πολύ καλό κείμενο. Πιστή αντιγραφή της διαδικασίας του γάμου (προξενιό, προίκα, γνωριμία, γάμος, στέφανα, τραπέζι, γλέντι).


Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Λύτρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Μουρκούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κατσαούνης, Σπύρος Καϋμενάκης, Ηλίας Ταμπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κανδήλας Δήμητρα Καραπιπέρη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βάρνακα Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανδήλας Πάνος Σιδεράς , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας Νίκος Λάσκαρης, οι Διευθυντές Γυμνασίου Κανδήλας και Λυκείου Μύτικα, η Διευθύντρια Δημ. Σχολείου Μύτικα, εκπαιδευτικοί σχολείων Α’θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης και πλήθος κόσμου. Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας είχε ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για τους θεατές! Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης! Ιδιαίτερα στο δάσκαλο Αντρέα Ζαρκαδούλα που είχε την επιμέλεια της παράστασης!

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες τις οποίες μας τις παραχώρησε ο φίλος και αναγνώστης του Blog Βασίλης Πολύζος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.




4 σχόλια:

  1. Μετά από πολλά χρόνια παρακολουθήσαμε μια τέτοια καλοδουλεμένη παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας.Πιστή αντιγραφή του γάμου όπως γινόταν τα παλιά τα χρόνια.Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο δάσκαλο Αντρέα Ζαρκαδούλα και στο Διευθυντή Αλέξη Παπαναστάση για την παράσταση!!!Πάντα τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι απ΄όσο παρακολούθησα ήταν μια πολύ καλή παράσταση με κύριο σκοπό να προκαλέσει γέλιο και κέφι στους θεατές και πιστέυω ότι το πέτυχε. Διαβάζοντας όμως την παραπάνω ανάρτηση θα ήθελα να επισημάνω ότι το μεγαλύτερο "μπράβο" το αξίζουν τα παιδιά διότι αυτοί ήταν και οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Δεν ήταν ούτε οι "πολιτικοί μας ηγέτες" ούτε οι διευθυντές σχολείων, ούτε και οι δάσκαλοι. Φυσικά και αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, φυσικά να αναφερθούν τα ονόματά τους.'Ομως προς θεού... θα προτιμούσα στη συγκεκριμένη δημοσίευση να διάβαζα τα ονόματα των παιδιών και να δοθεί το βάρος στην επιβράβευση της παροσπάθειάς τους παρά στην προβολή όλων όσων παρεβρέθηκαν αλλά και των δασκάλων οι οποίοι θεωρώ ότι έπραξαν κάτι το οποίο έπρεπε να κάνουν κάθε χρόνο καθώς κατά τη γνώμη μου αποτελεί ήθική υποχρέωσή τους πρώτα απέναντι στους μαθητές και ύστερα απέναντι στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα. Συγχαρητήρια αξίζουν στους δασκάλους αλλά κυρίως στα παιδιά και η προσπάθεια των παιδιών είναι αυτή που πρέπει να τονίζεται. Και εννοείται ότι η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι αυτονόητο ότι αποτελεί καθήκον των δασκάλων,οι οποίοι θα έπρεπε να το φρόντιζαν αυτό από τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά να το συνεχίσουν και στα επόμενα. Εκφράσεις εντυπωσιασμού και υπερβολικός έπαινος δε χρειάζονται γιατί γιατί μ΄αυτόν τον τρόπο χάνεται τελικά η ουσία. Και η ουσία είναι η προσπάθεια και η προβολή των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.