Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Ξηρομέρου οι εργολήπτες.


Tην Τρίτη 5-6-2012 κοινοποιήθηκε στο σύνδεσμο Eργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου καταγγελία της εργολήπτριας Κατερίνας Τσιπά, σχετικά με την άρνηση του Δημάρχου Ξηρομέρου να την εξοφλήσει για έργο (του Δήμου) από διετίας απλήρωτο και ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών έχει από το Φεβρουάριο αποστείλει τα σχετικά κονδύλια, τα οποία προορίζονται για το συγκεκριμένο έργο και μόνο, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών: «Προκειμένου ο Δήμαρχος όμως να επιτρέψει την πληρωμή, απαιτεί δωρεά του 30% του οφειλόμενου ποσού, που αντιστοιχεί σε ποσό ούτε λίγο ούτε πολύ σε 55.000,00 Ευρώ. (Την καταγγελία μπορείτε να την δείτε εδώ). Θα ήταν ψέμα να ισχυριστούμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα καθώς ένα χρόνο πριν άλλος συνάδελφος είχε δημοσιοποιήσει αντίστοιχη απαίτηση του Δημάρχου για δωρεά από δικό του έργο, που τότε έφτανε το 50% των οφειλομένων. Επιπλέον υπάρχει και σημαντικός αριθμός συναδέλφων που έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Δήμου για να προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις προκειμένου να πληρωθούν, αρνούμενοι να υποκύψουν σε τέτοιες απαιτήσεις. Ως Σύνδεσμος δεν μπορoύμε να μένουμε θεατές τέτοιων συμπεριφορών (και μάλιστα συνεχιζόμενων). Συντάξαμε ανακοίνωση-καταγγελία της ανάρμοστης και παράνομης αυτής συμπεριφοράς και θα την κοινοποιήσουμε στον αρμόδιο για τον έλεγχο των τοπικών αρχόντων Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Αποστολόπουλο Αναστάσιο, στο Δήμαρχο Ξηρομέρου και στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νίας κο Βασίλη Αντωνόπουλο και από εκεί και πέρα σε όλα τα τοπικά, και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης, με την ελπίδα αυτή η φορά να είναι η τελευταία, που συνάδελφος υφίσταται τέτοια προσπάθεια εκμετάλλευση του από το Δήμαρχο Ξηρομέρου».

Την ανακοίνωση του Συνδέσμου μπορείτε να την δείτε εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.