Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Σπύρος Λύτρας.


Η ανύπαρκτη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας, η έλλειψη συντονισμού, η ασάφεια και η σύγχυση αρμοδιοτήτων οδήγησαν, τελικά, τον Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αλυζίας Σπύρο Λύτρα σε παραίτηση, την οποία υπέβαλε σήμερα με επιστολή του, στο Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά.
Η παραίτηση αφορά μόνο το αξίωμα του Αντιδημάρχου ενώ παραμένει κανονικά, ως δημοτικός σύμβουλος, στις επιτροπές του Δήμου.
Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά, ο Σπύρος Λύτρας αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω ενημερώσει πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας και ενώπιον άλλων συναδέλφων της παράταξης μας, η υποτυπώδης έως ανύπαρκτη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχει οδηγήσει σε έλλειψη συντονισμού και σε δυσλειτουργίες άλλων θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας. Κυρίως όμως έχει προκαλέσει ασάφεια και σύγχυση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση και πολλές φορές δικαιολογημένα, ότι γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις και να παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθηκόντων μου. 
Το γεγονός αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να υπηρετώ στην τιμητική για μένα θέση του Αντιδημάρχου.
Κατόπιν αυτού βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση αυτή και να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ, στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα που έχω εκλεγεί, τους συνδημότες μας και τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου για το καλό του τόπου μας, όπως μέχρι σήμερα.

ΛΥΤΡΑΣ Θ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ

7 σχόλια:

  1. Δημοτικοί σύμβουλοι της Αλυζίας μονιάστε και ενωθείτε γιατί ήδη ο Αστακός έχει αρχίσει να καπελώνει και την Αλυζία μετά τις Φυτείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O K LYTRAS KAI 2-3 KALA XARTIA KRATANE THN PARATAJH. O DHMOS UA BREI TO DROMO TOY. EXEI XRONO. XRHMA DEN EXEI KAI ORGANVSH KAI KAPOIOYS POY NOMIZOYN OTI TA PANTA EINAI STON ASTAKO.KAI EKEI EINAI TO PROBLHMA. UA LYUOYN ME SYNNENOHSH KAI SYNERGASIA THELOYN DEN THELOYN. TA MHNYMATA TA PHRANE KAI TA PAIRNOYNE XBRIS FVNES POY KANOYN KAKO STH PARATAJH. HREMIA. TA PERISSOTERA TA GRAFOYN ANTIPALOI PROBOKATORIKA. DEN PEIRAZEI TOYLAXISTON OI DIKOI TOYS KRIUHKAN VS APOTYXONTES GIA POLY KAIRO AKOMA. KAI EIXAN KAI XRHMA KAI AP' OLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 11:50, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΙΛΑΣ. Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ! ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EXEIS DIKIO 2q41. TO KAKO GIA SENA OTI APOMENOYN DYO XRONIA AKOMA. AYTO EINAI KALO GIA MENA NA FTIAXUOYN POLLA. KAI UA GINOYN. O K LYTRAS ENA APO TA KALA XARTIA DEN PARAITHUHKE THS YPOSTHRIJHS THS PARATAJHS. AYTO MOY ARKEI. UA DOYME STH SYNEXEIA. MAGAZAKI TO KATANTHSE O TZEFREY KAI H PARAIOYLA TOY. OI PROHGOYMENOI EIXAN MAGAZARES ME OLA TA KOMFOR. TO APOKRYBEIS. OLA UA GINOYN. O LAOS DEN JEXNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ πολύ χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας. Πόνεσαν τα μάτια μας.

    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΕ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΥΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ,ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΕΟ ΧΑΡΤΙ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ . Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ . ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΚΑΡΙ ΦΙΛΕ 6:38 ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.